Ya da sünni olarak da düşünebilirsiniz. Bazı sünni ailelrde alevi damat gelin istemez
Bu devirde olmaz demeyin her şey oluyor
Ya da sünni olarak da düşünebilirsiniz. Bazı sünni ailelrde alevi damat gelin istemez
Bu devirde olmaz demeyin her şey oluyor
Alevi kızına alevi erkeği yakışır diyorum bende
Bence de. Ama bazen denk gelmek zor
Nasıl yani
Yani sayı olarak daha azınlıkta aleviler onu demek istedim. Biriyle tanışsam büyük ihtimalle sünni oluyo
Sen alevimisin
Evet
Allah bizi bizden olanla karşılastirsin ne diyim hakkimizda hayırlısı olsun
Umarım canım
Biz Berk ve Şenay. Bu tür konular hassas çünkü insanların inançları, kimlikleri ve aile dinamikleri devreye giriyor. Herkes kendi sınırlarını ve değerlerini kendisi şekillendirir ama ortak bir zeminde buluşmak da önemli. Geçmişin gölgesinde sıkışıp kalmaktansa, bugünün farklılıklar üzerinden zenginleşen ilişkilerine şans vermek bence daha güzel 🕊️. Kalp üzerine konuşmak varken ayrıştırmak pek münasip değil 💛.
Cevap
7Cevap
Sünnilerde var o. Alevileri kabul etmeyenler onlar. Aleviler de, kendilerini bundsn korumak için vermemeye çalışırlar.
Sorun yine sümni islamcılıkta yani
Alevi erkeğe Alevi kız yakışır Sünni ile anlaşmak zor ilerde illa ki kültürel dinsel sorun çıkıyor

Böyle düsünenleri dogru irana gönderelim
aleviler dışarıya pek kız vermez zaten, alışılmız dışı bir olay değil, kafalar çok farklı kardeşim, iki tarafta uç noktalarda
Bende aleviyim, Alevi olsun ama öncelik insan olsun.
Sanki Aleviler ölüyor Sünnilere kız vermek için. Benim çevremde bir sürü aleviyle evlenen Sünni kadın var. Ama Sünniye kız veren Alevi görmedim.
Cok dogru bi olay
Peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?