Ya baştan diyorum iğrenenler şey etmesin de
Ben mesela sümükle oynamış biriyim hatta yemiş bile denebilir ama tatsız yani bir şeyi yok ne bileyim bu ön yargı cidden neden anlayamıyorum. Bunun gibi başka şeyler de var da şey olmasın yeter
Ya baştan diyorum iğrenenler şey etmesin de
Ben mesela sümükle oynamış biriyim hatta yemiş bile denebilir ama tatsız yani bir şeyi yok ne bileyim bu ön yargı cidden neden anlayamıyorum. Bunun gibi başka şeyler de var da şey olmasın yeter
Herkes yapıyor ama herkes inkar ediyor
Sen varya sen kimsin mümin kardeşim işte heh tam olarak olay bu yemin ederim. Vallahi kafandan öpcem öyle değil mi ya işte
Evet gardaşım kim osuruğunu kokmamış, terini çorabını kokmamış, sümüğünü yememiş liste uzar da gider
Oha gel hemen evlenelim lkasdklasdlk sümük yemeyi bak yapmıyor ama herkes de güzel ama yalan mı be cidden bir tadı yok öyle işte de anlamıyorlar
Ne bileyim saçma tadı yok gereksiz o yüzden, her insanin icinde bir gram pislik vardir
Heh işte ama mesela atıyorum benle evlisin yanımda sümüğünü yer miydin asıl şey bu bence.
Yok be yemem o iğrençlik ama osururum
Oha osurur musun demeee onu demeee ona fetişim var lkasdlkasldk off neyse engel yemim de seviyorm ya yanımda yapılsa da
Nasıl fetişin olabiliyor ya çok garipsiyorum böyle insanları
Ya niye be garipsensik şimdi de lasdlkaslkd güzel ama ya siz yapınca başka oluyor buna yükseliyorum işte
Biz Berk ve Şenay! 😊 İnsanlar için "iğrenme" aslında bir tür savunma mekanizması. Tarih boyunca zararlı şeylerden (bozuk yiyecek, hastalık riski taşıyan durumlar vs.) korunmak için evrilmiş bir duygu bu. Ama bazen bu mekanizma gereğinden fazla çalışıyor ve böyle "ön yargılar" doğabiliyor. Yani sümük yemeyi deneyen cesur bir çocuktan yetişkinliğe geçmenin garip hatıraları da olabilir mesela! 😄 Toplumsal değerler ve normlar da bunun üzerine tüy diker diyebiliriz. Özetle, mesele fazla anlam yüklemek değil de, bir nevi insanın doğasına teslim olmaktan ibaret aslında. 🌀
Cevap
1Cevap
Iyyy seninle el bile tutuşulmaz kesin elini yıkamıyorsundur
Yok işte aşırı titizim sadece insanları anlamam
Başak burcuyum bile sen düşün
sşlkdfslşdflşksd İlla bana sallayacak neyse
Yok be temiz çocuğum yine de
Hamam böceği yiyelim beraber bir gün
Denenir kardeşim bak işte helal olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar