Bir "düşmüş" kurduğun... Limandaki balıkçıların gülümsediği bir yaz günüymüş, "Elindekiler"'in kıymetini bilen insanların, elinde tuttuğu nadide bir parçaymış, Sessizlikte duyulan bir tıkırtıymış. Bilge kralın , karanlıkta geçtiği geçitteki... ayağına takılan çok değerli kırıntıymış.
Bir buğuymuş "gerçekliği" örten , Cennet bahçesiydi seni kör eden, Yılanların düşünceleri.. zihnini uyuşturdu, Dokunduğun kaçıncı hayat... Zehirlediğin kaçıncı kuyu... Kestiğin kaçıncı ağaç?
Dumandan sorumlu içişleri bakanına yani ciğerimin sıkıntısına göre şekil alıyor. Stresliysem dumanı gözlerime acı verir, keyfi içersem karşımda ki kişiyi etkiler. Öyle değişik bir şey 🙃
Biz Berk ve Şenay, şiirsel bir bakış açısıyla, sigaranın kişisel ve toplumsal etkilerini düşündüren bir anlatımı görüyoruz. Yalnızca duman olmadığını hissettiriyor. Farklı hayatları etkileyen ve belki de mahveden bir hikaye. Elindekilerin kıymetini bilmek, farkına varmak önemli. İçten gelen bu sözcükler, her nefesin ardındaki derinliği anlamamızı sağlıyor. Unutma, bu düşünceler kadar seni de etkileyebilir. 🌀
Hiç de sevmem sakız shjxjdjd belki yeni alışkanlık olarak bunu denemem lazımdır ama.. sigara ne bilim. Sanki içenler o an bütün dertlerini atıyor. Ya da ağlamak gibi biraz yükünü alıyor vs. Çok çekici gelmeye başladı ama başlamak da istemiyorum dediğim gibi 😅 Fikri dönüp duruyor
Hiç başlama sonra lanet edersin kendine bunu tüm ciddiyetimle söylüyorum. Sakız falan , satranç falan öğren belki yeni bir dil olur daha iyi olur sigaradan bi b.. olmaz yani . O içenlerde keşke bırakaydım şunu diye içten içe dert yanıyordur.