(Bakara 2:190)
Bu ayet ilk saldırıyı değil, ancak sana savaş açanla savaşmayı emreder.
Savunma harici savaş yapmak islamda gğnah o haldeyse askerler masum olmuyo sen baska bir ailenin cocugunu öldürüyosun sen ölünce mi sorun oluyo o da evlat sende islamdada böyle Allaha inanmayan birini bile öldürmenin haramı eşit bende böyle düşünüyom
Hangi devletin askerinden ve o devletin askerlerinin ne tür ailenin çocuklarını öldürdüğünü anlamadım soruda. Açık açık yazsanız daha iyi olurdu.
Site kuralları gereği buna cevap veremeyiz, Anlayışın için teşekkürler 🧚🏽♀️
Cevap
4Cevap
Devlet vatan için islam için savaşıyorsun ama işte ülke de ŞERİAT yok LAİKLİK ATAPUTÇULUK var o yüzden dediğin gibi oluyor bir bakıma
Sana hak veriyorum
Kim demiş savunma harici günah diye , İslam nasıl yayıldı sanıyorsun sen hep cihatla İslam dini yayilmacidir kimden oğreniyorsunuz dininizi siz
İnternetten araştır idin uğruna bile savaş yspmak günahmoş
İslamı yaymak için bile savas yapamazsın tebliğle oluyo
Yaw ne interneti aç kuran oku siyer oku peygamber boşuna mı o kadar savaş yaptı , o Medine'de otururken mekkeyi ve Arap yarım adasının tamamını altın tepside hediye ettiler mi saniyorsun
Hepsi savunma savaşıymış araştırdım petgamberin acık bir emri bile yok islam icin taaruz edin diye dinde de yok
Allah yolunda, sizinle savaşanlarla savaşın. Ama haksızlık etmeyin. Şüphesiz Allah, haksızlık edenleri sevmez.”
(Bakara 2:190)
Bu ayet ilk saldırıyı değil, ancak sana savaş açanla savaşmayı emreder.
Müşrikler Mekke'de otururken onlara saldırmak savunma mi oluyor yobazlık yapma ya
Kim ne zaman saldırmıs detay ver de öğrenelim bedir uhud vb hepsi savunma savası bana kesin bilgilerle konus
Mekke'nin fethi, hayberin fethi , tarifin fethi vs vs bunlar savunma yaparak Mi alındı yaw S! ktr git yobaz slk
SENSŞN YOBAZ karı ülke anlasmayı bozmus mecbur kaldığımız icin catısma olmus kan az dökülmğs ARASTIR AZZ
Ölen bile olmamıs
Karsı ülke anlasma bozmys
Hayberdeki Yahudiler kalelerinde oturuyordu onları niye kuşattı , seni varya sağlam S! kmek lazım şovmen normalde ama hak ediyor senin gibi din tuccarlari
Hepsinin sebebi var sen eksiksin kuranda cihat yazmıyı bile savas ugruna aptal
Cihat yazmigorsa bu ayet ne o zaman يجاهدون في سبيل الله ولا يخافون لو مت لائم umarim arapça biliyorsundur cahil (Allah yolunda cihat ederler ve korkmazlar... Diyor ayette )
Kesin trolsün
Cihat sadece savas değil arastır cihatın kelime anlamı farklı cihatın bir cok türü var bunları arastır da gel
Savasta cihat gecmiyo demek istedim cihatın kelimesi geciyo zaten illa tefsir yapcaz anlamıyon
Tefsir mi😄😄😄 senin kurandan haberin var mı? İncil felan mi okudun kuran zannedip
Türkçeyi tefsirlicem senin yüzünden beni bile anlamıyon
Ben dini konularda tartışmayi severim derken bunu hayal etmemiştim Allahım 😫😫
Bana yaptığın saygısızlıktan dolayı da günah yazılcak sana
Başka ailenin çocuğu derken?
Gayri müslim evladıı
Cihat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?