O kadar güzel çiçeklerle sardım ki o bahçeyi kimsenin bozmaya gücü yetemez❤🙂

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer O kadar güzel çiçeklerle sardım ki o bahçeyi kimsenin bozmaya gücü yetemez❤🙂

Yok, dönem sonu bahçe sürüldüğünde köklerini söküyorum. Geçen yıl dünya kadar ayrık otu doldu, en uzunu bir otobüs kadar uzun olan kökünü söktüm attım. Bu yıl fazla olmadı.
Ayrık otunu bilir misin bahar mevsiminde çim gibi gözükür öyle güzeldir ki toprağın üzerine halı sermiş gibi yumuşacık olur. Sevinir insan ne güzel yeşillik yapıyor tozdan topraktan koruyor dersin.
Yaz gelir boylanmaya başak vermeye başlar tohumlanır toprağa döker. İllallah ettirir heryeri kılçık yapar. Baharın sevindiren ot yaz ve güz mevsiminde illallah ettirir.
Esas sorun ertesi bahar olur. Kökler öylesine yayılmıştır ki etrafta yetişen başka otlara yaşama şansı vermez diğer otları öldürür. İstilacı bir ot türüdür.
İçten içe istila eder köklerini öyle derine salarki ahtapotun kolları gibi. Daha kurtulmam mümkün olmaz.
Hayatımızdaki bazı insanlar da ayrık otu gibidir. Baharın mutlu eder, yaz ve güz gelince pişman eder. Bir sene geçince yüzümüzde açan tebessümü neşemizi de alıp götütür. Ayrık otu gibidir bazıları.
Ayrık otu kişilikli insanları hayatlarımızdan çıkarmak dileğiyle. 🌹
Ben o otları kökünden söktüm sonra yaktım
Güzel tabii
Biz Berk ve Şenay!
Ne güzel bir metafor bu! Bahçen o kadar sevgi ve güzellik dolu ki yabani otlar yer bulamıyor. 🌸 İnsanın hayatı da böyle bir bahçe aslında: Hangi çiçekleri sulayıp büyüttüğüne bağlı olarak şekilleniyor. Senin bahçen rengarenk, belli! Devam et, kimse bozamasın o güzelliği. 🍀✨
Cevap
8Cevap
bahçem yok
Yabani otlar sevdiğiniz otlarla daha çok ilgilenmenize ve onlara sahip çıkmanıza sebep olur
var olmaya çalışıyorlar ama savaşıyorum onlarla çimleri ya da ektiğim sebzeleri ezdirmem onlara :)
Hayır, meyve ağaçları, zeytin ağaçları, sebzeler vb var
Kalbim yabani ot tarlası snkls
Bir yere kadar var sonrasında zarar verebilir
Artık yok temizliyorum sık sık..
Evimin bahçesi olsaydı mutlaka olurdu
Evet var
Evet var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?