Sizce hangisi daha güçlü? Güçlü olanı tercih etmek istiyorum
Doberman
Rottweiler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Rottweiler. ama Rottweiler 80 kiloya ulasabiliyor hatta gecen bile oluyor. cok Güclü.. tam hatirlamiyorum ama 1 kilodan fazla et tüketiyor. tam bir kas makinasi. birincisi cok masrafli. ikincisi cok gezdirmen lazim. ama her köpegi cok gezdirmen lazim. dobermanlar yanlis hatirlamiyorsam 80'li yillarda Genetik labaratuvarlarda üretilmis bir cins. o'da kesinlikle Güclü bir köpek. daha hizli oldugu kesin buda gücünü daha Dogru kullanabilmesini sagliyor. her hayvan aliskin oldugu Klima ve dogal ortamda yasamasi gerekir. bu aslinda dikkat etmen gereken en önemli sey. türkiye'nin sehir hayatindaki yaz sicagi Rottweiler icin Uygun degil. bu zaten köpegin yavaslamasi ve gücsüzlesmesi demek. o halde Gündüz onu dogada (ormanda) bol bol kosturmalisin Hayvan hareketlilik ihtiyacini serin bir ortamda giderecektir. doberman'i bilmiyorum ama daha Cevik oldugu icin sicaktan daha az etkilenecegini düsünüyorum. arastirman lazim. herhalükarda sorumluluk isteyen bir tecrübe olacak. durumum müsait olmadigi icin ben alamiyorum mesela. ama ilkönce barinaga bakardim. comar olsun benim olsun. arti barinakta da cins köpekler var.
barınaktan almayı düşünmüyorum rott tehlikeli bir cins sertifikalı üreticilerden almayı düşünüyorum masraf önemli değil çalışıyorum ama genelde evdeyim vaktim bol rott lar için uzmanlar yaz sıcağında duru suyla ıslatırsanız ve yalaması için buz verirsek sorun olmaz teşekkürler bilgilendirdiğin için
Benim pitbulum ar sen senol buyuk ırk alma kavga ederse dıger kopeklerle ayırman zor senı ceker bakımı zor tavsıyem
www.google.com.tr/search
koruma amaclıysa pitbul veya dogo al
pittbul istemiyorum asıl pitbulu ayırmak zor tavsiyen için teşekkürler
yanı daha ufak en azından rot cok ceker cok ırı sen bılırsın
pittbullar 2 ton çekiyorlar :)
Daha önce tecrübeniz oldu mu? Olduysa bile bu iki ırkta goldena labradora benzemez. Bizim Rottumuz iş yerinde iş makinasına bağlayınca makinayı cekiyordu seni yerden yere vurur. Ayrıca gerekli eğitimi veremezseniz hayvan saldırgan yetişir sadece sizin için değil çevreniz içinde tehlikeli olur. Otoristesi güçlü olmayan ve bu ırklarda tecrübeleri olmayan insanlar için uygun değil bu köpekler. Kopegede kendinizede yazık etmeyin bence.
onemli olan senin onlardan daha güçlü olman yalnız. hayvanin kafası atıp senin tanıdığın ama onun yabanci olduğu birine saldirdiginda onu tutabilecek misin? korumasinin bir esprisi yok bütün köpekler sahibini korur zaten. önemli olan koruma gereği olmayanlara karşı takinacagi tavır.
ben bir köpekle başa çıkabilirim zaten sosyalleştircem yakın olduklarım arkadaşlarım vs. gibi kişilerle tanıştırıcam eğer tanımadığı biri gelse bile onu tutabilirim teşekkürler :)
koruma köpeği sosyalleşmez, varoluş amacı sosyalleşmemektir zaten.
eğer sosyalleşmeseydi her köpek her önüne gelene saldırırdı alakası yok teşekkürler kavga etmek istemiyorum
bahcedeki köpeği gunduz niye baglarlar sence?
benim arkadaşlarımın çoğunun köpeği var ve hiçbiri bağlamıyor sadece dolaştırırken bağlarlar sadece eğitimi yanlış verenler köpeğin karakterinde bozukluk oluşmasını sağlayanlar bıraktıkları an köpeğin birini parçalayacağını bilenler köpeği sabahları bağlarlar
koruma köpekleri tek bir kişiye itaat eder ve tanıdığı diğer herkese de mesafelidir. tanımadığı herkese karşı da tetikte olur. öyle olmasa hırsızlar hayvana iki dilim sucuk verir bütün evlere girerdi.
rottweiler hariç diğer tüm koruma ırklarına verilen ileri itaat eğitiminde iyi kötü insanları ayırt edebilmeleri için uğraşılıyor zaten sucuk verse köpek hırsızı sucuk yapar ayrıca birinin zararsız olduğunu anlayabilecek kadar zekaları var sadece gecenin bir yarısı eve giren birine mesafelidir yani hırsızlara onun dışanda aile üyelerine de sıcak davranırlar oldukça sıcakkanlı koruma köpekleri var
ayrıca konu köpeklerin bağlanıp bağlanmadığıydı sıcakkanlı olmaları değil
haklisin, köpeklerde telepati ve altıncı his yeteneği var. bir antenleri eksik. benim salakligim işte.
Cevap
42Cevap
Merhaba öncelikle belirtmek isterimki ben 1 yıldır köpek almak için araştırmalar yapıyorum pitbull olsun doberman olsun rot olsun dogo olsun çoğu ırkı fazlaca inceledim ve en sonunda doberman almaya karar verdim bende evde besleyecegim size tavsiyem doberban almanizdir hem sizi hem ailenizi yeterince iyi koruyabilirler çoğu köpek sahibine aşık olur ve bu yüzden karşı cins köpek almanızda fayda var tek sorun ciftlesme dönemlerinde disaridaki dişilerin yaninda hırçın olmalari ve diğer erkek kopeklere karşı sinirli olmaları doberman ırkı çok iyi egitilebilir ve çok sadıktır bu yüzden tercihim doberman olmuştur ne olursa olsun sevginizden mahrum bırakmayın sabah aksam gezdirin oyun oynayın eğitim icinde internet üzerinden videolar izleyin yeterince yardımcı olacaktır bu arada eğitim verirken asla pes etmeyin
Dobermanlar fazla havliyor bro. Evde besleyeceksen ve hala almadiysan aklında bulunsun. Doberman besledim. Şimdi iki tane pıt var
Bir zamanlar ailemizle beraber 2 tane doberman yaşardı. Onlardan daha yakın arkadaşım hiç olmadı bu zamana kadar. Zeka, terbiye, koruma, eğlence ne istersen var onlarda. Ama tabi ona ailenin bir ferdi gibi davranacaksan al. Oyuncak etmez kendisini sana.
:) tabii ki ailenin bir parçası olacak teşekkürler
Rottweiler i gezdirebilecek kadar güçlü müsün? Eğer öyleyse Rottweiler değilse doberman..
27 yaşındayım ama kız olmam sorun çıkarabilir mi çok mu güçlüler?
hmm teşekkürler
Bizi isirmayacak her turlu köpeği almana izin var;)
İzin istemedim fikir sordum
Ne yazık ki sonu barınak olacak o köpeğin.. cehalet ah cehalet.
nereden bu karara vardınız? cehalet sizde maalesef her yerinizden önyargı akıyor
ben bu köpeğin ikisinide gayet iyi biliyorum ayrıca eğitimini profesyonel vericek üstelik eğitiminde tasmayı çekiştirmemesi gerektiğini öğrenicek bilip bilmeden konuşma lütfen
ne işin içindesin çok merak ettim ben bundan öncede köpek baktım arkadaşlarım var onlarda bakıyor ben sana köpekler hakkında değil benim köpeğe sağlıyabileceğim imkanları bilmiyorsun dedim
Boxer :) staffordshire ya da illa o ikisiyse doberman :) ama boxer çok iyi ya :) vardı bir ara bizde :)
:) Boxer iyidir ama o ikisi iyi koruma yaptıkları için illa onlardan biri olmalı teşekkürler :)
Boxer ve staffordshire da çok iyi korumalar. Çok sağlam köpekler küçükler ama çok kaslı vücutları. Ben boxer baktım. Oyun oynarken beni baya baya yere yatırıyordu :) geriye doğru açılıp üstüne zıplayıp bir göğüs vurması var köpeğin :)) Koruma istiyorsan kangal al :)
:) teşekkürler
Iki tane rottweillerim var yerler yutarlar dobermani :)
Ama, allah askina bakabileceksen al,
:) merak etme bakabileceğim den eminim tavsiyen için teşekkür ederim
Cins köpek alma. Gerçek sevgiyi istiyorsan sokaktan sahiplen kardeşim. Evimde var ve çok mutluyum =)
:) koruması için alacağım
=) emin ol bak benim ki terrier tipi bişey sahiplendim ben onu. 6. senesinin içinde bizle beraber. evime girmek isteyen bir baliciyi yaka paça fırlattı apartmandan :D görmeliydin kan revan heryer. yani tabi ki tercih senin ama yine de soruna cevap verecek olursam doberman daha duygusaldır rottan daha fazla ilgi ister bilgin olsun favorim tabi ki dobermandır.
:)) o zaman kararsız kalırsam sokak köpeği sahiplenirim :) önerin için teşekkürler
Ne demek =) pıtırcığınla mutluluklar dilerim =)
:))
https://hizliresim.com/zgDv27 şuna baksana yaa
:) asalet
Ikisi arasında tabiki rot almalısın onun dışında iyi eğitimli bir alman kurdu mükemmel
hmm teşekkürler
Abla bodyguard mı arıyorsun. Bunlar seni gezdirir yalnız zapt edemezsin.
merak etme o kadar güçsüz değilim :)) teşekkürler
rot al sahibini sahiplenir erkek al sana aşık olur hatta kimse yanına yaklasamaz
evet köpekler sahiplerine aşık olurlar bunu biliyordum teşekkürler fikir için :)
Rott köpekler arasında en iyisidir diyebilirim. Hem zaman geçirme oynama hem de sadıklığı anlamında.
teşekkürler fikrin için
Dogo'lar bana daha çok sempatik gelmiştir dogo al gitsin
Rot al hiç düşünme tamamen senin komutlarına uyar çok sadık bir türdür.
teşekkürler
2 side seni arkasında bayrak gibi sallar. tehlikenin farkında mısın :))
pardonda 13 yaşındaki çocuğun elin Rott gördüm bilip bilmeden konuşmayın size beni sallayıp sallamıyacaklarını sormadım
tamam şampuan sakin ol :)
alman kurdu al hem güçlü hemde mükemmel bir bekçi akıllı köpek
teşekkürler
ufak bişey almalısın bence ya da yanında erkek hediye veriyorlarsa oyle al :DDD
aman ne komik
bunada komik dediysen artıkk ne diyeyim ki :DD
ergenus
ben mi ahahah :DD yaşın kaç yawrumm
tatlım ben 27 yaşındayım gerizekalı bide yavrum diyor hadsize bak aptal konuşmalarından anlaşılmıyormu zannediyorsun? ergensin haberin yok
Yawrucum sen doğduğunda ben senin şu an ki mevcut zeka seviyendeydim bide gelmiş bilişim taslıyorsun bana gerisini sen düşün aramızdaki seviye farkını yaş farkını
Allah aşkına git akıl yaşıtın bir bebekle muhat tap ol gerçi senin akıl yaşındaki birinin okuma yazma bildiğini zannetmiyorum senin beynin doğduğunda gelişmeyi bırakmış bence iyi de yapmış zaten kullanmaz dın
Ya iyi işte yawrucym bende o yüzden senle muhattap oluyorum Belki sana okuma yazma da öğretiyim diye
benim mesajlarım silinmiş yalnız bundan öncekileri kuyruk acısıylamı sildin? :D
gerizekalı şimdi mesaj geldi beni şikayet etmişsin kaldırmışlar yorumu :D aptal ama o soktuğum laf çıkmaz merak etme
ahhahah salaksın işte boyle takıntı da varmış sende bakıyorumm bana ne mesaj gelmişse yaa demek ki edebinle yazmamışsınn hakketiğini verdiler iştee :DDD
ikiside değil pitbull al
teşekkürler öneriniz için
rica ederim :) her zaman asil dir.. diğer cinslere asla benzemez.
Ben seni korurum beni al :D
Köpekmisin?
Komikmisin?
komiklik olsun diye söylemedim asıl sen komik misin diye bir bak köpek sordum beni al dedin bende köpek olduğun düşüncesine vardım
Köpek olduğumu da iddia etmedim köpeğe benzediğimi de düşünmüyorum bunu yazmamda da hiç bir art niyet yoktu neyse sen karakterini ortaya koydun ablacım hadi güle güle :)
ben karakterimi ortaya koymadım canım senin beyninde algılama sorunu olduğu için kendini köpek diye ortaya koydun ayrıca kendini satılığa çıkaran da sensin ben değil
Seni bu kadar kızdıracak ne yaptım ki? Komiksin :D her koruyan canlı köpek değildir bu biraz da senin geçmişteki kuyruk acılarından kaynaklanan laf koyma isteği üzgünüm ki sadece yaşın büyümüş düşünebilme kapasiten değil ;)
beynim küçük kalmamış bu laf sokmaların kuyruk acısıyla alakası beni kızdırmadın çünkü beni kızdırabileceğin kadar takmıyorum seni o kadar düşüksün ki ayrıca laf sokmak IQ yükseltir ki benim IQ sana laf soka soka tavan yaptı hayır soktum çıkmıyorda maalesef senin beynin küçük kalmış benim bir bölümü sadece ama seninki toptan küçük Allah akıl dağıtırken sen şemsiye açmışsın
ayrıca neden komik olduğumuda anlamadım senin gibi komik olmayıpta her şeye gülen insanlar sevgiden ve akıldan yoksun olanlardır yediğin lafların acısını benden çıkaramazsın aksine daha çok yersin
He yav he ben kaçtım yemek yicem :*
laf bulamıyınca hemen he he neyse senin gibi akıldan mantıktan yoksun zavallılarla uğraşamıycam beni takmıyosunuz ayrıca banane senin yemeğinden ne yersen ye
Sen laf sokmaya çalışmak için hakaret etmeyi tercih edersin ben ise aklımı kullanmayı tercih ederim bak bakalım sana hakaret etmişmiyim hiç :) neyse ben kızları ağlatmayı sevmem onlar bir çiçektir olsun varsın ben köpek olayım hiç olmazsa sadık olurum ;)
sen köpek olsan o nankör nefreti bile samimi olmayan köpeklerden olursun ayrıca seni takmadığımı söyledim sen beni ağlatamazsın seni takmam çünkü takılcak bir insan değilsin evet hakaret ederim ama hak edene :) ayrıca sen laf sokamadın çünkü kullanabileceğin bir beynin yok maalesef
ayrıca ben sana yazdıklarımda bir hakaret göremedim sen köpeği hakaret olarak gördüysen hakaretide kabul ettin demektir sezarın hakkı sezara
Ben köpeği bir hakaret olarak almadım ki yazdıklarını düşünebilseydin hakareti bulabilirdin yazdıklarının arasında neyse ben artık sana laf sokmaya üşeniyorum bb :*
laf sokamadınki üşenesin ayrıca köpek haricindeki hiç bir şeyi hakaret olarak yazmadım eğer sen zavallıyı akıldan yoksunu falan hakaret olarak gördüysen onlar gerçeklerdi ama sen kendinle ilgili gerçeği ve hakareti ayırt edemediysen biraz aynaya bak önemli olaylara verdiğin tepkileri düşün ve kişiliğini tespit et birde karakter edin yeni bir karakter
He yav he :D
takmıyorum lütfen yorum yapmayı bırakıp sorumu kirletmekten vazgeç
Anlıyorum seni bb :*
nihayet anladın senin gibi düşük seviyeli birinden beklemezdim doğrusu bb
He yav he kes
ben kestim sen kes
Koruma maksatlı olacaksa K 9 en akıllısıdır..
Koruma maksatlı ama K9 polis köpeklerine deniyor diye biliyorum
Evet, Alman kurdu, polisler tesadüfen o ırkı seçmezler. Bende bir K9 var muhteşemdir..
Dobermanlar da K9 olarak kullanılıyormuş
K 9 Köpeğin kodudur. Doberman da koruma maksatlı kullanılır. Ancak sahibine saldıran Dobermenlar oldu pek tercih edilmez. Alman Kurdu yani K 9 en yaygın ve sorunsuz olanıdır. Bütün bunları iyi bir köpek yetiştiren veterinerler var onlardan bilgi almadan köpek edinmeseniz iyi olur..
profesyonelden yardım alacağım
Bence de en iyisi bu olur. Hangi şehirdesiniz?
İzmir
Golden tercih et derim
koruma köpeği istiyorum teşekkürler
Rottweiler'ı bilirim. O yüzden rott diyorum.
teşekkürler
Bull Terrier..
Hem insancıl
hem güçlü ve savaşçı
teşekkürler ben ya Doberman istiyorum ya da Rottweiler
bence biraz araştır Bull Terrier ı :)
Vikipedi:
Bull teriyer ya da boğa teriyeri,[1] 19. yy. da İngiltere'de üretilmiş bir teriyer ırkı.[2] Buldog, beyaz İngiliz teriyeri (soyu tükenmiş), Dalmaçyalı, İspanyol pointeri, foxhound ve muhtemelen greyhound gibi pek çok ırkın karıştırılması ile üretilmiştir.[2] Cüssesine oranla dünyanın en güçlü köpeklerinden biridir.[2]
Bull teriyer aslen büyükçe bir çukurda (pit) gerçekleştirilen köpek dövüşleri için üretilmiş bir ırktır. Çok cesur bir dövüşçü olmasına rağmen kavga başlatıcı değildir.[2] Kaslı, kısa tüylü, uca doğru sivrilen kuyruklu, dik kulaklı, derin ve üçgen gözlü, konveks (dışbükey) kafalıdır. Ortalama 53–56 cm yüksekliğinde, 23–27 kg ağırlığındadır. Minyatür bull teriyer farklı bir ırk kabul edilir ve bull teriyerden küçüktür (yaklaşık 25–35 cm ve 11–15 kg).[2] Vücutları çeşitli renklerde olabilir ancak kafaları genelde beyaz ya da beyaz üzerine koyu renk yamalıdır. Hareketli, sadık ve oyunsever bir köpek ırkıdır.[2]
görünüşünüde sevmiyorum :))
Tabii ki Rottweiler, hiç düşünmem bile...
teşekkürler
bir fikir vereyim bunlarin disinda
evet?
Çok komiksin insan gibi bir şey sorduk mantıklı cevap versene ama senden mantık beklemek Köpekten yumurta beklemek gibi bir şey
sen sinek besliyorsun herhalde birlikte vızıldıyorsunuz neyse kavga etmek istemiyorum teşekkürler saçma tavsiyeniz için
Uğraşma bence bir kız için zor
27 yaşındayım bir köpeği idare edemiyecek kadar güçsüz değilim sadece Rott veya Doberman beslemiş birinden fikir almak istedim
Teşekkürler
Kuzen besliyor gerçekten zor sağa sola sldırıp duruyor tehlikeli hayvanlar yani erkeklerde baş edemiyor ama başını belaya sokabilir o açıdan yoksa kadın erkek ayırdığımız yok :)
profesyonel yardım alacağım eğer sağa sola saldırıyorsa kuzeninizi uyarın bence kaç yaşında biliyormusunuz? biran önce eğitimin üstünden geçilmeli bence başı belaya girer kuzeninizin
ya o köpek yavruyken bile ağzı açık keziyordu kimi ısırsam gibi beni bile 4-5 kez ısırdı yavruyken hem bir süre sonra uysalda olsa saldırgalaşıyolar kuzen başedemedi başkasına verdi en sonuda zaten.
yavruyken ısırmasının nedeni dişlerinin kaşınması dır kaşınmayı oyuncaklar yerine insanların vücutlarını ısırarak gideriyorsa ileride bu alışkanlık olmuştur dişlerinin kaşındığını zannederek insanlara saldırmıştır :)
Sen onu bana sor dişleri vardı ısırınca bırakmıyorda bir kez kanattıydı zaten senin anlattığında doğrudur ama ben bu cinslerden çok labrador golden ya da k9 tipleri seviyorum haddinden fazla akıllı askerdeyken karakolda vardı labrador biz eğittik mükemmeldi ya bir köpek bu kadarmı oyun canlısı ve zeki olur çok akıllıydı düşünüyorum ama işte etrafa sıkıntı olur diyede almıyorum.
hmm teşekkürler ama labradorun koruma yapıcağını zannetmem
Ha koruma amaçlı öyle desene :D ama aşırı abartılı adam öldürür bunlar ha ikisi arasında kaldıysan rod daya iyi onu tavsiye ederim.
:) tekşekkür ederim tavsiyen için
pitbull al seni kezmesse kangal al :D
rottweller daha güclü
Rottweiler çok daha asil
asalet değilde güç bakımından değerlendirirsek hangisi?
Evde mi besleyeceksin?
Bahçede mi?
evede giricek ama bahçede genelde
Hımm
Dini inancin nedir?
Yoksa uzak mısın o tür şeylere?
müslümanım :) yaa zaten eve sık sık almam koruması için alıyorum
Müslüman isen ait olduğun mezhebin, evde köpek beslemeye dair görüşü nedir? Hadislerde ve ayetlerde buna dair hüküm var mi, varsa nedir? Bunlara baktın mi hiç?
Cin aslani :-)
burada bir sürü var ne arıyon :))
Rottweiler candır.
Arjantin dogo en iyisi
rottweiler
teşekkürler tavsiyen için
sibirya kurdu
o buralarda yapamaz yaaa -30 larda yaşayan köpeği 20-30 derecelik yerlerde beslemek haksızlık olur yinede teşekkürler
kaniş
koruma maksatlı istiyorum teşekkürler
öyle bir şey yok ben sahibine saldıran ne Alman kurdu gördüm ne Doberman gördüm nede Kangal gördüm Rottweilerlar bazen saldırabiliyorlar ama bu onların eğitilme ve anne babasından erken ayrılmasından kaynaklanabiliyor en önemlisi de sahiplerinden kaynaklanabiliyor kötü köpek yoktur kötü köpek sahibi vardır.
:) yok gerçekten koruma yapsın istiyorum uyardığın ve fikir verdiğin için teşekkür ederim
kangal :D
KANGAL ŞAŞMAM
teşekkürler tavsiyen için
Rica ederim
Rottweiler
teşekkürler
Doberman
teşekkürler
Golden rottweiler.
Golden retriever demeye çalıştın herhalde :)
Çok özür dilerim ya. Saflık ettim..
özür dilemene gerek yok :) insanlık hali
Evet rottweiler tercihi doğru. :)
Golden
:)) koruma maksatlı almak istiyorum
Rottweiler al
anladım teşekkürler
doberman
daha mı güçlü?
hmm teşekkürler
Rottweiler