Not: Canım istedi soruyorum. Herkes cevap vermek zorunda değil. Gelip de burada seni ilgilendirmez diyecek olanlar hiç yazmasınlar. Cevap vermek isteyenler yazsın sadece
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
10 ayMüslümanım. Ama sorgulamayı seviyorum, bir şekilde çoğu konu ve bildirilerin insanlar tarafından çıkarları uğruna değiştirilmiş olabileceğine inanıyorum. İnsanların dini sömürdüğünü görüyorum ve dinin sadece ibadet olmadığına ve bazen bir gülümsemenin bile onlarca ibadete denk gelebileceğine inanıyorum. Birinin ya da bir canlının hayatına dokunabilmek filan. Böyle kendimce düşüncelerim var.
114 Yorumla- 10 ay
Çoğu konu ve bildiri derken nerede neyin değiştiğini düşünüyorsun kaynak olarak
- 10 ay
İnsanların alacağı günahlar, aflar vs. Kuran'da cehennemin ebedi kapısı der insanlar günahlarının bedeli ödenenler cennete alınır diye anlayıp öğretir. Yani insanlar kendince yorumluyor bana göre
- 10 ay
Mesela diğer 3 kitabın değiştiğini söylüyoruz ama 4. Kitap gerçekten tamamen aynı şekilde mı ulaştı bize. Çünkü bildiğim kadarıyla bu kitaplar peygamberimizin vefatından sonra bir araya getirildi.
- 10 ay
Bu konuyla ilgili ayet ve hadis var ama.
Allah, onların hepsini bir araya topladığı gün, “Ey cinler (şeytanlar) topluluğu! Siz insanlarla çok uğraştınız” (der). Onların insanlar arasındaki dostları ise, “Ey rabbimiz! Biz birbirimizden yararlandık ve bize verdiğin sürenin sonuna ulaştık” derler. Allah buyurur ki: “Allah’ın dilediği hariç olmak üzere, içinde ebedî kalacağınız yer ateştir.” Şüphesiz rabbin hikmet ve ilim sahibidir. (En' * 128)
Burada Allah'ın dilediği hariç diyor yani demek oluyor ki Allah dilediklerini cehennemden çıkarıp cennetine alacak.
Bir de hadis var:
“Kalbinde zerre kadar imanı olan kimse bile sonunda cehennemden çıkarılacak ve cennete girecektir.” (Buhari, İman 22; Müslim, İman 299)
- 10 ay
Enam suresi diye yazmıştım site küfür algılamış hey Allahım
- 10 ay
Evet doğru Peygamberimiz'in (s. a. v) vefatından sonra bir araya getirildi fakat atladığın bir detay var ki o da şu: İlk ayet indiğinden biri hafızlar yetiştirildi. Yüzlerce, binlerce hatta belki daha fazla. Şu an hafızlık hâlâ devam ediyor. Binlerce belki on binlerce hafız var. Eğer yazıya geçirildiğinde tek harf değişmiş olsa buna itiraz eden çıkmaz mıydı onca hafizin arasında? Hiç itiraz eden çıkmadı. Hepsi hemfikir. Sonradan değişmiş olsa diyeceksin ama zaten halife döneminden kalma Kuran ile şu anki Kuran birebir aynı. Değişmiş olma ihtimali 0, yazıya geçirilirken değiştirilme ihtimali de 0 bu sebeple
- 10 ay
Evet bir şekilde kapatıyor o kısmı
- 10 ay
Öyle yani durum bu
- 10 ay
Doğrudur o kadar hafızın elinden çıktıysa ama yinede şu devirdeki hocalar filan bana çok samimiyetsiz ve dolandırıcı geliyor. Belkide bu yüzden sorguluyorum
- 10 ay
İnşallah günaha girmiyorumdur🤦🏻♂️
- 10 ay
Her hocacım diyen hoca değil, hatta maalesef ki her Müslumanım diyen de Müslüman olmayabiliyor yani o derece. O yüzden sen kim ne demiş falan bakma. Bu dine hizmet etmek isteyenler olduğu gibi bu dine zarar vermek için ihtisas yapanlar var. Yani demem o ki ayet ve hadisler asıl kaynaklardır. Kimi dinlersen dinle verdiği fetvayı ayet veya hadislere dayandırmak zorundadır. Dayandıramıyorsa red. Bu kadar. Bilince kim doğru söylüyor kim yalan konuşuyor onu da anlıyosun zaten
- 10 ay
Sorgulamak kötü bişey değil. Kafana yatmayan bişey varsa tabiki sorgulayacaksın. Hatta sorgula ki imanın daha da güçlensin yani. Benim öyle oldu çok şükür.
- 10 ay
Teşekkür ederim görüşün için 🙏🏻
- 10 ay
Rica ederim ne demek :)
En İyi Cevaplar
10 aySon yıllarda gençlerde dinsizlik artı dindar oranı azaldı kız kardeşimde namaz kılmıyor kapanmıyor
28 Yorumla- 10 ay
Dindarlık sadece namaz kılmak ve kapanmak ile olmuyor. Bunlar gerekli ama yeterli değil. Umarım farkındasındır
- 10 ay
Maalesef kız kardeşim aile baskısı dinden uzak yaşıyor
- 10 ay
Şu aile baskısı saçmalıklarını bıraksanız mi artık
- 10 ay
Din baskıyla yaşanmaz. İslam güzel ahlaktır. Severek yaşayacak. Zorla değil
- 10 ay
Çözüm ne ne yapacaz
- 10 ay
Serbest bırakacaksınız. Ne zamandır sorularımı takip ediyorsunuz. Sizce beni biri mi zorladı inançlı olmaya? Babamın 1 kere bile tesettüre gir demişliği yok. Namaz kıl demişliği yok. Sürekli ısrar, sürekli baskı insanı bunaltır. Yapacağı varsa da yapmaz. Yetişkin bir insana bir şeyleri zorlayamazsınız. O artık büyümüştür ve siz ne kadar kısırlarsanız kısıtlayın bir şeyi yapmayı kafasına koyduysa onu yapar. Ruhunuz bile duymaz. Sadece haberiniz olmaz. Bırakın salın ya. Kendi yolunu kendisi bulsun. Yanlış yapacaksa da kendini görsün. 1 musibet 1000 nasihatten daha etkilidir bazen. Bırakın günah mı işleyecek yapmak istiyorsa yapsın. Siz engelleyince bişey değişmeyecek. Siz engelledikce inancı zedelenecek. İnancına zeval geleceğine Bırakın günahkar olsun. İman çok daha önemli. Bırakın kendini bulsun. Kendi yolunu bulsun. Kendisi bulursa o zaman çok daha iyi yaşar
- 10 ay
Bir ara çok sinirlendi ben deistim dedi annem çok baskı yapıyordu artık zorlamıyorum aile önemli
- 10 ay
Al işte ben ne dedim az önce? Bak bu kadar zorlayınca inancı zedeliyosunuz. Boşuna söylemiyorum. Salın şu kızı bi rahat bırakın. Kendi halinizle, davranışınızla örnek olun sadece. Şunu yap bunu yap demeyin artık ona. Çok baskı altında kalmış belli ki
10 ayMüslümanım ve dinin emrettiği şekilde yaşamaya çalışıyorum. Bazen aşırıya kaçsam da.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
19Cevap
- Diğer konusunda 90,1b cevap paylaştı.
u 10 ayAteistim inancım yok.
00 Yorumla
10 ayAllah'a şükür muslumaniz burada çoğu insanın zina yapıp alkol kullanıp cumaya gidenlerde mi burada acaba merak ettim
11 Yorumla- 10 ay
Her türlü insan her yerde vardır her zaman
Diğer konusunda 411 cevap paylaştı. Bunu bende bilmiyorum ki islam ama bu şekilde mi olur bilmiyorum ki
17 Yorumla- 10 ay
Nasıl yani?
- 10 ay
Ha evet yaşantılar bozuldu maalesef. Keşke hepimiz doğru İslam'ı yaşasaj
- 10 ay
Dinini bilen biri kanmaz buna ama işte sorun cehalette maalesef
- 10 ay
Haklısın
Diğer konusunda 563 cevap paylaştı. Müslümanım
Ama adalet, vicdan, dürüstlük dışında pek uyduğum söylenemez.10 YorumlaDiğer konusunda 508 cevap paylaştı. Dini inancın islam elhamdülillah müslümanım Allah'a inanıyorum
10 YorumlaOzan ariften cevap vereyim
22 Yorumla- 10 ay
Allah'ım şükür sana
Hem müslüman hem türk'üm
Bu bir lütuftur bana
Hem müslüman hem türk'üm
Ne korkum ne kaygım var
Her millete saygım var
Böyle de bir duygum var
Hem müslüman hem türk'üm
İslam ruhumdur benim
Türklük ise bedenim
Bunlar varlık nedenim
Hem müslüman hem türk'üm
Türk-islam teker teker
Biri , birini çeker
Demirsiz beton çöker
Hem müslüman hem türk'üm
Türklük ve islamiyet
Bir büyük medeniyet
Bilmemek cahiliyet
Hem müslüman hem türk'üm
Bu dünyaya ün yaydım
İlim , irfan , fen yaydım
Uygarlığı ben yaydım
Hem müslüman hem türk'üm
Türk'üm , şarkım bu benim
Dinim , ırkım bu benim
İşte farkım bu benim
Hem müslüman hem türk'üm
İslam'ı atlayanlar!
Türk'lüğü katlayanlar!
Çatlasın çatlayanlar!
Hem müslüman hem türk'üm
Yıldızım aysız olmaz
Milletler boysuz olmaz
Müslüman soysuz olmaz
Hem müslüman hem türk'üm
Türklüğüm potam gibi
Dinimse rotam gibi
Ecdadım, atam gibi
Hem müslüman hem türk'üm
Türüt'e sorsan tekten
Türk'üm der sana yekten
Başlarım mozaikten
Hem müslüman hem türk'üm - 10 ay
Eyvallah
Genelde kuranı kerimi türkçe okumaya çalışıp anlamaya çalışıyorum
10 Yorumla
10 ayMüslümanım elhamdulillah ☘️
30 Yorumla
10 ayDinim İslam ve gönülden bağlıyım..
30 YorumlaElhamdülillah müslümanım
30 Yorumla
9 ayİslamiyete inanıyorum
20 Yorumla
10 ayElhamdülillah müslümanım
20 YorumlaElhamdulillah , müslümanım.
20 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Elhamdülillah müslüman
20 Yorumla- Diğer konusunda 651 cevap paylaştı.
10 ayElhamdülillah müslümanım.
20 Yorumla
10 ayAllah inancim bitti. Müslümandim. simdi ateist yaşıyorum. Kimlikte ateist yazıyor.
01 Yorumla- 10 ay
Sebebin neydi
9 ayDini inancım islam ve müslümanım.
10 YorumlaDiğer konusunda 623 cevap paylaştı. Elhamdülillah müslümanım.
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
10 ayElhamdülillah Müslümanım 😇
10 Yorumla Elhamdülillah Müslümanım.
10 Yorumla
10 ayMüslümanım Elhamdülillah
10 Yorumla- Diğer konusunda 575 cevap paylaştı.
10 ayElhamdülillah Müslümanım
10 Yorumla - Diğer konusunda 848 cevap paylaştı.
10 ayİslam dinine inanıyorum müslümanım
10 Yorumla Diğer konusunda 425 cevap paylaştı. Elhamdulillah müslümanım
10 Yorumla
10 ayDini inancım İslam ama aşırı bağlı değilim
10 Yorumlabi zmanlar müslümandım mantıklı gelmedi. şimdi şamanizm inancına mensubum
018 Yorumla- 9 ay
Şamanizmde sana mantıklı gelen neydi
- 9 ay
doğa ile derin bi bağ kuruyoruz mesela bu çok güzel, ruh sağlığına bilinç hallerine yaklaşmları çok mantıklı, rüyalarımızın bi anlamı simgesi vardır bu da birçok kültürün ortak bi noktasıdır. biz tanrı merkezli bi inanç yerine doğadaki ruhlarla iletişim halindeyiz yani biz üstten emir almak yerine doğa ve toplumla denge kurarız. en önemliside şamanizm vahiy ile deyil deneyim ve gözlemlerle gelişen bi inançtır yani mantığına uyar. aha birçok şeyi var. harika bi din seviyorum
- 9 ay
Yani şimdi sen sana huzurlu ve eğlenceli geldiği için insanların sonradan çıkarıp ürettiği bir dine inanmayı mı tercih ettin
- 9 ay
bu din insanalrın sonradan çıkardığı bi din değil aksine kökleri çok eskiye dayanıyo. tarihtede gösterildiği gibi eski türklerin bi inancı göktürklerin, hunların, altay türklerinin vb birçok türk devletinin inancıydı ve şu anda bu dine göre yaptığımız ve sizin islama özgü sandığınız şeyler var mesela nazar boncuğu , kurşun dökme, tütsüleme, dualara su üfleme, nevruz mesela bu dine özgü bir şey
- 9 ay
Tamam da sonradan geliştirilen bir inanç diye kendin söyledin. Ben de ona göre yorum yaptım. Kökünün yeni veya eski olması sonradan çıktığı gerçeğini değiştirmez mi? Gerçek ilah şamanizmde olsa en başından beri bilinen, sonradan üretilmeyen bir şey olurdu
- 9 ay
Kökünün yeni veya eski olması sonradan çıktığı gerçeğini değiştirir mi? Demek istedim
- 9 ay
Bizim din ilk insandan beri var. Öncekilerin devamı olarak kabul edilir zaten. Mesela İslam gelmeden önceki Hristiyanlar cennetlik. Hristiyanlık gelmeden önceki Museviler cennetlik. Ondan önce, ondan önce... Hz. Adem'e kadar giden bir inanç sistemimiz var. Kökü en başa dayanıyor. Şamanizm ise insanların sonradan ürettiği beşeri bir din. Beşeri dinlerin adı üstünde beşeri olması sebebiyle hiçbirinin ilahi bir din olma ihtimali yok dolayısıyla :)
- 9 ay
işte bu da bi inanç sebebi yani sizinki beşeri bizimki ilahi demek. bana göre de bizim dinimiz ilahi bi din sizinki ise bi beşer tarafından dayatılmış bir din bana göre. ben kitaplardan okuduğum kadarı ile söylüyorum şamanizm yahudilikten bile önce var olan bi din şamanizm m. ö 30.000-10.000 yıllarına dayanır islam ise m. s 610 yılında geldi tarihi kaynaklar bunu diyor.
- 9 ay
Söylediklerimi okumadın sanırım. Diyorum ki bizim dinimiz ilk insana dayanıyor. O zaman da olan din aynı ilahın diniydi. Şu an kabul ettiğimiz din de o. Sizin ilklerle bir bağlantınız var mı? Yok. Sonuçta sonradan mı? Evet sonradan. İlk insan varken sizin dininiz var mıydı? Yoktu. Bizim vardı ama
- 9 ay
Şamanizm 6. yüzyılda çıkmış. Öncesinde ne vardı? Neyin devamı? 6 yüzyıldan önce yaşayanlar neye inanacaktı yani o zamanlar doğru din neydi? Var mı bi bilginiz, bi bağlantınız? Bunun bi mantığı? Varsa söyle ben de araştırayım yani öğrenmiş olurum. Yeni bilgilere açığım
- 9 ay
Sen İslam’a inandığın için, elbette Hz. Adem'le başlayan bir inanç çizgisine bağlısın ve bu senin inancın açısından tutarlı. Ama Şamanizm zaten vahiy temelli bir din değil. Şamanizm, ilk insanların doğayla, ölümle, ruhlarla, hastalıkla karşılaştığında geliştirdiği en eski inanç biçimlerinden biri.
Yani Şamanizm, semavi dinlerle rekabet etmek için ortaya çıkmadı ki... Zaten çok önceden vardı.
Bizim amacımız haklı-haksız inanç tartışması yapmak değil. Ben sadece bu inancı kültürel ve ruhsal olarak anlamlı buluyorum. Bu benim varoluşla kurduğum ilişki biçimi. - 9 ay
“Senin için doğru dinin İslam olduğunu anlıyorum ve buna saygım var. Ama Şamanizm bir semavi din değil zaten. Tarih boyunca insanlar ruhlarla, doğayla, ölümle başa çıkmak için doğal bir şekilde bir inanç sistemi geliştirmişler.
Bu sistemin adı sonradan ‘Şamanizm’ olarak anılmış. Yani Şamanizm, bir vahiy ya da kitap temelli dinin alternatifi değil; insanın içgüdüsel inanç şeklidir.
O yüzden ‘öncesi neydi’ demek çok mantıklı değil, çünkü Şamanizm zaten insanlık tarihinin en başındaki inançlardan biri. Benim ilgimi çeken de bu köklü, doğayla uyumlu tarafı.” - 9 ay
bende sana bir soru sormak istiyorum “Peki insanlar İslam’dan önce hiç yaşamamış mıydı? Onlar nasıl inanıyorlardı sence? Hepsi birden doğru dini mi biliyordu, yoksa zamanla mı geldi? İşte ben de tam bu süreçle ilgileniyorum.”
şunuda belirteyim hz. adem diyosun zaten dünya varolduğundan beri islam vardı diyosun ama bu sadece sizin ilahi bi inancınız bunun hakkında bi kanıt yok
- 9 ay
Ben de senin inancına saygı duyuyorum. Sonuçta öyle inanıyorsun bişey diyemem. Soruna gelecek olursak, Şu an İslam dini varken buna nasıl herkes inanmıyorsa tıpkı senin gibi, İslamiyetten önce hak din olan Hristiyanlığa da herkes inanmıyordu. Yani mantıken herkes aynı dine inanmıyor sonuçta dünyanın hiçbir yerinde. Kanıt diyecek olursam kanıt var elbette. İslamiyet kendisinden önce olan ve ilk inana kadar giden dinin tamamını doğru kabul eder. Yani aslında ilk insanın dini hak dindir. Islamdan önceki Hristiyanlık da aynısını kabul eder. İlk insan hak dine inanır der. Musaviler de bunun aynısını söyler. Musevilikten önceki peygamberlerin kavimlerine getirdikleri dinde de yine görüş aynıdır. İlk insandan beri süregelen dinler ile ilgili bunların hak din olduğuyla hepimiz hemfikiriz. Görüş farkı yok. Bu da bunu ispatlar nitelikte.
- 9 ay
Teşekkür ederim. Herkes istediğine inanmakta özgür sonuçta. Yeter ki saygı olsun
10 ayİslam ama...
16 Yorumla- 10 ay
Ama?
- 10 ay
Bazen acaba diyorum
- 10 ay
O acabalarının cevabını ara öyleyse. Neler mesela seni acabalara iten?
- 10 ay
Arıyorum zaten hayat bir arayış.
Dünyada Bu kadar kötülük olması mesela beni şüpheye düşüren - 10 ay
Kötülük olmasa iyiliğin değerini nasıl bilecektik? Bunu düşün. Allah kötülük yapanlara izin vermese, engel olsa ve kimse kötülük yapamasaydi da kalbi kötü insanlarla aynı cenneti mi paylaşsaydık? Aynı yeri mi hak ediyoruz?
- 10 ay
Birileri bir yandan kötülük yaparken diğer insanlar kötülüğe, üzüntüye, acıya maruz kalarak pişiyor, büyüyor, olgunlaşıyoruz. Mesela bak peygamberlerin hayatlarına, en büyük zorlukları, sıkıntıları yaşayanlar onlar. Biz ne yaşıyoruz ki asıl sıkıntıyı onlar yaşamış. Evlat acısından tut işkenceye kadar her türlü eziyet yaşamış peygamberler mesela. Acıyla tanışmadan mutluluğun kıymetini bilemezsin. Üzüntü yaşamadan sevincin ne olduğunu anlayamazsın. Kötülük görmeden iyiliğin ne olduğunu bilemezsin. Karanlığı görmeden ışığın varlığını anlayamazsın
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
10 ayYok ki?
Agalarıma ve manitaya inaniyorum ben06 Yorumla- 10 ay
Müslüman değil miydin sen? Sonradan mı değişti
- 10 ay
Küçükken evet
- 10 ay
Sen küçükken bu konuyu konuştuğumuzu sanmıyorum
- 10 ay
Başka biriyle mi karıştırıyorum acaba
- 10 ay
Büyük ihtimal.
Siteye üye olduğumdan beri yakın arkadaşlar bilir zaten. - 10 ay
Anladım. Karıştırdım öyleyse 👍🏻
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 ayMüslüman
20 Yorumla
10 ayİslam
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayİslam
10 Yorumla İslam
10 Yorumlaİslam
10 YorumlaDiğer konusunda 623 cevap paylaştı. İslam’a inanıyorum
00 YorumlaAteist
10 YorumlaDiğer konusunda 6b cevap paylaştı. İnancım yok.
00 Yorumla
10 aydini inancım yok. ateistim.
00 Yorumla
10 ayHiçlik.
00 YorumlaAteist
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi