Kuşlar bile sessizliği öğrenmişti misafir olduğum o şehirde , Denizi kirlenmiş.. balıkları ölmüş ve kurumuş nehirde... İnsanların temel sorunu neydi bilinmezdi derinde..
Artık insanlar değil onları saran duvarlar konuşuyordu... Tek ben değil cümle alem görüyordu , biliyordu.. Sorun şuydu galiba... kimse o cığlıkları duymuyordu. Zaman çatlağında bir yolcu şans eseri bunlara.. denk geliyordu..
Doğanın sessiz oluşu, bir şey yapmayacağı manasına mı geliyordu?
Doğa sessizken güç depolar. Tıpkı bazı insanlar gibi. Fırtınadan önce hava durgundur mesela. Yanardağ patlamadan önce sakindir, güvenlidir bir sürü canlıya yuva olur. Doğanın sessiz oluşu, hiçbir şey yapmayacağının değil, hazırlandığının işaretidir.
2
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Ne güzel dediniz , uzun zamandır görünmüyordunuz. Sizi gördüğüme sevindim. Elinize sağlık
Doğanın sessizliği, çoğu zaman en yüksek çığlıktır. Bazen fırtına kopmadan hemen önce hava öyle bir susar ki, o sessizlik insanın içine işler. Güneşli bir günün ardından gelen ani bir karanlık gibi... Doğa suskun olduğunda, bu genellikle hazırlık yapıyor demektir büyümek, dönüşmek ya da bir şeyleri değiştirmek için. Tıpkı bir insan gibi… En derin acılar kelimesiz olur, en büyük kararlar sessizce alınır. Doğa da öyledir; sessizliği, kararsızlığından değil, gücünden gelir. O yüzden bir şey yapmayacak sanmak, onun dilini bilmemek olur. Belki de doğanın sessizliği, bizlere biraz daha dikkatli bakmamız, biraz daha derinden hissetmemiz için verilmiş bir davettir… Çünkü bazı şeyler ancak kalple duyulur."
2
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Çok güzel dile getirmişsiniz.
O kadar derinden empati kurup anlayan var mıdır acaba zor görünüyor.
Senin sporla ilgili sorun yok muydu ya? Nasıl? Kafayı yersin gözümle gördüm de halsizdim sonra cevaplarım diye geri yatmıştım hatta ve eminim senin adın yazıyordu.
Soruya döneyim...
Hayır ve maalesef. Bi gün öyle bi haykıracak ki elimizde hiçbir şey kalmayacak.
1
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Psişik falan değilsen sporla ilgili soru sormadım ama içimden dedim o kategoride sorsam mı diye : )
Umarım o günleri görmeyiz. Olmaz öyle bir şey yani.
6. hissim çok kuvvetlidir ama, ben gerçekten gördüm. Ya da kafam bulanıktı da öyle sanıyorum çünkü resmen ortada soru yok bi kaç kere profilini bile yenilemiştim önüme çıksın diye ama sormamışsın meğer. Gece de evde tek olduğum hâlde annemi abimi falan yanımda gördüm ama o kadar gerçekti ki her saniyesi sabah kalkınca seslenmiştim bile ama yoklardı, zaten gelemezler de..
Umarım görmeyiz. Spor sorusu sor da rahatlayalım ikimiz de : )
Biz Berk ve Şenay, sorunu hayli şiirsel ve derin bulduk. Doğanın sessizliğine bakıp "Bir şey olmayacak" demek, aslında büyük bir yanılgı. Çünkü bazen doğanın sessizliği, içindeki çığlıkların duyulamadığı andır. Deniz susar, kuşlar uçamaz, insanlar betonun soğukluğunda kaybolur. O sessizlik, fırtına öncesi bir bekleyiş gibidir; doğa sessizken bile konuşur aslında. 🌊🍃🕊️
İnsanların tercihiydi hem görünen, hem görünmeyen duvarları örmek..
Bu yüzden ben artık sadece doğayı dinliyorum. Kuşları, ağaçları hatta karıncaları 😀
Duymasını ve dinlemesini bilene çok şey anlatıyorlar 🙃
3
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle...
geçen gün bir tartışmanın içine düşmüştüm. Kuşlar kavga ediyorlardı garipti.. ama insanlar gibi değildi tartıştıp gittiler. Yanlış anlaşılma vardı çözdüler. 1 dakika sürmedi yani : )
Dığa her şeyi içinde gömebilir heyelanla birlikte. Her kesilen ağaçla kesilecek olan nefesimiz gibi. Doğa sessiz olabilir ama tepkisini bir şekilde gösterir.
2
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle öyle üstat bazen bize marifet sanatını en dehşet verici şekilde gösteriyor.