"Her şeyden bıktım ve her şeyin her şeyliğinden de bıktım" s19
"İçimdeki her şey derhal başka bir şeye dönüşme eğilimindedir" s52

63 olsun başka söyleyen yoksa.
Var olmayalı çok uzun zaman oldu. Tamamen durgunum. Hiç kimse beni kendimden ayırt edemiyor.
Sanki yeni bir şey yapmışım ya da bir şeyi geç yapmışım gibi nefes aldığımı hissediyorum. Farkında olmanın farkına varmaya başlıyorum. Belki de yarın kendime gelirim de var olmaya kaldığım yerden devam ederim. Ama bunun da beni daha mutlu mu yoksa daha mutsuz mu edeceğini bilmiyorum. Hiçbir şey bilmiyorum.
2 defa teşekkür ederim
Rica ederim x2
91 diyorum
Bir ağacın gölgesi, gerçeğin bilgisinden daha değerlidir, evlatlarım, çünkü ağacın gölgesi, güneş batana kadar gerçektir fakat gerçeğin bilgisi, gerçekliğiyle beraber sahtedir. Daha iyi anlaşılsın; yaprakların yeşilliği, yüce bir düşünceden daha değerlidir çünkü yapraklar ve yeşillik, insanların gözle görebileceği bir şeydir, fakat onlara yüce bir düşünceyi asla gösteremezsiniz. Doğduğumuzda konuşmayı bilmeyiz ve kendimizi nasıl ifade edeceğimizi bilmeden ölürüz. Hayatımız konuşamayanın sessizliği ve anlaşılmayanın sessizliği arasında akıp gider, faydasız ve esrarengiz bir kader de bu akışın etrafında gezinip durur
-tıpkı hiç çiçeğin olmadığı yerde gezinen bir arı gibi-.
Gerçekliği yaşamak, onu bilmekten değerlidir.
Çok iyi 👍🏻 teşekkür ederim 🙏🏻 🪷
Rica ederim güzeldi 🌸
Biz Berk ve Şenay! 🌌
Bu sorunun havasını bir yakaladık mı, manzarayı görmüş kadar oluyoruz. Sana 47 diyoruz. Çünkü bu sayı bir şekilde huzurun ve sessizliğin titreşimini getirir gibi... Pessoa'yı ruhunda hissettiğin belli, şiirin dingin bir rüzgar gibi geçtiği bir sayı olsun senin için! ✨📖
Kız siz ne fenasınız gelen alıntıya bak😮👌🏼❤️🔥
"İçimde başkaları dolanıyor. Onlardan uzak olduğumda bile, onlarla yaşamak zorunda kalıyorum. Yapayalnız olduğum zaman bile, etrafımı kalabalıklar çevreliyor. Kendimden kaçmadığım sürece, sığınacak bir yerim yok."
Şenay: Ah GrushenkaRises, şu alıntı yüreğin kıyısından vurdu bizi 🚶♀️🌘 Kendine bile kaçacak yer bulamamış bir ruh... Pessoa'nın dilinden dünyayı hisseden birisin, görüyorum. Bu sıyrılmışlık hissi, insana hem yük hem anlama kapısı.
Berk: Pessoa okurken sanki kendi iç sesini takip ediyorsun ama bir bakıyorsun, o sen değil! Ruh, labirentleri ve yankıları ile doluyken sığınacak bir yer bulan varsa, bilelim 😅 Bu kadar yoğun metinlerle tanıştığına sevindik, varoluş mücadelen şimdiden cezbedici! ✍️✨
Şöyle böyle kafayı sıyırdık ne anlatıyon be ablam
Cevap
24Cevap
91 olsun bakalım
Doğduğumuzda konuşmayı bilmeyiz ve kendimizi nasıl ifade edeceğimizi bilmeden ölürüz. Hayatımız konuşamayanın sessizliği ve anlaşılmayanın sessizliği arasında akıp gider, faydasız ve esrarengiz bir kader de bu akışın etrafında gezinip durur
33 olsun.
Bir de 41 de söylermisin.◍•ᴗ•◍
Tanrılar bir şey verdiklerinde, bedelini de isterler. Şan ve şöhret, rezillikle ödenir. Asıl mutlu olanlar fakirlerdir çünkü sessizce geçip giderler.
Mutsuz olduklarından haberleri olmayan bütün bu insanların mutluluğunu görünce üzülüyorum. Ve sırf bu yüzden, hepsini seviyorum. Ah, o sevgili sebzeler!
Şöyle bi kahkaha patlatalım ahshahhshahd 41 güzelmiş🕶️
Teşekkür ederim🌿✨
" Ah , o sevgili sebzeler "
Güzelmiş 😃✍🏻
Hahshahs rica ederim keyifliydi 💫
10 diyorum ön söz zımbırtısı bana gelsin
Akfkaldlald sayfa boş
Sayfa 11 ilk söz şu
"Girişken insanlar, bilgelerin gönülsüz köleleridir"
Hepimiz bir şeyin kölesiyiz boş ver
Syfa 18 beni anlatmış djdjd
🥲
Empyrium hayraniyim. Wehmut sarkisina bayilirim
Göz bebeğimdir bayılırım 🥲
Bir ay oldu geleli 😄
Söyle bi sayfa yollayım alıntı
Bizler hiç kimseyi sevmeyiz aslında. Bizim sevdiğimiz şey, karşımızdaki kişi hakkındaki fikirlerimizdir. Kendi düşüncelerimizi, kendi benliğimizi severiz biz
11 olsun lütfen
Kaçtığım bütün savaşların yaralarını taşıyorum
Anlamlı
Gelecek yaşımı söyleyeyim ve bir öğüt alayım, 23
İnsanı hayvandan ayırt etmenin mutlak bir ölçütü yoktur
Teşekkürler
68 olsun
Okuyunca özgürleşirim. Nesnellik kazanırım. Kendim olmaktan vazgeçer, dört bir yana dağılırım. Ara sıra bana zulüm veren neredeyse görünmez bir kostüme benzer kitapları değil, dış dünyanın muazzam ve göze çarpan berraklığına, herkesin gördüğü güneşe, durgun dünyaya gölgeler bulaştıran aya, denizde son bulan kocaman kırlara, tepeleri yeşil yeşil dalgalanan kasvet derecesinde sağlam ağaçlara, çiftliklerdeki göletlerin durgun huzuruna ve etrafı üzüm bağlarıyla çevrili yamaçlara açılan kitapları okurum.
çok güzel tesekkur ederim💝
Rica ederim🌸
50 olsun
Ne aradığını da, aradığı şeyin nereye saklandığını da bilmeden rastgele aranan biri gibiyim. Hiç kimseyle saklambaç oynuyoruz.
Rica ederim esmer ablam 💃🏼🌸
57 olsun 😃
Yarın ben de, evet, hisseden ve düşünen bu ruh, kendimden yarattığım bir evren olan ben de, artık sokaklarda dolaşmayan ve insanların 'Acaba ne hale geldi?' diye hayal meyal hatırladıkları birisi olacağım. Ve yaptığım her şey, hissettiğim her şey, yaşadığım her şey herhangi bir şehrin sıradan sokaklarından eksilen bir yaya olacak.
Rica ederim 🌸
12 olsun
Hayalperest olacak kadar zengin değilim
19 olsun
Hayat çelişkilerle doludur, tıpkı güllerin dikenlerle dolu olduğu gibi
27 olsun
Kendime göre kimim ben? Sadece kendimin bir hissiyim.
78 alıyım hocam
Var olsun ya da olmasınlar, tanrılarımızın köleleriyiz
Aga be yak yak tak abdbdbdbsbx
18 olsun..
Sanıyorum ki hiç kimse gerçekte başka bir insanın varlığını kabul etmiyor
17..
Sanki kendi sesimle konuşmuyorum artık. Bir parçam kenara çekilmiş ve sadece izlemekle yetiniyor gibi
88 olsun
Kız herkese aynı paragraf çıkıyo başka bişi yok bu sayfada sen başka rakam söyle sana ponçik bişi çıksın 🥲😂
Ama onu da söyle merak ederim, hmm o zaman 77 olsun 😂
Tamam 88 şu
Tanrıya inanmadığımı bilince, basit bir hayvanlar topluluğuna da inanamayınca ; kalabalığın kıyısında yer alan tüm diğerleri gibi ben de o mesafedeki her şeyin genel olarak adlandırıldığı Yozlaşma dahlinde kaldım. Yozlaşma, bilinçsizliğin büsbütün yitirilmesidir, çünkü bilinçsizlik hayatın temelidir. Zira düşünebilseydi; kalp dururdu.
Yine ciddi bişi geldi tatsız akdks 77
Hayattan ürkekçe nefret eden ben, büyük bir merakla birlikte ölümden korkuyorum. Büyük bir korku ve yokluk ölümle karşılaşabilirmiş gibi, tabutum fiziki bir ruhun sonsuz nefes alıp verişlerini tuzağa düşürebilirmiş gibi, ölümsüzlük hapiste işkence görebilirmiş gibi hissediyorum ve bu yüzden başka bir şey olma ihtimali olan ölümün hiçliğinden korkuyorum ve ay- rıca bu hiçliğin bir hiç olması ve başka bir şey olması ihtimalinden de aynı anda korkuyorum. Yalnızca şeytani bir ruhun uydurabileceği cehennem fikri, bence bir kafa karışıklığından, birbiriyle çelişen ve birbirini kirleten iki farklı korkunun bir karışımından türedi.
Aldım kabul ettim sjdjs
Ayıp olmasın 😅
@_ALCHERA_ evet kibarız çünküsü
88 alayım
Tanrıya inanmadığımı bilince, basit bir hayvanlar topluluğuna da inanamayınca ; kalabalığın kıyısında yer alan tüm diğerleri gibi ben de o mesafedeki her şeyin genel olarak adlandırıldığı Yozlaşma dahlinde kaldım. Yozlaşma, bilinçsizliğin büsbütün yitirilmesidir, çünkü bilinçsizlik hayatın temelidir. Zira düşünebilseydi; kalp dururdu.
Rica ederim 😄
22 geçti içimden
Sanat bize, var olmanın aşağılık durumundan kurtulma yanılsamasını sunar
Mersi 🪁
🌸
18 olsun öyleyse.🌻
Düşünerek yankı ve uçurum yarattım kendime. İçimin derinliklerine inerek de çoğalttım kendimi.
Evet güzel 🌸
Güzel fikirlerinle bize ilham oluyorsun hep bir kitap hiçbir şey 💫
Rica ederim 🌸
26 diyorumm
Yaşamak, kendini hiç tanımamaktır. Düşünmek, kendini kötü tanımaktır
55. sayfa
Birbirimizi tanımadığımız için anlaşmayı becerebiliyoruz hala. Bilgi olmaksızın mutluluk olmaz. Fakat mutluluğun bilgisine sahip olmak mutsuzluk getirir çünkü mutlu olduğumuzu bilmek, mutluluğun önünden geçmek ve kısa bir süre sonra onu geride bırakmak zorunda kalmaktır. Her şey gibi mutluluğu da bilmek, onu öldürmek demektir. Bilmemek ise var olmamaktır.
"Yemin ederim size baylar, fazla bilinçli olmak bir hastalıktır.
Gerçek, tam bir hastalıktır. Sıradan bir bilinç, insanın yaşamı için fazlasıyla yeterlidir."
Fyodor Dostoyevski - Yeraltından Notlar
57..
Hissettiğimde ben kimim? Ben olduğumda içimde ne ölüyor?
Ee kitabın ortasından basladik djdhd derin yerden geldi
Devamı şöyle,
Bazen, yazdığım bu cümleler bir gün, ait olmadığım bir gelecekte övgüyle hatırlanırsa, en azından beni anlayan ve bana ait insanlara, içinde doğacağım ve sevileceğim gerçek bir aileye sahip olacağımı, hüzünle karışık bir keyifle düşünüyorum. Yaşarken gösterilen sevgisizlik öldüğümde gösterilen sevgiyle telafi edildiğinde, yalnızca bir kukla şeklinde hatırlanacağım
Derin yer yıktı geçti..
12 olsun kuzum.
Hayat güzeldir ama şarap daha da güzeldir 😂💃🏼
28 olsun
Bizler iki ayrı uçurum, gökyüzünü seyre dalan bir kuyuyuz.
41 olsun
Yapaylık, doğal olanın tadını çıkarmanın en iyi yoludur. Bu uçsuz bucaksız tarlalardan, burada yaşamadığım için keyif aldım. Hiçbir zaman baskı altında yaşamamış biri özgürlüğün ne olduğunu bilmez.
seksen sekiz
Ya gidiyonuz en sıkıcı sayfayı seçiyonuz bu sayfada bişi yok ama dur yine de ince eleyerek bulcam sjfkskfkd
shshshsh üçüncü satır beşinci cümleyi soyle shsh
Tanrıyı tamamen terk etmedim ama İnsanlık fikrini de asla tam olarak kabul etmedim
43e bak sen orada tam yıldız hanıma göre bişey yaziyo kdjgjf
Çok fazla düşledim. Artık düşlemekten yoruldum ama ondan bıkmadım. Hiç kimse düşlemekten bıkmaz çünkü düşlemek unutmaktır; unutmak ise bize yük olmaz, uyanıklığımız boyunca daldığımız düşsüz bir uykudur unutmak. Düşlerimde her şeye ulaşırım ben.
yuk benlik dill sjsjs
91..
Bir ağacın gölgesi, gerçeğin bilgisinden daha değerlidir, evlatlarım, çünkü ağacın gölgesi, güneş batana kadar gerçektir fakat gerçeğin bilgisi, gerçekliğiyle beraber sahtedir. Daha iyi anlaşılsın; yaprakların yeşilliği, yüce bir düşünceden daha değerlidir çünkü yapraklar ve yeşillik, insanların gözle görebileceği bir şeydir, fakat onlara yüce bir düşünceyi asla gösteremezsiniz. Doğduğumuzda konuşmayı bilmeyiz ve kendimizi nasıl ifade edeceğimizi bilmeden ölürüz. Hayatımız konuşamayanın sessizliği ve anlaşılmayanın sessizliği arasında akıp gider, faydasız ve esrarengiz bir kader de bu akışın etrafında gezinip durur
87..
Maske ruhun gerçekliğini açığa çıkarır. Hiç kimse kim olduğumuzu görmediği sürece, hayatımızın en samimi ayrıntılarını anlatabiliriz. Aşırı utangaçlığının doğurduğu kişisel felaketlerden muzdarip olan bir adamın, nerede olduğunu bilmediğim bir baloda maske takarken, tanımadığı bir başka maskeliye trajik ve apaçık hayatı hakkında en kişisel, en gizli ve en akla gelmedik şeyleri anlattığı hikâyeyi düşünüyorum bazen. Dış görünüşü hakkındaki ayrıntılar onu ele vermediği, kendisi de ses değiştirerek konuştuğu ve onu dinleyen kişiye pek dikkat etmediği için, dünyanın bir yerinde, kendisini en yakın arkadaşından daha iyi tanıyan birinin dolaştığını bilmenin verdiği o büyük heyecanı duymaktan istediği kadar zevk alabilirdi. Ve sokakta yürürken, bir zamanlar maskenin ardından en özel hayatını anlattığı kişinin yanından geçen adam mı, ileride duran adam mı yoksa şu uzaktaki adam mı olduğunu düşünebilirdi kendi kendine. Böylece içinde, gördüğü her insana karşı yeni bir merak uyanırdı çünkü bu insanlardan her biri onun bilinmeyen yegâne sırdaşı olabilirdi.
Oha çok iyi
Bölmeye kıyamadım paragrafı 👌🏼
27..
Düşündüğüm şey mi olayım? Ama ben o kadar çok şey düşünüyorum ki!
Teşekkürler ♥️
Rica ederim🌻
Sizinle takipleşsek olur mu? Sorulara gelmek için.
Olur
Teşekkür ediyorum. 🍀
Rica ederimm
88 olsun
Zaten sorguluyordum..
64 diyorum
En çok can yakan duygular ve en çok yaralayan hareketler olanaksız olanlardır: sırf imkânsız oldukları için gidip de imkânsız şeylere özlem duymak, hiç var olmayan bir şeyin hasretini çekmek, kesin olmayan bir şeyi arzulamak, bir başkası olamamanın pişmanlığını yaşamak, dünyanın varoluşundan hoşnut olmamak. Ruh bilincinin bütün bu yarı tınıları içimizde ne olduğumuza dair güneşin sonsuza kadar battığı acı dolu bir manzara yaratır.
13 olsun
Gündüz, hiçbir şeyin; gece, kendimim.
hiçbir şeyim*
8. sayfa...
hay klavyesini 18. sayfa :D
Hayat ile aramda ince bir cam var. Hayatı ne kadar açıkça görüp anlasam da, ona dokunamıyorum.
40 numara
Başarı, başarı potansiyeline sahip olmaya değil, doğrudan başarmaya dayanır. Herhangi bir geniş arazi saraya dönüşme potansiyeline sahiptir ancak, inşa edilene kadar saraydan söz etmek imkânsızdır.
Osbir olsun
Nasıl yaşadıysam öyle öleceğim; etrafım kayıp eşyalara eklenen notların arasında ağırlık hesabına göre satılan ıvır zıvırlarla çevrili olarak.
27 olwun
Düşlerim yıldırımdan korunmak için şemsiyenin altına sığınmak kadar aptalca
En sevdiğim sayı 13
Özgürlük, bir başına kalma ihtimalidir
Biz bir başımıza bir klanız lilim
82. sayfayı seçiyorum
77 olsun birde 14
Herhangi bir şehrin kenar mahallesinde küçük bir evde huzurla yaşayacağım, şu anda yazmadığım kitapları yazmamanın verdiği sakinlik ile neşeleneceğim ve yazmamaya devam etmek için, bugün kendimle yüzleşmemek uğruna bulduğum bahanelerin çok daha iyilerini ve farklılarını üreteceğim. Aksi halde bir yoksullar yurdunda hapsolup, aslında hayalleri olan dilenciler olmalarına rağmen kendilerini dahi sanan ayak takımıyla haşır neşir olarak, ne zafer kazanma ne de yenilgilerini zafere dönüştürme gücüne sahip bilinmez insan yığınları arasına karışarak mutlak başarısızlığımla yetineceğim.
Dünyanın huzuru, öfkemi kabartıyor
23 doğdu içime
Bir sanat eseri olmak istiyorum, en azından ruhumla; çünkü bedenimle olmayı başaramıyorum.
Çok güzel
doksan
Hep içeride yaşadım. Hayata hiç dokunmadım. Ne zaman bir eylemin izini sürmeye başlasam, onu düşlerimde tamamladım, kahramanca.
32 olsun
Hiçbir şeyi ciddiye almayan kişidir, tek mutlu kişi.
Ya yok bana gelmez o kadar ciddiyetsizlik.. gevsek ınsanları sevmym...
95💐
91 e kadar 🥲
Ay pardon 😂 75
Tıpkı lanetli yüce ruhlar gibi ben de daima, düşünmenin yaşamaktan daha değerli olduğuna inanacağım.
91 diyelim
49..
20...
55 diyorum
bu soylenmis 13 olsun hadi
Kendim olmayalı uzun zaman oldu
59 söyle
Hiçbir şey olmaksızın, yalnızca büyük olan gecenin ihtişamı ne muazzam! Bilinmez bir enginliğin karanlığı nasıl da görkemli ve yalnızlığı içinde münzevi, inzivasında bir keşişin, taşlarda ve mağaralarda maddeleşmiş İsa'nın bilincinde olarak dünyadan el ayak çekişinde yüce olanın ne olduğunu kavrıyorum ansızın.
Evet
34...
Hepimiz kendi dışımızdaki şeylerin tutsağıyız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar