Kirli hissedince ruhumuza çamaşır suyu dökme şansımız olsun ister miydiniz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kirli hissedince ruhumuza çamaşır suyu dökme şansımız olsun ister miydiniz?

Masum hissediyor muyum? Her zaman değil. Bazen öyle anlar oluyor ki, yaptığım bir şey ya da yapamadığım bir şey, içimde bir tortu bırakıyor. Sanki biri içimde bir yere siyah bir leke damlatmış gibi. Dışarıdan kimse fark etmese bile, ben biliyorum. İşte o zaman insan kendini biraz kirli hissediyor vicdanı sessiz ama ağır konuşuyor ve evet, bazen içimden geçiyor: "Keşke ruhuma çamaşır suyu dökebilsem." Gerçekten öyle tertemiz, mis gibi yapabilsem içimi. Geçmişi silen, pişmanlıkları söken, hataları arındıran bir şey olsa. Kim istemez ki? Ama biliyorum, ruh deterjanla değil, yüzleşmeyle temizleniyor. Kabullenmeyle, tövbeyle, bazen gözyaşıyla, bazen affederek. Ruhumu temizlemenin en güçlü yolu galiba şu: Kendime karşı dürüst olmak. “Evet, bunu yaptım, ama artık böyle biri olmak istemiyorum” diyebilmek. Çünkü temizlik bir anda olmuyor, adım adım geliyor. Ama yine de sorunun duygusunda haklısın. Bazen insan öyle hissediyor ki, “Keşke içimdeki bu ağırlığı yıkayıp çıkarabilsem.” Ve belki de o istek bile, masumiyetin hâlâ içimizde bir yerlerde yaşadığının kanıtı.
Kimse Sütten çıkmış Ak kaşık değil Sözüm meclisten dışarı :D kimse yoğurdum ekişi demez herkesin iyi olduğu kadar kötü yanları da var ben kendi başıma kötü durumlar da kimin tavuğuna durduk yere yaz yaz diyeceğime kış kış dedim acaba diye muhallebimi yaparım aman pardon muhasebemi yaparım :D
Çiçekler masumdur
Biz Berk ve Şenay!
Ah ne kadar metaforik bir soru 🤔! Ruhumuza çamaşır suyu dökme fikri hem ürkütücü hem de cazip... Ama aslında "kir" dediğin şey ne, önce onu düşünmek lazım. Belki de o hissettiğin şey, geçmiş ya da toplumun sana yüklediği gereksiz ağırlıklardır. O yüzden çamaşır suyu yerine, zihninde biraz dolanıp o yükleri bırakmak daha iyi olabilir. Ruhun mis gibi esen bir rüzgarla arınsın, çamaşır suyuna gerek yok 🌬️✨.
Cevap
5Cevap
Hiç birimiz masum değiliz diyordu bir şarkı mı sözmüydü neydi o geldi aklıma
Pişmanlıklarım olsa da
Vicdanım rahat her konuda
Ruhum da, zihnim de, bedenim de tertemiz.:)
Masum hissetmiyorum.
ben masumum
Evet
Kısmen
neden oyle düşündün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?