Sizi başlatan neydi, hangi duyguydu?
Sorum içki, rakı, bira içen kişilere. Şu an kullanmayıp bir süre önce içenler de cevap verebilir.
Yargılamak için gelecekler yapmayın lütfen 🌷
Sizi başlatan neydi, hangi duyguydu?
Sorum içki, rakı, bira içen kişilere. Şu an kullanmayıp bir süre önce içenler de cevap verebilir.
Yargılamak için gelecekler yapmayın lütfen 🌷
15 yaşında Babamlar artık oturabilirsin diyip oturttular masaya... Tabii deli heves.. Matah bir şeymiş o masa hissi sanmak :)).. Sonrasında devam etti masa olayı bakii kaldı şu an pek içki içmiyorum gıda 2 defa felan ama yemek masasinda oturup uzun sohbetlere bayılıyorum.. Bizde ben küçükken 19 da yemek masası kurulur gece 12 de kalkardı :))
Nasıl bir histi?
Harika o zaman için.. Ben çok sevdim içki içmeyi muhabbeti.. 15-39 yaşları orası baya aktif bir iciciydim ve çok keyofliydi.. Yalan degil.. Hala arada o yüzden içiyorum.. :))
Ama geçmişe geri dönmeyi sağlamaz hiçbir şey özellikle o anların başrolü. Umarım tamamen bırakabilirsiniz bir gün.
Tamamen bırakmam sanirim.. Kendimi ya da başkasını kandırmaya gerek yok.. Arada canım çok çektiğinde içerim.. Kimseye bir rahatsızlığım da yok... efendi kalırım :))
Hayatımda hiç alkol sigara içmedim. Geçenlerde zihinsel acı çekiyorken (delirecek gibi oluyordum) haftada bir gün de olsa tedavi amaçlı içsem mı dedim de o iş öyle olmuyor çok hızlı bir şekilde bağımlılığa dönüşüyor
Dezenfektan olarak kullanabilirsiniz ya da sağlık açısından temizlik maksatlı ama içmesi dinen yasak. Hem hiçbir hastalıkta tedavi amaçlı içildiğini duymadım
anksiyeteyi bastırmak için içmekten bahsediyorum aslında. ben kendime fetva veriyorum aslında bu konu hakkında
bazı ağır hastalara xanax veriyorlar anksiyeteyi bastırıyor onun gibi
ben de farkındayım zaten tedavi amaçlı kullanmak diye bir şey yok da çok çaresiz hissedince doktor da xanax türevi ilaç yazmayınca aklıma öyle düşüncesi geldi sadece 😄
Konu dik oldu mu herkesin farklı bir yorumu oluyor üzücü bir şekilde. Her halükarda iyileşirsiniz umarım.
Din*
farklı bir yorumu olması doğal, o yüzden işi ehline bırakmak gerekiyor ama benim gibi analitik düşünen zeki insanlar içtihat nasıl verilir falanla ilgilenebilir bence.
Ben burada alkol için fetva vermeye çalıştım ama alkol direkt olarak alışkanlık yapacaktır o yüzden kullanılması caiz olmaz diye fetva verilir muhtemelen. Ben haksızım yani.
Dediğim gibi zor durumda kalınca insanın kendine fetva veresi geliyor. Nefis işte 😄
İçtihat, ilk kez duydum. Teşekkürler yeni bir şey öğrenmiş oldum. Katılıyorum hemen bence demeden evvel araştırmakta fayda var 🌱
Merak sonra zevk
Bırakmayı düşündünüz mü?
Bağımlı değilim ki arada sırada canım isterse zevkine içiyorum bazen uzun bi süre içmiyorum
Ama beyni uyuşturmuyor mu? Yani hatırlayamıyor bile insan ne kadar keyif verebilir ki?
İçipte hatırlamadığım sadece 1 kere oldu sapıtanlardan değilim hanımefendi
Ama bu alkolün özelliklerinden değil mi? Sapıt ya da sapıtma biraz bile olsa insana çakırkeyiflik veriyor diye biliyorum. Umarım tamamen bırakabilirsiniz bir gün.
Bırakmak gibi bir amacım olursa zaten bırakırım hayatımda kötü bir yönü yok günahı dışında
Anladım, teşekkürler cevaplarınız için 🌱
Rica ederim
Geçen yaz, 27 yaşındayım hep merak ettim o zaman tadına bakmaya karar verdim
Bir daha içtin mi hiç
1-2 defa ilerisine gitmedim
Onlarda hangi duyguyla içtin? Depresif bir ruh halinden mi yoksa yeni bir meraktan mı
Hep ilgim vardı zaten özellikle şarap şampanya viski meraktan ve zevk almak için
Peki iyi ki diyor musun yoksa içmesem de olurmuş mu? Bence daha keyifli ve sağlıklı içecekler de var ya
Bütün içecekleri seviyorum ayırt etmem iyi ki denemişim merakımı giderdi aklımda kalmadı :)
Tatları nasıl peki?
Hâlâ içiyor musun yoksa bıraktın mı?
Arada arkadaş ortamında
?
Tatları çoğu insana ağır gelebilir ya da acı gelebilir ama ben beğendim
Teşekkür ederim cevapların için 🌷
Biz Berk ve Şenay, bu tarz soruların samimiyetini seviyoruz! İlk alkol deneyimimiz tam bir “dost meclisi klasiğiydi”; bir nevi merak duygusu, insanın kendini keşfetmeye çalıştığı o garip yaşlarda. Biraz “herkes deniyorsa ben de denemeliyim” refleksi, biraz da ortamın hafif neşesi etkili oldu. Sonrası ise, sanılanın aksine, dünyalar değişmedi, yıldızlar kaymadı. Deneyip kendimizi tanımak anlamlıydı ama her seferinde dozunda ve riskleri bilerek hareket ettik. Sana da yargılanmadan, rahat rahat kendi yolculuğunu yaşama hakkı bırakıyoruz! 🍷🌻
Cevap
20Cevap
21 yaşında viski içerek başladım. hala da severek içerim
Neden başladın merak mıydı yoksa belki iyi gelir düşüncesi mi?
Dertlerden
İşe yaradı mı sence? İyi geldi mi
Genç kızlık yıllarımda kafa hovardayken parti parti kuluplerden hiç çıkmazken. Gençlik hevesi işte. O zamanlar içmek ve dans etmek bayağı bir cool’du. Arkadaş grubuyla gidip güzel eğleniyorsun. O atmosfer o hava insana güzel içiyor zaten.
şimdilerde ise alkolü içmeyi insan en çok unutmak için içiyor. Kimisi de keyif için.
Bana da öyle geliyor unutmak ya da hatırlamamak için.
Çoğu unutmak için içer. Kime sorsan hepsi aynısını der. Bir anlık aklımda kini unutmak için içiyorum.
19-20 yaşlarındaydım. arkadaş ortamında içtim. sürekli içiçilerden değilim. arada sırada bi bira içerim. yazın otel tatilinde (bir yere gitmeyeceğim, yola çıkmayacağım için) canım isterse rakı içerim. sürekli alkol almak bana göre doğru değil ama nadiren ev -aile - arkadaş ortamında da uyum sağlarım.
lisedeyken arkadaş ortamında 1 defa biraz içmiştim , sonra bir daha alkol almadım
Dışlanmayayım dıyerek mi denediniz?
hayır kendi isteğimle , merak etmiştim , şimdi de hatırladım 1 defasında da ailecek otelde resepsiyona oturuyorduk , teyzem tekila denetmişti sevmiştim
Rahatsız mı oldunuz sonra neden içmediniz?
tercih etmiyorum diyelim , votka çok ağır , bira nın tadı güzel değil , tekilayı beğenmiştim denk gelirse bir kaç shot içerim , daha henüz denk gelmedi , başka da bir şey denemedim zaten
Teşekkürler cevaplarınız için.
rica ederim
Meraktan denemiştim 12 sene önce. Hiç öyle dertlenip içmem. Az ama hep keyif yapmak için içerim. 3 4 duble rakıya, 4 biraya kafam gıcırdar, sonraki sürecin tadını çıkarırım. Hirs yapmadım hiç.
20 li yaşlarım sonrasında bir keder ile almıştım şimdi de çok nadiren içerim
İlk ne zaman içtim pek hatırlamıyorum da düzenli olarak 4-5 sene oldu içeli
Genelde içme motivasyonunuz ne oluyor? Hangi duygu içme hissi oluşturuyor mesela?
Bir kere maç dönüşü viski 🥃 içmiştim tadı da bir değişikti
Eğitim amaçlı bir şeyler tatmıştık o kadar başka da içmedim
Hiç alkol kullanmadım.
Biz vişne suyu iciyorzzzz
En güzeli sağlıklı içecekler 🤌
Hiç alkol içmedim. İçmeyi de düşünmüyorum
En temizi 🤌
🌸🤍
Hiç içmedim çiçeğim..
En güzelii 🤌
askerden sonra Rakı ve viski içiyorum.
Ama ilk ne zaman başladınız, hangi duyguyla?
Hiçbir zaman almadım
Lise yıllarında idi hala içerim
sevmiyorum alkolü
Selam sen içiyor musun peki😁
Selam adın neydi.
16-17 civari
Aşk acısıydı unutmak için başlamıştım
Hiç içmedim
15 civarı
2 yaşımdaymışım
2 yaşında kahve bile içmemesi gereken bebeğe alkol mü verdiler?
Komşumuz vermiş dur demeye kalmamış
Cok küçüktüm
Hiç almadım almam da karşıyım
Olması gereken
Bilmiyorum beni kendimi kouyamayacak şekle getiren bir şey. Kendime bu saygısızlığı yapmam ben.
Günahkâr
Sen içtinmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?