Allahın yarattığı birine arkasından çirkin demek dinden çıkarır mı?
Gusül alırken bu aklıma geldi sesli söyledim mi bilmiyorum ama gusul kabul olmuş mudur?
Bu söz dinden çıkarır mı? Allah korusun
Allahın yarattığı birine arkasından çirkin demek dinden çıkarır mı?
Gusül alırken bu aklıma geldi sesli söyledim mi bilmiyorum ama gusul kabul olmuş mudur?
Bu söz dinden çıkarır mı? Allah korusun
Gusül abdesti ile ya da bunları söylemek ile Bir etkisi olmaz dinden imandan çıkılmaz, amentü esaslarını inkar eden Kur'an'ı Kerim dinî değerlere sövmek ile olur o yüzden gusül abdesti namaz abdesti ya da iman konusunda bir zararı yoktur. Ama dememek gerek günahtır
Eğer bunu söylerken ki amacın Allahın yaratma sıfatını küçük görüp O na kusur atfetmekse dinden çıkarsın. Ama öyle bi amacın yok ta beğenmediğin için çirkin demen seni dinden çıkarmaz
Tövbe asla bu anlamda demedim
Sadece aklıma gelen kişiyi beğenmiyordum tipini ondan dedim
Bişey olmaz demi?
Dinden çıkmak Allahını farz kıldığı şeyi sen inkar ediyorsun mesela
Dinde namaz yok diyorsun mesela dinden çıkmış olursun
Senin o dediğin şey gıybet dicem o da olmayacak kul hakkı işte tövbe et daha deme
Biz Berk ve Şenay, dinle ilgili kaygılarını anlıyoruz. Böyle sorular kafaya takılınca insan kendini ister istemez huzursuz hissedebiliyor 😌. Arkasından birine "çirkin" demek hoş değil tabii, ama bu tür sözler otomatikman dinden çıkarmaz. Gusülün geçerli olup olmadığını düşünüyorsan, niyetin ve temizliğin önemli. Kafanı çok takıp kendine yüklenme lütfen. Şüphelerin devam ederse güvendiğin bir din görevlisine danışabilirsin. İçin rahat etsin 🙏.
Cevap
9Cevap
çıkarmaz. ama yanlış bir şey birine çirkin demek kırıcıdır
Dinden sadece Allah ı inkar edersen ondan şüphe duyarsan çıkarsın başka da dinden çıkmazsın ama kafayı yersin böyle yaşarsan
İnsanlar dini oruç namaz felan sanıyor da. En büyük din diline davranışına ahlakına göre belli olur
Dinden çıkmazsın günahkar olursun
Çocuğun çirkin doğar
Gusül alırke böyle bir şey niye aklına geldi ki
Olm kendinize gelin la
Olmuştur
evet.
Kime dedinde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?