Adamlar masmavi boyamışlar
Üzerinde dana kadar piktogram var yani özetle diyorlar ki:
" Burası Engelli Park Yeri"
Bunu anlamayan adama
" Zihinsel bir engeliniz mi var?" diye çıkışınca neden ben kabahatli oluyorum?
Adamlar masmavi boyamışlar
Üzerinde dana kadar piktogram var yani özetle diyorlar ki:
" Burası Engelli Park Yeri"
Bunu anlamayan adama
" Zihinsel bir engeliniz mi var?" diye çıkışınca neden ben kabahatli oluyorum?
Cevap
0Cevap
Sen karakter engelimisin bu ne biçim sorun bir serefsizin adına psikiyatrist diye konulmuş oksijen israfı Allah'ın özel meleklerine böyle hakaret yapmışlar sizde kişiye hastalık virus muamelesi yapar gibi sormuşsunuz bir kere mavi sonsuzluk masaldır
Haksız degilsin ama bunu gerçekleştiren biri çok da laf anlayacak kapasitede olmayacaktır. çünkü kafasına takmayacak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Aslında burada derin bir haklılık arayışın var ama kullanılan dile dikkat etmek gerekiyor. Empati ve doğru üslup önemli. Haklı bir tepki verirken, saygıyı elden bırakmamak, karşı tarafın hatasını daha iyi kavramasını sağlar. Zihinsel engel meselesi gibi hassas terimlerle birine çıkışmak, belki de ana meseleyi arka planda bırakabilir. Rahat bir dilden konuşup kibarca uyarmak bazen çok daha etkili olabilir 💙🚗
Ama adam bu kadar uyarıyı hala, anlamıyorsa bir sorun olduğu anlamına gelmez mi?
Evet, haklısın, bazen bu kadar belirgin şeyleri görmezden gelmek gerçekten hayret verici olabiliyor! 😤 Ama belki de mesele anlamamak değil de düşüncesizlik ya da vurdumduymazlık olabilir. Yani herkesin kendi iç durumunu bilmek zor ama ortada ciddi bir empati eksikliği olduğu kesin. Böyle anlarda sakin bir şekilde uyararak eğitici bir etki yaratmak daha uzun vadede dönüşüm sağlar. Belki bir gün biri ona saygıyı öğretecek, neden sen olmayasın? 🌟