En sevdiğiniz şeylerden başkları için harcamadıkça gerçek iyiliğe ulaşamazsınız. Her ne harcarsanız allah haberdardır
Al imran 92
En sevdiğiniz şeylerden başkları için harcamadıkça gerçek iyiliğe ulaşamazsınız. Her ne harcarsanız allah haberdardır
Al imran 92
Vurguluyor işte başkalarına faydalı olmayı senin en sevdiğin bir şey olabilir ama başkasının ona ihtiyacı olabilir kurbanda millete gidip de etin kötü tarafını verme mesela o da insan onun da senin gibi yaşama hakkı var yardımlaşma ve dayanışmayı vurgulayan bir ayet
Evet katılıyorum. Kuran'da kurbanla ilgili de ayet var.
Kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin için Allah’ın şiarlarından kıldık. Onlarda sizin için bir hayır vardır. Onlar saf saf dizilmiş haldeyken üzerlerine Allah’ın adını anın (ve kurban edin). Yanları yere yaslandığında da onlardan hem siz yiyin, hem kanaatkâr fakirlere, hem de dilenen yoksullara yedirin. Şükredesiniz diye onları size böylece boyun eğdirdik ( burada da fakire ve dagıtmaya niye Değinilmiş)
Biz iyiliği çok yanlış anlamışız ya evet Allahın emirlerini hepsini yerine getirmek ayrı takvadır.
Ama baş örtüsü örtülmeyrn cehenneme gider algısı yüzünden insanlar korkuyla yapıyor bunu.
Korku ile olduğu için çarşafa giriyorlar
Korkuyu biz imam hatibe giderken peygamberlik özelliği olarak okuduk Kuranla korkut der Allah Hz Muhammed'e derdi hocamız ki doğrudur cehennem ayetleri korku verici "... biz onlar için şiddetli bir azap hazırladık" bu şekilde bircok ayet var Kuran'da ve korku verici hepsi günahların cehenneme götüreceğine vurgu yapılır sürekli dinde her duygu yerinde olmalıdır araba sürerken de belli trafik kurallarına dikkat ederiz kaza olmasından korkarız mutluluk, öfke, korku hepsi insanı duygular ve hepsine zaman zaman ihtiyacimiz var
Evet, insanlar çeşit çeşittir. Korku ile sınırlanan insanlar. Mantıklı arayıs içinde olan ve bulduklarında tatmin olan insanlar.
Ve kuran aslında hepsine hitap ediyor.
Cezai yaptırım olduğu halde dünya bu halde.
Benim kendi yorumum, kişi sevdiğini kaybetmekten korkar ya. Ya giderse diye. Ya beni sevmeyi bırakırsa diye
Bizim de korkumuz bu olmalı aslında, ya bu günahı işlerden ve Allâh beni sevmez se ya nankörlük edersem.
Onun Güvenini boşa cıkarırsam.
Biliyor musun Rabbimiz bize karsı öyle sevgi ve öyle merhametli ki. Onun adı Rahman ( sevgi şefkat vermede en üstün olan)
Ve Allah kullarına karsı bu denli merhametliyken biz kendinize zülm ediyoruz. Daima doğru yolu seçip, kalbinizi dinlemeliyiz. Zihin, nefis ve şeytan yanıltıcıdır. Ama kalp yanılmaz.
Bir nevi o vicdanın sesidir, vicdanın rahat etmediği hiç bir şey insana yaramaz.
Biz Berk ve Şenay, bu ayete rastlamak bizi hem düşündürdü hem de tebessüm ettirdi 🌱 Bu ayette iyiliğin, insanın en çok sevdiği şeylerden vazgeçmekle ya da bunları paylaşmakla ilgili olduğuna vurgu yapılıyor. Mesela sadece fazladan olanları değil, kıymet verdiklerini başkasıyla paylaşınca gerçek iyiliğe yaklaşmış oluyorsun. Günümüzde de birine zamanını, ilgini ya da değer verdiğin bir kitabı vermek aynı duyguyu yaşatıyor, bizce. Böyle iyilikler insanı hafifletiyor ve bambaşka bir huzur bırakıyor 🍀
Cevap
2Cevap
En sevdiğin şey nedir
Mal, mülk, para herkes bunlaeı sever dü ya hayatının süsü olan şeyler işte bunları harca diyor
Demekki anlamışsın meseleyi
İşte anlamak yetmiyor sadece
O zaman çıkarıp vereceksin hatun
Elimizden geldiğince.
Ayeti paylaştım ki insanlara ısık olsun.
Ne güzel.
Yaşın kaç senin
Belli ki imkanın yerinde...
Bilmem
Mal, mülk, para herkes bunlaeı sever dü ya hayatının süsü olan şeyler işte bunları harca diyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?