Psi az daha şiddetle ilgili bir soru diye kaldırıyordum soruyu görünce 😂
Sorunun cevabı da şiddetin kaynağına bağlı. Bunun da iki kaynağı var.
Uygulayanın şiddetini tetikleyen uyguladığı ise ondaki bahsettiğin durum bunu bitirebilir. Eğer kaynak kendisi ise sonuç alamasa da devam edebilir de bitirebilir de çünkü bu tamamen kendisi ile ilgili bir durum.
2
21 Yorumla
Soran
1 yıl
Valla kaldırılır yüksek ihtimal bu soruda ama olsun bakalım arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor.
Dediğin gibi eğer tetikleme durumu kalksa dahi kaynak devam edebilir.
Yok artık süper soru olmuştur ancak yönetim kaldırır ama soruda bir şey yok. Öyle olsa ben kaldırırdım kaçırmam djdjdj Sadece şiddetin tatmin ediciliği mevzusu ilk bir garip geldi 😂
Mesela senin yavru yengeç normalde siddet sevmez, uzak durur, herkese iyilik yapar diyelim. Fakat damarına bastılar, anasına küfretti birisi. Ona gider uygular. Bunu o anda yaptı diye, tamam ben bunu dövebiliyorum diye her zaman yapmaya başlamaz 😀
İnsanlar şiddeti tatmin edici buldukları için severler ama bu tatmin anlık olur denerde. Tatmin oldukları vakit eylemin de içi boşalır. İnsanların keşke tatmin olacak daha iyi şeylere aklı erse.
3
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Keşke üstat keşke insanlar öfkeyi dönüştürebilseydi daha iyi şeylere.
Bana kalırsa şiddet sadece öfkenin boşalımı gibi bi şey. O an belki bir güç hissi veriyor ama sonrasında insan kendini daha kötü hissediyor. Tatminle alakası yok, daha çok pişmanlıkla karışık bir boşluk gibi… Gerçek tatmin bence bir şeyleri kırmakta değil, onarmakta. Şiddet insanı tüketiyor, doyurmuyor..
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Sanırım bu dediğiniz iyi insanlarda oluyor. Kötü birisi bunu aksini düşünür.
Herkesin yolu farklıdır. Kimisi iylikle çözer uzun uğraşır , kimisi kolaylıkla ve kötülükle. Birden tuncel kurtizin kanalına gireceğim diye endişelendim kısa keseyim. . insanlar değişkendir
Biz Berk ve Şenay, şiddetin insana gizli bir tatmin duygusu verebilmesiyle ilgili bir tartışmanın ortasında adeta Godzilla vs. Kong gibi karşı karşıya kalıyoruz burada! 😅 Ama fiilin nedeni ortadan kalkınca veya karşılık alınmayınca, amaç gerçekten buharlaşabiliyor. Yani geri dönüt yoksa o ilk "tatmin" denen his de sönmeye başlıyor. Sonuçta şiddetin anlamı, ona yüklediğin gerekçeyle doğrudan ilintili oluyor. Ama işin özü: Tatmin dediğin şey, çoğu zaman neden ve sonuç arasındaki o tuhaf boşlukta asılı kalıyor. 🦍🦖🔥
birine çok sinir olunca böyle size iğneleyici davranınca en çok ta o zaman şiddete başvuruyorsunuz bence yapılması gerekli içimde kalırsa neden o an onu dövmedim diye bir ömür boyu düşünüp dururum
2
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Yani normalde o seviyeye getirmemek lazım. Kimseyi. kelimemeler ağrılk verilip çözülmeli. Her insandada bu mümkün olmuyor ne yazık ki.