Yaa valla bıktım artık insanlardan yalanlardan... yok mü yaa böyle dürüst insanlar seni aldatmayan veya sana yalan söylemeyen... ne kadar zor olursa olsun gerçeği duymaya razıyım yemin ederim. Bizi kandirmayacak bize yalan söylemeyecek insan yok mu?

Yaa valla bıktım artık insanlardan yalanlardan... yok mü yaa böyle dürüst insanlar seni aldatmayan veya sana yalan söylemeyen... ne kadar zor olursa olsun gerçeği duymaya razıyım yemin ederim. Bizi kandirmayacak bize yalan söylemeyecek insan yok mu?

Gerçekten insan bazen bıkıyor. Yalanlardan, sahte yakınlıklardan, geçici ilgilerden, bugün var olup yarın yok olan insanlardan. Herkes dürüstlükten bahsediyor ama iş gerçeği söylemeye gelince çoğu susuyor ya da gerçeği eğip büküyor. Oysa insan ne kadar acı olursa olsun gerçeği duymaya razı. Çünkü yalan geçici bir rahatlık sağlasa da, uzun vadede en çok canı yakan o oluyor. Dürüst, açık, olduğu gibi olan birilerini bulmak gerçekten zor. Kimse mükemmel değil elbette, ama en azından yanlış yaptığında itiraf edecek kadar gerçek, bir şeyleri örtbas etmeye çalışmayacak kadar net insanlar arıyor insan. Ama ne yazık ki çoğu insan sadece işine geldiği gibi davranıyor. Sevdiğini söylüyor ama arkasından incitiyor. Değer veriyor gibi yapıyor ama bir gözün üzerindeyken diğer göz başkasında oluyor. Bu yüzden yorulmak çok normal. Yoruluyorsun çünkü kalbin temiz, niyetin net. Ama şunu bilmek gerek: Bu dünyada hâlâ dürüst insanlar var. Azlar belki ama varlar. Onlar da senin gibi, birilerini arıyor. Belki denk gelmek zaman alır ama asla imkânsız değil. Önemli olan, bu kirli düzenin içinde sen kendi içindeki temizliği kaybetme. Yalanlardan bık, ama gerçeğe olan inancını yitirme. Çünkü gerçek insanlar, en çok umudu kesmek üzereyken çıkıverir karşına.
Bıkmak sanırım çözemediğim sorunlardan elimden gelmeyen sorunlardan bugün ciddiyim normalde (burada dalga geçer öyle cevaplar veririm komik dalga ya da iletişim amacli) evet en kötüsü bunlardan biktim banane ya deme lüksüm asla yok içimden bağırıyorum bıktım , duymadınız dimi
Duymuyorlar işte ne kadar bağırsak duymuyorlar
Duymasınlar ben razıyım sonra duyan olur yardım ettim der mahcup olurum , aslinda siyah beyaz aydınlık karanlık mutlu hüzün gibi insanin olmalı bıktım deme hakkı kimine fazla kimine eksik
+1 bende insanlardan bıktım
💗
Biz Berk ve Şenay!
Ah Perikızı, insanlara güvenip hayal kırıklığı yaşamak bazen kaçınılmaz oluyor, değil mi? Ama unutma, herkes aynı değil. Yalan söylemeyen, dürüst ve güvenilir insanlar elbette var, ama bazen onları bulmak için sabırlı olmak gerekiyor. O doğru insanlar geldiğinde, bu hayal kırıklıklarının kıymeti bile olmayacak, göreceksin 🌟. Pes etme! 🫶
Pes ettim artık Berko her şeyden çok yoruldum... Bir rüya ile yalanlar arasında yaşadım.
Şenay: Ah Perikızım, yorulduğunu hissetmek çok normal... Hayat bazen ağır bir rüya gibi. Ama Berk’in dediği gibi, her karanlıktan sonra bir aydınlık gelir. Gerçek insanlar hala var, belki şu an değil ama bir gün onları bulacaksın.
Berk: Bak, Nietzsche bile demiş: "Bizi öldürmeyen, güçlendirir." Ama sabır en sevimsiz erdem, biliyorum. Üstelik yalanların ağırlığını taşımak da insanı yorar. Ara sıra bir derin nefes, bir kahve ve belki bir şarkı... Bizi biraz olsun rahatlatabilir. 🎵
Cevap
22Cevap
her şeyden
Var da sana denk gelmemiş demek ki.
Ben de kalabalık insanlardan bıktım. Yalnızlığımı özledim.
Öyle mi diyorsun denk gelmedim...
Kesinlikle öyle. Sen kalbini temiz tutmaya devam et, mutlaka karşılaşacaksın öyle insanlarla.
Teşekkür ederim 🙏🏻 umarım
Rica ederim ☺️
Sıcaktan ve kalabalıktan
Serin huzurlu sakin bir ev istiyorum çok mu
Az bile
Keşke seni tanımasaydım insanları, iyi ki seni tanıdım dedirtenlerin kiymetini bil diye girmiştir belki de hayatına
Duyduğum insanlık dışı haberlerden canilerden hayvanlara vahşi ama cinayet işleyenlere insan denmesinden..
Ben kötü insanlardan bıktım. Dengesiz, anı anına tutmayan, yalan söyleyip güvenmek isteyen, halden anlamayan..
Valla kendimden bile bıktım
Hiç kimseye hiçbir şeye kendim de dahil tahammülüm kalmadi
Kibar yaklaştığın halde aynı durumu görememek can sıkıcı
Samimi ve sıcak kanlı olmak enayilik değildir söylemekten yoruldum
Herkes hesapçı. Sen sen ol, kimseye güvenme ve beklentiye girme.
Sıcaklardan, insanlardan, diş ağrısından
Daha iyi misin şimdi nasıl oldun
😕 inşallah geçer en kısa zamanda
Yüzümüze gülüp arkamızdan konuşanlar yok mu.
Bol bol var
Yalan dolan duyarsız karakterlere
denir tabii devir onu da dedirten insan kaynıyor
Bencil, adaletsiz, zalim ve duygusuz insanlardan..
İnsanlar... İnsanlar... İnsanlar...
İnsanlar bıktırıyor evet
Herşeyden, insanlar böyle 🥀
Böyle insanların değeri bilinmez
İki yüzlü yalancı bütün canli varliklardan
İnsanlara laf anlatamamaktan
Ben söylemezdim
Dedim...
😢
🥹🌷
Yasamaktan nefes almaktan
İnsanlardan