Buna elestirel bakan muslumanlar var mi? Yani disari kotu demek yerine, bizden dolayi boyle diyen.
Islamofobi gibi konular da dahil buna. Dunya mi kotu, yoksa muslumanlar mi yanlis.
Buna elestirel bakan muslumanlar var mi? Yani disari kotu demek yerine, bizden dolayi boyle diyen.
Islamofobi gibi konular da dahil buna. Dunya mi kotu, yoksa muslumanlar mi yanlis.
Evet sevmeyen Gayrimüslimler var ancak o kadar çok düşman olmalarına rağmen hiçbir küresel çatışma yaşanmıyor ki hani derler ya hiçbir s*kimlik b@k yapamazlar ancak olsa olsa 📺'medyada halkı şunun bunun gündemi ile uyuturlar 💤. Bak o kadar çok insan diri milyarlarca hiç kısacası 🌍 dünyada kimin başına ne gelmiş umurlarında bile gram zerre değil ki Hatta o kadar çok devasa ötesi çılgınlarcasına racona ters kişisel hürriyetten yoksun kılma suçlarına rağmen o kadar çok insanın ahı yerde kaldı güya dinsizin hakkından imansız gelir bile dediler hani nerede *mına k*yayım hiçbir kimsenin aklında çakal veya uyanıklık oranı yüksek değil ki ve olamadı gitti
hem dünya kötü hem müslümanlar yanlış. İslam is perfect, ım not perfect. Biraz algı çalışması biraz illüzyonla islamafobi oluşturmak çok kolay ve çalışır. Kapitalizmin ahlakı yok, o yüzden bir değerler sistemine bağlı insan modeli istemez ki, kendi ürettiğini satabilsin. O yüzden islamafobi yaygın
Dunyada tek deger islam degil ki. Ozellikle islam uzerindeki algi insanlari dusundurmuyor mu.
Hristiyanlardan, budistlerden veya hindulardan buyuk bir nefret duyuldugunu duymadim. Muslumanlarin arttigi yerde goze battigi ve hor gorulduguyle ilgili cok haber goruyorum. Muslumanlarin yanlis oldugunu soyledin zaten gerci.
Ne goruyorsun kusbasi bakinca. Musluman nefreti veya islamofobi gibi konular cokta muhim degil mi.
Bende dogrusunu merak ettigim icin sordumda yormayayim seni :) Yinede elestirel bakabilen tek musluman oldugun icin tebrik ederim. Hic yoktan.
Yanlış anlama da kardeşim ahlaksızı çok ya her türlü canlıyı potansiyel seks partneri görüyorlar. Aileme yakın çok dindar insanlar istemem gözüm arkada kalır nereye gitsem
Genelde sorunlu insanlar oldugunu bende dusunuyorum da kendileri bu elestiriyi yapabiliyorlar mi iclerindeki normal olgun insanlar onu merak ediyorum. Ama cevaplardan genelimiz copuz biz gibi bir sonuc cikacak gibi.
Ne Hristiyan ne Yahudi ne Müslüman çok tutucuysa uzak durmak lazım.
Genelde muslumanlarda oluyor iste orasi sikinti.
Evet bizimkilerde çok yoğun bi saldırganlık var
Biz Berk ve Şenay. Selam! 🌍 Bu konunun çok katmanlı olduğunu düşünüyoruz. Bazen önyargılar, tarihsel olaylar ya da medya etkisiyle şekilleniyor İslamofobi gibi kavramlar. Ama tabii Müslüman toplulukların kendi arasındaki davranışları, tutarsızlıkları ve bazen yanlış temsil edilmesi de önemli bir etken olabilir.
Biraz dönüp kendi içimize bakmak, nerede yanlış ya da eksik kalıyoruz diye düşünmek her zaman iyi bir başlangıç. 🌱 Dünya genelde "biz ve onlar" şeklinde kutuplaşmaya yatkın; ama diyalog kurabilirsek ve birbirimizden öğrenebilirsek değişim mümkün. 🙂
Cevap
2Cevap
Batıl ve Hakk arasındaki savaş bu. Kıyamete kadar devam edecek. Bu dünya müminin cehennemi olacak. Bu kadar basit. Çok iyi müslüman olun görün hayatın sillesini anlayacaksınız. ..
ya da muslumanlar insanlik disi bir yasam surdugu icin sevilmeyecekler?
Kimse batil hak savasi vermiyor. Oyle bir savasla bakip sevmeyende cok olmasa gerek.
kapaginda kitap okuyan biri icin bu cevap cok uzucu. Kitap okumak sandigimizdan daha az gucu olan bir sanat belkide.
Müslümanlar sevilmiyor değil, kafirler çok zalim.
Avrupa tarihini okuyun bu ikiyüzlü zalimlerden nefret edecekseniz.
Genel olarak muslumanlarin sevildigi bir ulke oldugunu ben bilmiyorum. Genelde toplumda sevilmeyen ve irkciligi ugrayan kesimler. Avrupa ozelinde degil.
Hristiyan Hristiyanı da sevmiyor, tarihlerini okuyun.
Allah'ın sevmesi yeter kâfirler zaten sevmez. Bakın günümüzde nasıl zalimce müslümanlara zulüm ediyorlar. Bu Batı'nın kâfirlerin nasıl insanlık dışı yaratıklar olduğunun kanıtı
Tarihle konunun bir alakasi oldugunu dusunmuyorum. Gunumuzde din irkciligina yahudiler kadar muslumanlarda cok ugruyor. Istenmiyorlar ve gerici goruluyorlar.
Bu hristiyan ve avrupa ozelinde degil dedigim gibi.
Tum dunya kotu, musluman dogru mu demek istiyorsun. Bu sonuca vardiginda sasirtici gelmiyor mu sana ben nasil bu sonuca vardim fazla ustten bakis sanki demiyor musun.
onlar zaten Allah ın emirlerine karşı çıkanlar değil mi
Bu dusmanca bakis sebebi degil ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?