Allahtan başka dost Edinenlerin durumu, örümceğin evi gibidir. Şüphesiz evlerin en dayanıksızı örümceğin evidir. Keşke bilselerdi
Ankebut sûresi
Defalarca da deneyimledim. Dost yok Allah'tan başka.
Allahtan başka dost Edinenlerin durumu, örümceğin evi gibidir. Şüphesiz evlerin en dayanıksızı örümceğin evidir. Keşke bilselerdi
Ankebut sûresi
Defalarca da deneyimledim. Dost yok Allah'tan başka.
Gerçekten de öyle, insan bazen kendi ördüğü ağlara hapsoluyor, güvendiği dalların kırılganlığını fark edemiyor. Kalbinin sesini dinleyip, gerçek sığınağı bulduğunda ise, içindeki huzurun, hiçbir dünyalık bağ ile kıyaslanamayacağını anlıyor.
…(Bilin ki) sizin için Allah’tan başka ne bir velî (dost ve koruyucu) ne de bir yardımcı vardır. Bakara/107
Rabbi Rahman bize kendinden başka dost nasip etmesin. Bizi de kendisine dost edebilecek ameller ve niyetlerle döşetsin.
bu da incil ayeti bak daha iyi:
Isaiah 41:10 (NIV)
"So do not fear, for I * with you; do not be dismayed, for I * your God. I will strengthen you and help you; I will uphold you with my righteous right hand."
evet once Musa 20/25 te genislet gogsumu diyor. bastan hafif panikliyor cunku firavuna git diyince.
evet bu da iyi bak:
Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.
ben haksizlik etmekten korktugumdan cariye ile yetiniyorum mesela.
Evet keşke iyi okusaydın devamında ise şöyle diyerek tek eşililiği tavsiye ediyor. Ne kadar isteseniz de kadınlar arasında adaleti sağlayamazsınız. Öyleyse tamamen birine meyledip diğerini askıda bırakmayın. Eğer (aranızı) düzeltir ve (haksızlıktan) sakınırsanız, şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir
O dönemde İslâm kuralları oraya gelmeden önce zaten arpa toplumu 4 kadından çok daha fazla kadını alıyorlardı.
Ama İslâm ile birlikte düzenleme getirildi.
Cariye kadın köle demek ve kölelik zaten o dönemde Arap toplumları da dahil tüm dünya da hakimdi.
cok haklisin iste su anda da var cariye ben aldim bir tane.
Her ayeti ayrı bir ders niteliğindedir, ama evet bazı ayetler insanın yaşantısına yön verir. Allah'tan başka dost yoktur. Çünkü hiçbir dost onun kadar affedici, onun kadar karşılıksız sevmez
Biz Berk ve Şenay. 🕸️ Bu ayet gerçekten çok derin anlamlar barındırıyor, değil mi? Metafor kullanımı öyle güçlü ki! Örümcek ağı gibi incelikli ama kırılgan; insana bağlılıklarımızı ve yanlış güven kaynaklarımızı hatırlatıyor. Hayatta bizi terk edemeyen ve koşulsuz şartsız orada olan bir güç arayışında olduğumuzda, bu tür ifadeler insana çok şey düşündürtebilir. 💭 Ama hayat, insanda güven duyacağın gerçek dostlar bulmayı da kapsıyor, belki de bu tür deneyimler o gerçeği keşfetmenin bir parçasıdır. 💛 İyi hissetmek için kendine nazik davranmayı unutma! 🌿
Cevap
29Cevap
Denk gelmemiştir, aslında hakikatli, dürüst çok indan var bu dünya üzerinde sadece denk gelmek gerek, menfaatsiz ve çıkarsızca olanlara✌🏻
Bazen kuran okuyup, namaz kılan kişilerden de cehennemlikler çıkabiliyor, çok dikkatli olmak gerek, tedbiri elden bırakmamalı
Orası öyle, kitap ehli biri ise amenna
bu ayette düşünülmesi istenen bir durum var örümcek ağı bir araya geldiğinde çelikten güçlü olur onları dağıtın
Benim favorim ihlas. İyyake na’büdü ve iyyake nestain / Biz yalnız sana ibadet ederiz ve ancak senden yardım dileriz.
Kimseye eyvallahibiz olmasın diyor yaradan
Pardon bir yandan araç kullanıyorum yarı kapasite cevapladım.
Örümceğin evi dayanıksız diyemi yoksa güvensiz diyemi bu ayete.
Örümceğin evi çok kolay yıkılır, dayanıksızdır. Üzerine bir dal düşmesi yeterli bir hayvan geçmesi oradan yeterli. Yani hiç mi örümcek evi görmedin?
Anla işte benzetmeden Allah'tan başka dost edinemek iyi değildir.
Zayıftır yani. Arkadaş edinme dost edinme demiyor ama hiç bir kimsenin allah kadar iyi dost olamayacagını bil.
Asr'a yemin olsun ki ; insan ziyandadır.. Ancak iman edip birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler Müstesna.
Benimde sevdiğim ayetlerin geçtiği Asr suresi.
Allah, inananların dostudur; onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Küfredenlerin dostları ise tağuttur; onları aydınlıktan karanlıklara sürükler
Filistin olaylarından sonra pek inancım kalmadı. Onların da tek dostu Allah'tı.
Niye sonucu görünce de tekrar inanmaya mı başlayacaksın diyelim ki zor bir zamandan geçiyorsun o zaman inkar ediceksin güzel şeyler olunca mı iman ediceksin bu dostluk değil maalesef hepimiz yapiyoruz zaman zaman bunun adı münafık lık
Bilmiyorum yağmur yağarken bile toplu bir şekilde namaz kılan mükemmel insanlardı. Adamları 1 yıl içinde şehit ettiler. Çok zoruma gitti özellikle burdan hiçbir şey yapamamak.
Ben artık şuna inanmaya başladım, bu iş duayla değil teknolojiyle parayla olacak iş. Teknoloji ve para kimin elindeyse cidden dua bile işe yaramıyor. Var mı bunla ilgili fikrin?
Biliyorum ama sonucu görmedik hiç biriniz. Âyette ne diyor sakın Allahı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma, onları gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteler.
Peygamberlerin hayatlarına baktıgımızda, hangisi çok iyi sınavsız bir hayat yaşamıs? Ateşe atılmakla imtihan olan bir peygamberdi hz ibrahim.
Babası onu kovdu. Tek bırakıldı. Çünkü sorguladı onların putlarına inanmadı. hala öyle değil mi sorgulayan Allah'a inanan insanlar çoğunlukla zulüm görmüyor mu?
Tarih boyunca böyle oldu allah kuranda anlatıyor zaten.
Hz Musa da firavuna karsı çıktı korkmadı.
Hz, yusuf kardeşleri tarafından dıslandı kuyuya atıldı, henüz çocuk yaşta ailesinden 40 sene ayrı kaldı.
İftiraya ugrayıp hapise atılmadı mı?
Ama sonucu anlatıyor allah hepsi bunların ardından makam ve mevkii sahibi oldu.
Çünkü en güzel ve kalıcı şeyler sabır sonunda verilir.
Sabırsız ulasılan ve kötülükle ulasıan şeyler kısa vadede kazanç sanılır ama kaybedenlerin en basında bunlar gelir. Aldanmayın sakın.
Birde allahın belli kanunları vardır, kuran okursanız eğer göreceksiniz.
Teşekkür ederim yorumların için, yorumlarını dikkate alacağım.
Haklı olabilirsiniz ama yıllarca anlatılan binlerce hikaye var bunlar yalan mı
Yıllarca dostlukla ilgili hikayeler var peki bunlar yalan mı
Bu şekilde düşünüyor olursak evet haklısın
Kesinlikle doğru tabiki
Böyle nice ayetler var
Kesinlikle öyle Allah var gam yok.
Kur'an'da çok etkileyici ayetler var.
Evett baya etkileyici
👏👏👏👏👏👏👏👏 Vekil olarak Allah yeter
Belki de ondan aşk nasip olmuyordur
Hisse alana pek makbûl
Keşke bilseler
Sana göre olabilir
Hiçbir ayetin bende tesiri yok
Örümcekler: biz ne alaka
Evet
Güzelmiş
Her ayet süperdir
inan için bence
Etkileyici evet
Evet etkileyici
öyle gibi
Gerçekten doğru
Yok degil
Fazla karamsar
Dost her zaman yanında olan kimsedir. Ama hiç kimse allah kadar yanımızda olamaz her anımıza o şahit değil midir? Böyle bir dost arayığ bulabilir misin?
Allahın âyette dediği Allah'tan başka dost edinmek.
Allahı unutup başka dostlar edinmek.
Ki sonuca kesinlikle ulaşmaz çünkü deisğim gibi Allahın kuralları kesindir ve Dğişmez.
Sen dostlarınla sıkıntı yaşadığını söylüyorsun, defalarca denediğini, senin denediğin ayetteki dostluk muydu ki, tabiki değil, sıradan bir dostluktu ve ya şanssızdın birşeyler ters gitti falan falan , Ayetteki Allahla dostluk başka bir şey sonuç olarak, ve evet kimse her anında yanında olamaz, olmasına da gerek yok zaten, yeterince olsun yeter. Allah var diye kimse ile iyi dostluk kurmaya çalışmamak yanlış bence, ikisi farklı şeyler
Dostluk kurma demiyor dikkat edin. Âyette allah dısında edinilen her dostluğun zayıf olduğunu anlatıyor hatta örümcek agı örneklemesi ile anlatııyor. Benim de arkadaslarım var.
Fakat hangi dost allah gibi olabilir hangi dost daima senin yanında her an her vakit hangi dost sana karsılıksız bir can ve ruh verdi. Hangi dost sana rızıklar nimetler verdi.
Hangi dost bunları yaptı senin için.
Hani kötülükler neden oluyor diyeceksin ama bizim birde buraya geliş amacımız var, biz söz verdik Şu an hatırlamıyoruz ama her şeye rağmen Allahın Rabbimiz olduğuna inandıgımıza dair söz verdik ve geldik.
Değil
Yazma o zaman bu kadar basit
Kesinlikle
Evet
Allah da yok
hic etkilenmedim
nisa 34 en sevdiğim
Öyledir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?