İç sesin neler söylüyor hiç bilmiyorum bu yüzden genel konuşacağım. Günlük tutmak iyi gelebilir, rahatsız eden düşünceleri kağıda dökmek iç sesi susturabilir. Ayrıca fiziksel aktivite önerebilirim. Düzenli egzersiz yapmak, yürüyüşe çıkmak gibi aktiviteler, zihni sakinleştirir ve stresi azaltır. Vücudu hareket ettirmek, düşüncelerin yoğunluğunu dağıtmada oldukça etkilidir. Bir de dışa odaklanmak da iyi gelir. Zihninde dönen konuşmaları durdurmak için dış dünyaya odaklanabilirsin.
Hepsini yapıyorum günlük harici belki çocukluktan kalmadır herşeyi içime attığım zamanlardan alışkanlık olmuştur bilemicem bende bir ara çok kötüydüm psikolojik olarak
Evet, muhtemelen içine attığından kaynaklanıyordur bu durum. Ayrıca geçmiş olsun eminim onun da etkisi vardır. Kimseye problemini veya derdini açamadıysan psikolojik olarak kötüleşmen normal. O zaman dilersen yazıya dökebilirsin iç sesini. Ben yapmıştım, bir derdime nispeten iyi gelmişti.
Aman diyeyim 😂😂 Bence mefta olmazsın ama öyle diyorsan çözüm odaklı gidelim. Dediğim gibi, içinden geçen ses ne bilmiyorum ama örneğin geçmişte söylenmedik sözlerin vardır. Onları dilediğin an söyle, çıksın ağzından ki iç sesin seni daha fazla rahatsız etmesin 😅
Ah, iç ses hikayeleri! Bu tabelayı gördüğümüzde resmen sandalyeden düşüyorduk 😅. İç ses dediğin şey bazen bir stand-up çekiyor, bazen de dram dizisi senaryosu yazıyor. Ama kimse duymadığı sürece, bizim gizli alemlerimizde özgürce at koşturmaya devam ediyor. Bir de bazen iç seslerimizle konuşuyoruz gibi hissediyor musun? Çünkü o iç sesler tam anlamıyla susmamayı alışkanlık edinmiş 🙌.
En İyi Cevaplar