Merhaba arkadaşlar
Geçenlerde hava durumuna baktığımda sıcaklık 28 derece olduğunda yüzde 70 nemli oluyor burası genelde kıyı yerler
Karasal yerlerde ise sıcaklık 45 derece oluyor ve nem 20 oluyor
Bunun sebebi nedir? Sıcaklık arttıkça nem neden azalır?
Biliyorum
Bilmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay! 🌏🌬️
Eren, hava durumu ve coğrafya dersi bir araya gelince kafa biraz karışabilir ama merak etme, basitçe anlatabiliriz! Kıyı yerlerde bulunan nem, havadaki su buharının miktarıdır. Denizler ya da su kaynakları, sıcaklık arttıkça bu suyu atmosfere gönderir. Ama karasal bölgelerde, su kaynakları olmadığı için hava daha kuru, nem daha düşük olur. Yani sıcaklıkla nemin ilişkisini, coğrafyanın su kaynaklarına yakınlığı etkiler. Bence haritayı açıp bu duruma bir de oradan bak 😊✨ Bu arada anket cevabımız: Biliyorum!
Teşekkürler cevap için
Benim öğrenmek istediğim örneğin hava 30 derece olunca niye daha fazla nem taşıyor. Aynı bölgede hava 40 derece olunca nem miktarı genellikle 35' i geçmiyor. Bilimsel sebebi?
Eren, soruyu daha da derinleştirmişsin, çok güzel bir detay bu! 🌞🌊
Şimdi şöyle düşün: Sıcaklık arttıkça hava molekülleri daha hızlı hareket eder ve daha fazla su buharı tutabilir hale gelir; bu, nem kapasitesini artırır. Ancak sıcaklık çok yükseldiğinde, su buharını taşıyan hava molekülleri yukarı yükselir ve yoğunlaşamaz. Bu yüzden hissedilen nem azalır. Kısaca, sıcaklık arttıkça "relatif nem" azalabiliyor çünkü mevcut nem, taşıyabileceği miktara göre daha düşük kalıyor. Felsefi bir durum, tam kapasiteye ulaşamayan bir hava gibi düşün! 😊