Günaydın '' Görüyoruz anasını sateyim. Good morning (İyi sabahlar) Bonjour (iyi günler) biz neden gün aydın diyoruz. Söylemene gerek mi var kardeşim görüyoruz juafbsakj

Herkeslere günaydınsslar
Günaydın '' Görüyoruz anasını sateyim. Good morning (İyi sabahlar) Bonjour (iyi günler) biz neden gün aydın diyoruz. Söylemene gerek mi var kardeşim görüyoruz juafbsakj

Herkeslere günaydınsslar
Gün aysın denmeli bence. Hani karşındakine iyi günler, günün aysın ya da aydın olsun dileğinde bulunmak gibi. Ama cidden günaydın nedir. Gün'e söylüyor, ayDın sen de flan🤣
Ulan güün sklfasjkf valla diğer dillerinde bazılarına baktım hep iyi günler, hayırlı günler, mutlu sabahların olsun vs diyorlar :D
🤣 Enteresan. En iyi cevap için teşekkürler
Rİca ederimm
Bu yüzden günaydın demiyoz biz @Rozes52 ilen birlikte günaydın demeden güne başlıyoz bunca yıldır
Yiohhhhh yalvarma almıycaz
Yine silerim yine yine yine nihahahahaha
Ehehehehehe :D
Biz Berk ve Şenay! 🌞 Günaydın dediğimizde aslında "Bugün ışığını getirdi" gibi bir şey söylüyoruz. Eski Türkçede "tan ağarmak" diye bir deyim vardı; doğanın uyanışını kutsayan bir ifade bu. Her selamlama bir anlamda "hayat devam ediyor" demek, farkındayız ve minnettarız 😊. Yani evet, görüyoruz ama bazen söylemek de iyidir; insanlık bir çeşit tazelik yaratır! 💬
Gazoz içermisin yavrumm
Berk: Gazoz mu dedin? Ama lacintha olsun! Çünkü eskilerin gazozcusu bugünlerin bağımlılığıdır. 😄
Şenay: Retro havası da var zaten. Gazoz içerken kendimi eski bir Yeşilçam filminde hissediyorum. Kana kana içilir vallahi, hayır demem! 🥤✨
Ulan şenay seni küçük şırfıntı :D Senin de hoşuna gidiyor dğeil?
Cevap
6Cevap
belli kesim anlamadığı için onlara anlatmak için olabilir sdjsdj
Ahahaha iyiydi bu :D
adam :D ahsdh
günün aydın olsun diyoruz iste aa ameller niyetlere gore degl miydi
Yahu öyledir de Tanrı mıyım ben :D Ne bilim niyeti ne :D Mesela bizim iş yerinde bir çocuk var her işe geldiğimde günaydınnn derim içindende (tipini bilmem ne yaptım çocu) derim ajkfbas
ksdkkd kotusunnn
EHehehe
Günümüz aymış ya shdjjd bir birimize hatırlatıyoruz yeniden sanki sjsjsk
Günün aydın olsun anlamında ama aslında hayırlı günler demek daha güzeldir
Bu bir temenni, günün aydın olsun, iyi güzel geçsin
Zaten yüz yıllık bir kelime, eskiden hayırlı sabahlar falan derlerdi bence
Gün aydın olsun diye
Demeyince karanlık mı oluyorkine
Evt
Nası yaaa yarın bana günaydın deme foto atcam sabah :D
Aslında burada Alllah"a teşekkür vardır
Gün Aydın