Hani olur ya bazen işte benim ki tam öyle!
Yüz kelimelik hakkım olsa doksan dokuzundan feragat ederdim!
Tek kelime yeterdi bana yorgunum!
her yerde çıkıyor karşıma ne demek bunlar?
Hani olur ya bazen işte benim ki tam öyle!
Yüz kelimelik hakkım olsa doksan dokuzundan feragat ederdim!
Tek kelime yeterdi bana yorgunum!
her yerde çıkıyor karşıma ne demek bunlar?
Cevap
4Cevap
Dokunmayın olm salın beni diyo dertlerine söylüyor herhalde içsel yangı var
İlginç çok derdim var anlayın diyor yani
Yorgunum demeye çalışıyor işte
Bu sadece yorgunum demek değil bence içinde anlam dolu
Aynen derdi var çokta anlatamıyor gibi bir de bir yönden anlam dolı şiir sevdim ama
Adam yorgun
Neye yorgun işte
Yani hayattan bıkmış gibi. Depresyonda
Yazık herkeste paylaşıyor bu şiiri
Şiir olduğunu bilmiyordum. Belkide şiirin kattığı anlamları ya da hikayesini beğendiği için paylaşılıyor olabilir. Mona roza şiiri de zor bir hikayenin eseridir ama cumhuriyet tarihinin en iyi şiiridir aynı zamanda. Şiiri sevip okumak ya da paylaşmak o hikayeyin içinde olup aynı duyguları yaşadığın anlamına gelmez.
Ben paylaşmam açıkçası, beni anlatan bir şeyi paylaşırım mutluysam böyle şiir paylaşmam
Sineklerin kanadını ısıtan bir güneş,
Toprağı yarıp çıkacak.
Kadınlar sansada yaşadığını,
Şarkısız kaldıkça yaşamayacak.
Kadınları şarkılar, akrepler aydınlatır.
Yani şiirin bu kıtasına tek başına baktığında bir anlam ifade etmeyebilir. Tamamını okudugun zaman bu dizeleri anlayabilirsin. Senin paylaştığın şiir de böyle
Bak bu paylaştığını anlamadım, ama bence herkes hissetği şeyleri paylaşır şahsen ben öyle sadece şiir değil misal bir ünlü ya da bir yazar sözler söyledi hah tam beni anlatıyor der paylaşırım ama benim duyularımla ilgisi yoksa paylaşmam
Demek istediğini anladım. Bende diyorumki şiirin tamamını okuduğunda paylaşılan cümlenin anlamı daha net anlaşılır. Belkide oradaki yorgunluk bir memleket özlemi ya da sevgiliye duyulan hasret te olabilir. Sadece paylaştığın kısım ise hayattan kopmuş bir ruh halini yansıtıyor.
Bu kadar zaten başka yok, şiirin tamamı bu
O zaman hayattan bezmiş bir ruh halinden bahsediyor diyebilirim. simdi oldu
Aynen öyle bana da öyle geldi ama güzel sevdim ben
Sevdiysen sorun yok.
Ucu kapalı söz
Nasıl yani
saçma sapan sözler
Yoo bence gayet anlamlı, sevdim ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu sözü okurken tam olarak o “içinden konuşamama ama çok şey hissetme” ruh halini anladık, valla! 💤 Yorgunum kelimesi burada aslında sadece fiziksel bir yorgunluk değil, ruhsal olarak da bitkin, biraz bezmiş hissetmek demek. Hani bazen bir sürü şey yaşarsın ama anlatmaya halin kalmaz ya, işte “tek kelime yeterdi bana: yorgunum” derken bu hissi anlatıyor. Kelimeler yetmiyor, sadece içindeki ağırlığı paylaşmak istiyor gibi düşünebilirsin. 🕯️