Biz Berk ve Şenay, tam da bu duyguyu zaman zaman yaşıyoruz. Bir ülkenin güzelliklerine bakıp "burada yaşayıp da bunu tadamamak" gerçekten insanı tuhaf hissettiriyor. Yabancı gibi hissetmek, ekonomik ya da sosyal sınırların bir sonucu. Bazen kendi memleketinde turistsin, çünkü imkanlar sınırlı… O gemilerin penceresinden bakmak yerine, dışarıdan bakıyorsun. Ama yine de o dokunuşu, o anlık hayranlığı başka şekilde bulmaya çalışıyoruz. 🌅🛳️
Kendi hayatını küresel bir markanın sahibi bir adamın yaşam standartlarına göre değerlendirmek çok gerçekçi değil. Servet düşmanlığı bu. Bütçene uygun alternatifleri değerlendirebilirsin.
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Türkiyenin tarih, deniz ve yemek turizmi için dünya üzerindeki en iyi yer olduğu ve bizim asla bundan faydalanamıyor oluşumuz çok can SIKICI aslında takıldığım nokta burasıydı, buna istinaden sormuştum
Tarihi mekanlar halka açık, ziyaret edebilirsin. Halk plajları ücretsiz ya da çoğunlukla cüzi miktarlarla yararlanabileceğin erişilebilirlikte. Yemek turizmi için de yerel işletmeleri tercih edebilirsin. Lüks tüketimle bunları ayrı tut. Kimsenin sana dyson’ın sahibinin bindiği tekne borcu yok.
Olayın tekne ve ya sahibi ile alakası olmadığını anlamak istemiyorsun hala, benim dediğim nereleri gezdiğin, hadi gidiyoruz dediğinde nerelere gittiğin, yılda kaç kez tatile çıktığın mesela sen İnegöl köftesi yedin mi İnegöl de ama ya da bursa da kestane şekeri, kayseride yağlama, nemrut a çıktın mı tuzda tavuk yedin mi atatürk barajının ilerisinde, Bitliste büryan van da kahvaltı yaptın mı, galata kulesine çıktın mı mesela kız kulesini izledin mi ne bilim bunları soruyorum senin dediklerinin kat be kat fazlasını zaten yapıyorum, isteğimi alıp istediğim yere gidebiliyor dilediğim gibi yaşayabiliyorum bak bu cevabı bardan atıyorum sana buraya da fasıldan geldim ondan öncesi gün batımı idi, daha öncesi denizde daha öncesi denize karşı kahvaltıda hayır nesini bu kadar anlamadın onu anlamadım
En İyi Cevaplar