Selam :) Kredi kartı çamaşır makinesinde yıkanırsa ya da kredi kartı suya düşerse ne olur soruları gündelik hayatta bir çok kişinin merak ettiği bir konu. Çünkü hepimizin başına illa ki hayatımızda bir kez böyle bir durum gelmiştir. Benim de başıma geldi. Babamın kredi kartını pantolonundayken çamaşır makinesine attım. Bu yüzden bu konu da deneyimliyim :)
Kredi kartı makinede yıkanırsa bozulur mu?
Kredi kartı makinede yıkanırsa bozulur mu?
İnternetten bununla ilgili bir araştırma yaparsanız birçok farklı yorumla karşılaşırsınız. Kimi kartın bozulacağını söyler kimi ise bozulmayacağını. Farklı yorumların sebebi, herkesin yaşadığı durumun farklı olmasıdır.
Kredi veya banka kartlarının üzerinde manyetik alanlar bulunur. Bu alanların su ile temas etmemesi gerekir. Bu yüzden üzerinde kartı saran koruyu maddeler bulunur. Eğer kart çamaşır makinesinde bir kıyafetinizin cebindeyse sıkışabilir ve bozulacak kadar suya maruz kalmaz. Veya suyun derecesi düşükse kart çok da zarar görmez. Ancak kart çamaşır makinesinin içinde kıyafetinizin cebinden düşerse ve uzun süre sıcak suyun içerisinde kalırsa büyük ihtimalle bozulacaktır. İşte bu yüzden makinede yıkanan kredi kartı çalışır mı? sorunun cevabı sizin yaşadığınız duruma göre değişir. Kartınız bozulmuşta olabilir, bozulmamışta.
Kredi kartı çamaşır makinesinde yıkandı, ne yapmalıyım?
Kredi kartı çamaşır makinesinde yıkandı
Öncelikle kartı güzelce kurutmanız gerekiyor ardından da kartın bozulup bozulmadığını test etmelisiniz. Kuru ve yumuşak bir şey ile karta bastırmadan tampon harekeler sile silin. Kartın tamamen kuruduğundan emin oluktan sonra çalışıp çalışmadığını test etmeniz gerekiyor. Bunun için bir ATM'ye giderek kartınızı takın ve şifreyi girin. Kart bozulmuşsa işlem yapmanıza izin vermeyecektir. Ancak kartı taktıktan sonra şifre istiyorsa ve şifreyi kabul ediyorsa kart bozulmamış demektir. Çamaşır makinesinde kart kıyama vakalarının %70'inde katlar sorunsuz çalışır.
Çamaşır makinesinde yıkanan kredi kartı bozulursa ne yapılmalı?
kredi kartı suya düşerse ne olur?
ATM'ye taktığınız kart çalışmıyorsa hemen bankanızı arayın ve durumunu anlatın. Yeni kart talebinde bulunun. Bu gibi durumlarda bankalar hızlıdır. 1 hafta içerisinde yeni kart evinize gönderilecektir. Bozulan kartı üzerindeki kişisel bilgiler gözükmeyecek şekilde bıçak veya makasla sekin ve çöpe atın.
Chip ıslandığı anda elektrikle beslenmiyorsa(ki zaten pos cihazında takılı olması gerekiyor) zarar görmez.kuru bezle silin. Altın renkli kontakları oksitlenmesin.
Evet Bozulur Benim Bir Kaç Kez Başıma Geldi Kartımı Islak Mendil İle Siliyordum Ertesi Gün Temassız Ödeme Yapmaya Çalıştığımda Kartı Alın Diye Bir Uyarı Aldım