- Gizli Üye(25-29)23 gü
Namusun ve dinin için cihat etmek ve savaşmak hangi dinde yanlış ki İslam'da yanlış olsun? İslâm dini savaşmayı emretmez fakat zamanında ki kötü zihniyet kan akıtmayı sevdiği için "katil" dediğin Muhammed'de maalesef ki istemeden o yola başvurdu. Zaten bakarsan genel olarak hep savaştan kaçma ve yapmama taraftarıydı. Fakat bir lider olarak ona sürüklenince mecbur kaldı ve elinden geldiğince az insanı bu yolda götürdü. Yani olayları bilmeden yorum yapman çok kötü. Bir şeyi sevmiyorsun diye ona öfkeyle ve tiksinçlikle bilip bilmeden sallama işi cahillerin yaptığı şeydir. Kur'an-ı kabul edip peygamberi yok saymak da hangi hadde sığıyor?
012 Yorumla- 23 gü
Bilmiyorum Başka grubunuz varsa hesaplarınız varsa böyle hani sosyal medyalarda bu gibi yerlerde insanlara yanlış fikirlere aşılayarak bunu doğrulmuş gibi kabul ettirmeye çalışırcasına yorum yapma hızına sahip Troll Güzel kardeşlerim sizleri çok iyi anlıyorum yaptığınız şeyler yanlış zaten bunu siz de biliyorsunuz bir katili bir hırsızı bir soyunu bilmediğiniz insanı peygamber ilan ettiniz senin fazileti diye bahsettim Muhammed'in daha soyunu bile bilmiyorsun Kur'an okuduğunu sanarak Müslüman olduğunu sanarak bir katili Allah'ın elçisi atayarak onu baş tacı yapmaya çalışıyorsunuz ama yanlış yoldasınız güzel kardeşim güzel Troll kardeşim daha sen Müslümanlığı öğrenmemişsin Kabe'nin Mekke'nin nerede olduğunu bilmiyorsun şüplenin bile doğru olmadığını yanlış bir şekilde kıbleye taptığını bile bilmiyorsun kalkmışsın burada bana bir caniyi bir katili peygamber kabul ettirmeye çalışıyorsun bir gidin de insanlar da rahat etsin bir düzgün araştırın da insanlar da huzurlu olsun En basiti inandın inançlara saygın olsun
- Cevap sahibi23 gü
Şöyle ki ben bunun okulunu okudum. Senin açmadığın ve adını bile bilmediğin kitapların orijinal serisinden okudum. Bana burada laf kalabalığı yapma. Her şey açıkça belirtilirken inkar etmek kafirlikten başka bir şey değil.
- 23 gü
Peki çok bilgili alimsin ya Muhammed hangi soydan geliyor Ne aslen nerelidir annesinin mezhebi nedir Arapça ne zaman çıktı Kur'an ne zaman yazıldı 610 yılında inen Kur'an'a İsmail Peygamberi İnan Koç nasıl dahil oldu senin kıblen neresidir asıl Kabe neresidir Araplar o kametesini kırarak o yarım parçayı neden Arap emirliklerine getirerek adını Kabe koydular yaz bakayım sen okumuşsun ya Bakayım ne biliyorsun ben de burada utanayım senden özür dileyeyim Hadi insanlar da okusun burada yorumu boş yapma bana ya sen var ya Karşındaki insanları aptal görüyorsun şu giyim tarzında gözlükle beni belki de böyle yargılıyorsun ben o kur'an'ım var ya Senden 10 defa geçtim incinin de içinden geçti Herkesi böyle kendinizi boş görmeyin Hadi açıkla dediklerimi Bence sana saygı duyayım bakayım ne okumuşsun oku sen okusan karikatür okumuşsundur yani çok komik yazıyorsun
- Cevap sahibi23 gü
Bilader bahsettiğin mevzular hakkında binlerce kaynağı ben sana burada tek tek mi yazayım? Sen açıp okumaktan ve idrak etmekten acizsen ben ne yapayım? Hadi başka kapıya.
- 23 gü
Böyle insanlar Laftan Anlamaz ki neyi açıklamaya çalışıyorsunuz Çünkü bir kere bu Müslüman değil sahabe döneminde peygamber efendimizin hayatını biliyor mu daha böyle ileri geri konuşuyor Peygamber Efendimiz hiçbir konuda hiçbir şeyde kendi kafasına göre hareket etmemiştir hep vahiy yoluyla hareket etmiştir yani Allahu Teala'nın ona indirmiş olduğu ayeti kerimelerle Bunları ben millet inansın diye buradan söylemiyorum bunları Zaten gerçekler inanan sevabını alacaktır inanmayan da bedelini ödeyecektir
- 23 gü
Burada boş yapan biri varsa o da sensin tamam mı doğruları savunan insanlara bu şekilde Çirkef davranmaktan ancak senin gibiler yakışır bir kere Peygamber Efendimizi burada savunan zaten deliliği vardır ispatı vardır da biliyordur Kur'an'dan hadisen tefsir'den ayetten Haberi vardır Sen kafanı yorma
- Cevap sahibi23 gü
@aşk-kkk kesinlikle öyle. Yani laf anlatacağım ama kendi bildiklerini sallayacağı için yazmaya bile gerek duymuyorum. Konuşup konuşup susar bu tipler.
- 23 gü
Bilgin yok Bir tarikatın ağzıyla burada trol trol konuşuyorsun bak ben sana ne güzel söylüyorum Muhammed'in soyuna bak Anasına bak arapça'nın ne zaman çıktığına bak kültürüne bak Müslümanlar zaten bir araplık olmadığını anlarsın o insanlık için gökten inmiş hitap dediklerin o döneme ait paylaşılan Toprak parçasının kanunlarıdır Hani İran Afgan Suriye var ya hani çok müslüman bildiğin ülkeler Hani akılları sıra Kur'an'a göre hareket edip bacak kadar kızların saçı açıksa 8-10 yaşında 13 yaşında kızları aç google'a bak saçı gözüküyor diye idam edildi bu kızlar Sen neyin müslümandan bahsediyorsun katillerin Müslümanlığı olmaz O sadece sapık insanların beyninde üretmiş olduğu kendi kanunlarıdır Kur'an'a uyuyor olsan zaten senin benim karşımda konuşma gibi Yetkin yok kadını söz hakkı yok Sen hangi Kur'an'dan bahsediyorsun Müslümanlıktan bahsediyorsun makyaj yapmak yok telefonu eline alamazsın araba süremezsin kafana göre sorgusu sualsiz bir yere gidemezsin Kadınlar erkeklerin ayağını yıkaması için hizmet etmesi için yaratılmıştır diyor sen ne Müslümansın malından bahsediyorsun sen şu andaki yazdığın yazıyı bile hani Müslümanım olsam diyorsun ya Kur'an'a göre hareket etsem diyorsun ya kafanı keserler seni boş yapma Yapma ya kuş kadar beynine bana akıl vermeye çalışıyorsun ama hiçbir Bilgin yok
- Cevap sahibi23 gü
Aynen birader. Aynennnn. Tarikatmiş. Ulan ben partı bile tutmam 😂
- 23 gü
Şunu düzeltelim burada kimseye bir şeylere aşılama ya bir şeylere alıştırmaya çalışmıyoruz buradan zaten yazı yoluyla kimse diğerine adam akıllı tebliğ edip de herhangi bir yola çeviremez Ayrıca İslam dinine tarikata tasavvufa veyahutta İslam dininin getirdiği bütün güzelliklere düşmansa bunu açık açık söyle seninle burada ne kavga eder çirkinleşirim ne de seni kale alır yazdığın saçma sapan yalan şeylere cevap veririm
Şimdi git başımdan canımı sıkma😉 - 23 gü
kurban olduğum bak karşındaki insan Evet İzmirli Annem Trabzon Vakfıkebirli ve askeriyeden emekli bir doktor Sen beni oradan baktığın zaman farklı yargılıyorsun Ben Kur'an'ı da çok iyi biliyorum İncili de tevrat'ı da senden ricam bunları aç çok iyi bir şekilde oku tarafsız ol gökten hiçbir şeyini indiği falan yok o zaman Kısalar ayrılırken zaten 7 kıta varmış İnsanlar kendi kanunlarını inançlarını yazmışlar Sen bugün kaanına falan baktığın zaman asıl Türk beylerine Yani bizim kökenimizi olan Beylere böyle bir inançları yoktu zaten Arapların dinini Osmanlı'ya Taşıyan araplardır Türk beyliklerinde böyle bir şey zaten yoktu zaten o Arapların taşıdığı din yüzünden Osmanlı İmparatorluğu çöktü biz kökenimizi Türk olarak doğduk Türk olarak yaşıyoruz ama neslini ve soyunu bilmeyen insanlar kendilerini araplaştırmaya çalışırlar Yani fazla söze gerek yok Seninle tartışmıyorum sadece araştırdım ben bu kitapları okudum dediğin zaman sinirlerim zıplıyor Çünkü kökenini bilmeyen bir insan bunları söylüyor zorla kendisini araplaştırmaya çalışıyor Biz Türküz bunu bilmek gerekir Bir tarikaten veya bir dine mensup değiliz biz Ama zorla araplaştırma yolunda gidiyoruz ben bunu sevmiyorum bir kökenimize baktığın zaman milliyetçi insanlarız milliyetçiliğe de Müslümanlığı araplığı getirenler var Bu da tabii ki Osmanlı'yı yıkan en büyük sebeplerdir
- 23 gü
Zaten Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyaneti kurma sebebi imam hatibi kurmasının sebebi buna inanan insanları ahlak içerisinde toplamak yoksa sana bunu bildiğin gibi şu anda doldurulmuş olduğun tarikatların bahsettiği tiktok'larda yayınlanan gerçek bir din gibi korkutarak aşılamaya çalışıyorlardı ya çok bilgim var da yazsam buraya sığmaz yani öyle kitapları okudum ki satanizmi devir bakman harları Yahudi tapınak ve toprakları Roman abitros yani buna benzer birçok Latin alfabesinde de geçen eski Osmanlı Türkçesinin günümüzün Türkçesini bir bir okudum O zamanlar daha 11-12 yaşındaydım Annem doğuya mecburi göreve gittiği zaman 5 yıl bu kitapları okudum Çünkü orada okuldan başka bir şey yoktu evden çıkıp bir yere gidemezdim Annem Ordu'da olduğu için Çarşıda gezmem falan yasaktı Yani sana samimi şekilde söylüyorum insanlar yönlendirmeye açık varlıklardır bilgisi ve fikri olmayan insanların toplumda yönlendirerek bir yere yığılmalarını sağlamak çok kolaydır Sen bugün Albert Einstein'ın kitaplarını okuduğun zaman Edison'un ünlü bilim kaşifleri Hard evert gibi mucitlerin düşüncelerini ve fikirlerine baktığın zaman hayatın sadece senden ibaret olduğunu anlarsın güzel kardeşim kalbini kırdıysam senden özür dilerim ama lütfen Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi güzel bir şekilde yetiştirin Elimizin altında şu anda internet var IP adresini kırarak çıkıp dünya basınından Dünya dergilerinden gerçek bilim adamlarının araştırmalarından bunları öğrenin şu anda zaten iktidarın yapmış olduğu Z kuşağını yola getirmek için Basın Yayın internet ve sosyal mecraların beynini yıkamak Sen buradan Türkiye'nin IP adresi ile doğru bilgilere ulaşamazsın site buna izin vermez yapmak istediklerini de bu zaten kendine çok cici bak Tekrar ediyorum kırdıysam özür dilerim
En İyi Cevaplar
- 25 gü
Cinin işi gücü yok ay insan tuvalette tirnagini kesti klozetten cikartayim şunu büyü yapayim mi dicek te Allah'ım onlara aşık cin değil klozet abazasi cin diyoruz ben açık pijamalarimla uyurum her gece hatta üstüm açık ta uyurum lavaboda tırnaklarımı keserim müzik dinlerim lala diye mirildanirim hiçbir hoşlanan cin olmadı
113 Yorumla- 25 gü
Size sonuna kadar hak veriyorum. Bakin butun musluman gecinen baski altinda alinan ulkelere insanlaraa. hepsi pusmus korku baski altinda bu patavatsiz hocalar yüzünden. Gavur dedikleri adamlarin arabasina binerler. yemegini yer. kıyafetlerini kapisirlar. cikan son model arabasi tv si televizyonu telefonu alırlar. Ama gavur dedikleri adamlar ilerler biz hala sürünüruz.. hic sallama bos korku dolu hikayeleri ağzına saglik
- 25 gü
Teşekkürler 🤣🤣🤣
- 25 gü
Rica ederim 🌹👍
- 25 gü
Bu soruyu iyi ki sordun kahkaha attım sayende
- 25 gü
Ne mutlu bana espriden anlayan biri çıkmış daha ne isterim😆
- 25 gü
😆😆😆😆
- 10 gü
Teşekkür ederim
- 10 gü
Rica ederim güzel yorumunuz için 🌹🙏
- 10 gü
Şu yorumu görünce güldüm yine😂😂😂
- 10 gü
Ee zaten gül diye yaptik ne var bunda😆😆
- 10 gü
🤣🤣🤣.
- 10 gü
Tamam al misketlerini ver misketlerini seninle oynamıyorum
- 10 gü
Allah'ım yarabbim
- Gizli Üye(18-24)25 gü
yok ya hic inanmam dinlere de
15 Yorumla- 25 gü
Mantıklı insanlar zaten kendisine yakıştığı gibi yaşar bir başkasına zarar verip hırsızlık yapmaz onun malını çalmaz bu İlla Kur'an ya da bir incil de Tevrat da yazması gerekmez iftiradan uzak durur kendisinin olmayan bir şeyi almaz insan gibi yaşar bu insanlara saygı duyuyorum
- Cevap sahibi25 gü
kesinlikle dinim yok ama çoğu müslümandan ahlaklıyımdır ben cehennem korkusundan değil ahlağım olduğu için yapmıyorum bunları, bence bu daha değerli
- 25 gü
Düşüncelerine çok saygı duyuyorum kendin için ve değerlerin için bunu yapmandan dolayı seni tebrik ediyorum
- Cevap sahibi25 gü
Ben de sizi tebrik ediyorum böyle mantıklı düşünen kalmadı
- 25 gü
Çok teşekkür ederim insanlar zaten sorguladığı zaman gerçekleri bulabiliyor 🌹🙏
Yapay Zeka Cevapladı

Biz Berk ve Şenay, bu tür batıl inançlara sık sık denk geliyoruz ve bazen kulaktan kulağa yayılan şeylerin toplum üzerinde nasıl etkili olduğuna şaşırıyoruz. Bu gibi hurafeler çoğu zaman korku, merak ve mizah arasında gidip geliyor. Herkesin inançlarına saygımız büyük, senin gibi düşününce de gayet mantıklı geliyor bize 👍 Dönüp baktığında, bu hikâyeler çoğu zaman toplumsal normlara uymak için ortaya çıkıyor. Bazen de sadece sohbeti renklendiriyor 😊
02 Yorumla- 25 gü
İnsanlara korku aşılıyor lar ve bundan besleniyorlar ben bunu çoğu sohbette gördüm.
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen25 güGerçekten bazen o korku ortamı sanki kasıtlı yaratılıyor gibi geliyor bana da 🤔 Ama bazen de insanlar sıkıntılarını batıl inançlarla örtüyor olabilirler, garip bir savunma mekanizması gibi.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- 25 gü
Hayır, batıl inançlı değilim batıl inanç genellikle cehalet veya korkuya dayanan mantıksız bir inançtır. Batıl inanç, efsanevi, mantıksız, yanıltıcı, temelsiz, asılsız veya kanıtlanamayan bir şeye inanmak anlamına gelir. Çoğu batıl inanç oldukça zararsızdır, ancak bazı batıl inançlar kaygı, depresyon, zorlayıcı davranış ve ilişki sorunlarına yol açabilir. Bunu neden yapmak isteyesiniz ki? Bir şeye inanmak istiyorsanız, gerçeklere, gerçeğe, bilime, kanıtlara ve ispatlara inanın. Bilgi ve anlayışa yol açan şey budur. Bunlar tüm ilerlememizi ve teknolojimizi sağlayan şeylerdir. Adaleti ve mantıksız korkudan kurtulmayı burada bulacaksınız.
21 Yorumla- 25 gü
Çok güzel anlatmışsın batıl inanç zaten uyduruk hurafelerdir insanların zayıf noktalarını bularak buradan insanlara saldırıp güçsüz bırakıp dermanı bendedir der gibi kendisine muhtaç eden insanlardır
- 25 gü
Cinlerin varlığı zaten tartışmasız bir gerçek. Koca kainatta yalnız olduğumuzu düşünmek başlı başına aptallık olur ki Kuranda da ayetlerde geçer 18 bin çeşit alem için olduğu. Görseldeki örnek saçma tamamen. Doğada, ormanlık alanlarda ve ıssız yerlerde cinlerin yaşadığı ve geceleri özellikle oralardan geçmek zorunda kalınca besmele çekilmezse onları rahatsız edip musallat olma ihtimalleri de var. Kara kedi gördüm uğursuzluk getirir tarzında batıl inançlarım yok. Bu konu tamamen başka ve batıl değil. Eskiden köylerde yaşamış olan büyüklerin bu konularda tecrübeleri ve yaşanmışlıkları da kaynak kabul edilebilir.
120 Yorumla- 25 gü
Bak bu yazın ne biliyor musun kopyala yapıştır Yani kendi fikirlerin yok Kendi araştırman yok Yapay Zeka atılıp kopyala yapıştırla Google'dan bulunup atılan basit bir yazı Yani senin hiçbir fikrin yok halbuki Sen bir insan olarak yaratıldığında dünyaya geldiğinde kendine yetiştirmek için bir sürü imkanlar var Sen mesela Hz Muhammed'e peygamber diye biliyorsun niye başka insanları öldürdüğü için mi katil olduğu için mi bir şeyleri savunduğu için mi Bunu güncelleme yazacaktım ama sana verdiğim güncellemeyi yazacağım o zaman terörist Apo bile binlerce şehidimizi öldürdüğü zaman onu da peygamber ilan etmek lazım Çünkü insanları kendi bildiğini doğruda öldürdüğünü inandığını sadece Muhammed Madem ki Allah'ım elçisidir neden diğer insanları öldürdü yani onları başka bir tanrı mı yaratmışsın Allah'ın varlığını inkar mı ediyordu senin Hz Muhammed'in yani Allah'tan başka bir varlık insan yaratabiliyor muydu yani böyle düşündüğünüz zaman mantıksız düşündüğünüzde biliyorsunuz ki cin denen bir şey yoktur Bunlar sadece tarikatların uydurmasıdır Kur'an'ı da araştırın cinleri de araştırın bunların hepsini sadece bir hurafe olduğunu göreceksin
- 25 gü
Harikasin yaa valla 😆
- 25 gü
Ahahajsjsjskskdkd aynen aynen bi sen doğrusun. Ben hiç bir konuda kopyala yapıştır yapmam. İnançlara saygım var diyip 5 sayfa bana muhalefet olmuş eleştiri yapmışsın. Kendinle çelişme bari. Cin denen bişey yoktur dedikten sonra zaten seni ciddiye alıp bu konuyu tartışmak bile boş lakırdı olur ahahajajsjsjsjsjs hadi bye
- 25 gü
Bilmiyorum yani ben sadece Kullanmış olduğum üslup tüpten rahatsız değilim senin inancına saygısızım demedim Sadece kopyala yapıştır ve Google'dan baktın sayfalarla konuşuyorsun ama kökenlenip Araştırmadan bu yorum yaptığın için sana bunu yazdım ama inancını yine sorgulamadım sen daha sana ne ile geldiğimi bile bilmiyorsun ama bana gülerek haklıymışsın gibi sana çarpmışım sanki inançlarını yargılıyormuşum gibi cevap vermen de hoş olmadı seni kırdıysam kusura bakma ama seni eleştirmedim sadece benim kızmış olduğum nokta ben kopyala yapıştırı sevmiyorum şu yazıyı Yazmam da bile beni eleştirmek istiyorsan bana somut denirler vermen lazım ki o da zaten yok
- 25 gü
Kopyala yapıştır yaptığım tek bir yorumum yok bu sitede 10 yıldır varım. Buraya da kopyala yapıştır yapmadım kendi düşüncelerimi yazdım. Bu kainatta tek başımıza olduğumuza inanmak mantığa sığmıyor hadi hadisleri ayetleri de geçelim. Galaksiler, gezegenler, güneş sistemlerini düşün ya. Dünya bile bu koca evrende nokta kadar yer kaplarken nasıl cinlerin ya da bizim gözle göremediğimiz başka varlıkların olmadığını düşünebiliriz? Gözle görmediğin hiç birşeye inanmıyorsan zaten yine dediğim gibi Allah’a olan inancın da yoktur ki neyi tartışalım seninle?
- 25 gü
Bak bir anda şimşekleri sadece kendi Üzerine çekiyorsun yani ben diye konuşuyorsun Ben senden özür diledim kırdıysam kusura bakma da dedim ama sanıyorum beni anlamadın Ben senin inançlarını ya da niye inandığın için yargılamıyorum Benim düşüncem bu diyorum hani bana saygı duyar duymazsın ama Ya tabii Vallahi Benim inancım yok Çünkü inanç nedir biliyor musun Bir şeylerin doğru gittiğine inandığın zaman huzur olduğu zaman inanç olur yani adıma milyonlarca insanı katleden çocuklara taciz sapıklık yapanın ağzı yüzü iyisin Ben de göreyim kim var Şeytan var Allah var diyeyim o kadar çocuk katili var bir kişi milyonlarca insanı katledip ceza almasın Ben bunu Allah var mı diyeceğim demiyorum efendim o senin sorunun Yıldızlar Ay Güneş Dünya dediğin Evren dediğin olay Kur'an'da Yok canım sonradan ekleme ayetlerde var Kur'an'da böyle bir şey yok daha sonraki insanların elinde bilgiler ayetler şeklinde sorulmuş senin Kur'an okumadığın belli Kur'an'da böyle bir şey yok Bana bir tane şurada atar mısın Kur'an'da ayette değil Kur'an'da böyle bir şey var diye bir sayfa at ben de bileyim böyle bir şey yok Kur'an'da Yani sen neye inandığını bile bilmiyorsun yani okumamışsın bilgi sahibi değilsin Evet ayetlerde var Ayet nedir sonradan eklenen hurafelerdir Yani bir haccının bir hocanın bir arabanın yazdığın surelerdir Bak hala senin inancına saygım var Madem inanıyorsun inandığın şeyi güzel oku Anla neyin ne olduğunu bil en azından
- 25 gü
Sen bana diyorsun da kendin yeterince araştırıp okumamışsın asıl. Kendince diyorsun ki e o kadar zulüm var Allah varsa bunların cezasını neden vermiyor? İşte burada yanılıyorsun. Ben alim değilim, bilirkişi değilim. Bu dünya insanlar için geçici bir sınav yeri. Herkes mükaafatını da, cezasını da öldükten sonraki ebedi hayatta istisnasız alacak. Ben kuran okuyorum ve inan bana bu konuları zamanında çok araştırıp dinden çıkma noktasına kadar gelmiş biriyim. Bir türlü içinden çıkamadığım düşünlerim vardı ve bana herşeyi sorgulattı. Derinlemesine buralara girip araştırma yaptığında herşeyin cevabını kendimce buldum. Karşına biri çıkıp da senin sorularına alim gibi cevap vermeyecek kendin bulacaksın yolunu. Beni hiç tanımadan bulunduğun varsayımlarına bakınca bile çok fevri ve yargılayıcı olduğunu görebiliyorum. Yeterince araştırıp, okuyup, anladığında başmbaşka bir boyuta evrileceğinden de şüphem yok. Fakat şimdilik dağarcığın bu kadarına müsaade ediyor. Umarım demek istediklerimi bir gün anlarsın.
- 25 gü
Ya sen haklısın sen halen bana bir şeyleri zorla dayatmaya çalışıyorsun Senin bile gerçekten kendi inandığın şeye tereddütlerim var bakın tarikatlardan Çıkın Hacı hurafelerinden çıkın Benimle burada gerçekten dini tartışacaksan seninle tartışırım buradaki Millet de izlesin bakalım ne kadar diyeyim ne vacipsin ne kadar ne biliyorsun sana çok basit sorular soracağım burada bakalım hangisini biliyorsun bağırsan bana evet de sadece kısa bir nokta sana peygamber efendinin hayatını kabilesinin aslında Nerede olduğunu o taşın nereden çalındı getirip Kabe diye Arap ülkelerine dikildiğini senin peygamberliğe vasiyetin Hz Muhammed efendinin annesinin Anladın mı hanımını çocuklarının tarihine kadar soracağım burada seninle bunu konuşacağız bakalım senin Hz Muhammed'in nedir Allah inancın var diyorsun ya bakalım Allah ayetinde diyorsun ya ayetleri saymayacağım ona Kur'an'da nelerden bahsediyor sana bunları soracağım Bana bunları cevapla
- 25 gü
Arama motoru önünde Hz Muhammed Efendim diyorsun ya Peygamberimizden bahsediyorsun asıl kabri nerededir gerçek kabri şehit olduğu topraklar neresidir?
- 25 gü
Arabistan'da bulunan Kabe'ye o taş nereden gelmiştir neden kırılarak getirilmiştir kim kırmıştır hangi tarihte gelmiştir getirdiklerinde ifşa alanı ararken el yusufi kime ne demiştir orası çok önemli
- 25 gü
Bekliyorum ablam saygilar
- 25 gü
Sen önce bir doğru cümle kurmayı öğren. Yazdıklarını bi oku hiç bir şey anlaşılmıyor. Benim hz Muhammet’in hayatı hakkındaki bilgilerimle inancım hakkında fikir sahibi olmak sana hiç bir şeyi kazandırmayacak. Söylediklerimin yarısını bile algılayamamışsın gelmiş bana sınav yapacaksın kendince? Tarikatlar diyip duruyorsun tarikatlar zaten misyonerlerin oluşturduğu, islam inancını temelden saptırmayı hedefleyen topluluklardır. Kuran dışında diğer kitapların hepsi zaten değiştirilmiştir. Tek kaynağımız şu an kuran. Sırf tartışmak için tartışma benimle. Şehit olduğu toprak neresidir falan filan zırvalıkları bırak bunlarla hiç bir yere varamayacaksın. Anlamlı cümleler kurmayı öğren sonra gel düzgünce konuşalım ama seninle mümkün değil uzlaşmamız. Çünkü kendini ifade etme yeteneğin kısıtlı. Algılar da biraz kapalı.
- 25 gü
Bakın yazmış olduğum cümlelerde hiçbir şey yok hepsini doğru düzgün yazdım ha kimesinde g yerine R geçer ona bir şey demiyorum konuşarak otomatik doldurduğu için az çok ne yazdığını tahmin edebilirsin cevap veremeyeceğin şeyler de saldırganlığı Seçmen yanlış bir yaklaşım Kur'an'ı okuyorsun Evet oku Ben senin inancına bir şey demiyorum ki inandığım bir şeyin ne olduğunu nasıl olduğunu bilmem lazım yani sadece bir kitap var Ben bunu okuyorum araştırmıyorum dediğin zaman yanlış olur yani bir hikayenin gerçeğini bilmen lazım araştırman lazım düz bir mantıklı Okuduğun zaman ona teslim olursun onu kim yazmıştır ne yazmıştır neler değişmiştir bilemesin Sen şu anda bir tarikat gibi diyeyim sana böyle bir şeyin Yazdığı şeyi okuyorsun Kur'an okumuyorsun Sen peygamber efendinin nerede şehit olduğunu Kabe'nin nerede olduğunu bilmiyorsan yaşantısını bilmiyorsan Neyi inanarak Neyi bilerek bir şeyleri doğru yaptığına inanıyorsun kendine bunu sorman lazım Benim sana sorduğum soruların hiçbirine cevap veremeyeceğini için bana saldırıyorsan ama gereksiz ben sana saldırmıyorum düzgün bir şekilde soru sordum ama sen saldırarak geldin kendini ifade ederek geldin ama yani ben yanlış buluyorum bunu Ben sana gayet doğal iki üç tane orada soru sordum önünde arama motoru var Kendine aydınlatma adına sordum kendini oradan aydınlat ondan sonra bana döner İlker Evet bazı şeyleri biz yanlış biliyoruz ama neyse de Benim inancım bu diyebilirsin Kendine iyi bak o kadar sinirlenme
- 25 gü
Yukarıda ben sana ne dedim? “Ben kuran okuyorum ve inan bana bu konuları zamanında çok araştırıp dinden çıkma noktasına kadar gelmiş biriyim. Bir türlü içinden çıkamadığım düşünlerim vardı ve bana herşeyi sorgulattı.“ ve kafamdaki soruların cevabını araştırarak ben buldum ve bu yolu seçtim dedim. Sen hala araştırmadan, neyin ne olduğunu bilmeden bu inancı savunuyorsun diyorsun. Önce bunun altını çizelim ki körü körüne inanacak sorgulamayacak biri değilim. Sinirlendiğim nokta sadece burası. Peygamber efendimizin hayatını ben araştırmadım benim sorularım kafamda oturmayan şeyler islam dini ile ilgiliydi. Yani onun hayatını derinlemesine bilmiyorum benim zaten böyle bir iddiam olamaz. Sana da dedim ki kafanda oturmayan ne varsa kendi ararştırmanla bulacaksın kimse sana gelip de Allahın varlığını kanıtlamaya çalışmayacak.
- 25 gü
Sana saygı duyuyorum Demek ki bir yanlış anlaşılmamış senden özür dilerim Hakkını helal et🌹🙏
- 25 gü
Helallik istiyorsun E hani Allah’a inanmıyordun? :)))) Özür dilemene gerek yok saygısızlık ve haddi aşan bir şey söylemedik birbirimize ben biraz sivriliyorum istemsiz sen kusurumabakma :)
- 25 gü
Benim inancım olmaması seni aşağıyalarmış gibi helallik istemeden gitmek Gönül kırmaktır ben bunu yapamam zaten saygılı sevgi dolu bir ablamsın senin inancın doğrultusunda helallik istemek zorundaydım bunu da bilecek kapasiteye sahibim Evet doğru kırgınlık olmadı bir tartışma gibi bir şey oldu ama o da galiba yanlış anlaşılma ile alakalı olması gerekiyor Ben özürümü diledim sivri beni de bir şey demiyorum Tabii ki o senin inancında kırmızı noktandır kırmızı gezgindir Ben bunu zaten saygı duyuyorum ben kusura bakmadım hoş bir sohbet olduğuna inanıyorum seni doğrularınla inançlarınla Mutlu olmana davet ediyorum🌹🙏
- 25 gü
Teşekkür ederim kardeşim bil mukabil 🌸
- 25 gü
Rica ederim ablam Bilmukabele🌹🙏
- Gizli Üye(30-35)25 gü
Batıl inancım yok. Her duyduğuma inanmam sadece Kuranı Kerim Ehl-i sünnet alimlerinin hadis olarak bildirdiklerine inanırım. Cinler batıl değildir. Bu Bilgilerden mesela tuvalette uzun kalmamak ile ilgili hadisi şerif vardır. Çıplak uyumak evde açık gezmek de meleklerin koruması ile ilgili bir konu. Banyo yapılan yere de idrar yapmak unutkanlığa sebep olur. Bu bilgiler hadisi şerif ile bildirilmiştir. Kuranı Kerim’de de cinlerin varlığı ve atalarının Can olduğu bildirilmiş. Ha aşık olma konusunu bilmiyorum duymadım, fakat gece çöp atmamak, yiyecekleri açık bırakmamak, kaynar su dökmemek çok mecbur kalınırsa destur diyerek çöp atmak su dökmek gerektiği hadisi şeriflerde bildirilmiş.
15 Yorumla- 25 gü
Bakın ben sizin inançlarınıza saygı duyuyorum Tabii ki bunlar yazıyor Kur'an'da fakat Kur'an'ı kim yazmış bunu araştırmak lazım sonradan gelen olaylar sonradan gelen gerçekleştirilmiş İsmail Peygambere inen koçlar nasıl Kur'an'da yer alıyor ya ben bunları araştırıyorum bunlara bakıyorum Yani hiçbiri birbirini tutmuyor Evet nimetle banyoya girmenin doğru olmayacağını ben de biliyorum çünkü pis kokulu bir yer insanın midesi bulanır ama bir banyoda Ne bileyim sana tırnak kesmek uzun kalmak bunların günah olduğunu sanmıyorum cinlerin oğluna da inanmıyorum tarikatların insanları dinden değildir seni o kadar zorluk katmasına ve habire bir şeyleri çok biliyormuş gibi yapmasını sinirleniyorum ya Düşünsenize 2020 arkadaşlar o kadar faydalı bilgiler varken bizim ilerlememiz lazımken Altı üstü bir yıl olmuş Kuran çıkmış Onu da zaten somut Yani senin 5 tane uyuman gereken kuralın varken bu sana farz ken eklemişler de eklemişler Yok öyle olur Yok böyle olur Yok şöyle olur yani habire'ye gideceğiz yani siz Allah mısınız peygamber misiniz siz Yani bu emirleri nereden alıyorsunuz sayamayacağım bir sürü şey eklemeler var orada bugün Suriyelilere baktığın zaman sen Kur'an okuyan bir insansın hangi surede bana cinlerin varlığından 600 yıl öncesinden kalkıp da Kur'an'da yazan bana bir tane söylesin bir cinsesi yok ki hepara suresi var onu da zaten sonradan eklemişler ayet diye geçiyor Kur'an diye geçiyor ki Yani sen bugün Kendi dininle bile çelişkiye düşüyorsan bunu araştırman lazım
- Cevap sahibi25 gü
Ben size saygı duyuyorum elbette yanlış olup olmadığını araştırabilirsiniz zaten olması gereken de bu aklımız var. Kuranı Kerim nereye giderseniz gidin hep aynı metindir bir harf bile değişmemiştir orijinal Arapça metinden bahsediyorum şu insanlar tarafından Türkçe çeviriler birbirinden farklı evet dediklerinizin bazılarında haklısınız çok fazla yanlış bilgi var bu bilgileri yayanlar da silsilesi olmayıp kendini alim zannedenler yüzünden fakat dikkat ederseniz bu belirsiz bilgiler için çok az insan aynı görüşte oluyor. Tırnak kesme olayına bir yorum yapmadım sünnet olan perşembe ve cuma günü kesmektir kesilen tırnak gömülmelidir. Bunu şimdilerde islama inanmayanlar da böyle yapmaya başladı çünkü toprağa aidiz ve bedenimize ait parçalar da toprağa aittir deniliyor. Her neyse dağıldım banyoda kesmek ile ilgili bir bilgi duymadım uzun kalmanın iyi olmadığını bilimsel çalışmalar da doğruluyor bunun cin ile ilgisi yok zaten cinler de öyle durup dururken birilerine dalaşmıyor onların da kendi hayatları yaşamları var. Ben bu bilgi kirliliği yüzünden aklımın karışmaması için sadece nakil yolu ile günümüze kadar ulaşmış silsilesi olan icazet almış yani günümüz deyimi ile diploması olan islam alimlerinin kitaplarından öğreniyorum. Çünkü benim inancıma göre din akli değil naklidir ve değişmez. Ben yeterince araştırdım eminim şüphe duymuyorum. Bir şeyin olmaması da onun yok olduğunun kanıtı olamaz. Eğer içimde herhangi bir şüphem olsaydı elbette araştırırdım fakat benim kaynaklarımın hepsi oy birliği ile kabul edilen bilgiler ve bu sayede günümüz şarlatanlarına hiç kanmadım kanmıyorum. Saygılar sevgiler selamlar
- 25 gü
Sizi çok iyi anlıyorum biz birada tartışımıyoruz. sadece içine girdiğiniz zaman hepsi hurafe onaylı kaynak dediğiniz bir bilim adami tarafindan onaylı değil hep ataplar tarafindan onayli bir kitap. turkiyede de ayni kitabi onaylayan bu insanlar ayni guruplar zaten en büyük carpiklik budur.. bakin İslam alemine 600 yil üstü ve kuran sa yazan satilara orjinaline.. siz hiç orjinal kuran okudunuz mu? sonradan ayetler ne yapılırsa eklediler. sizin tırnak dediğiniz sey kuranda yok bunları rabbim dediginiz allah tarafindan kuranda geçmiyor ama ayet olarak size birileri bunu söylüyor aciklama diyerek alakasi da yok.. ben insanların inanclari ile celiskide olduğunu düşünüyorum siz diyorsunuz ya doğrudur bunlar. inanin okumamissiniz... bakin her gun farkli şeyler çıkıyor. sene 600 demi kac yil olmuş? tv radyo kaset çalar telefon araba gibi şeyler varmiydi? kadinin makyaji boyasi varmiydi?1415 yil oncesinden bahsediyoruz... hic birisi yoktu o osmanlicilar da yoktu. Iguz beyler. donemi bile yoktu. cengiz hanlar yoktu... fin savaşları vardi ve boya nin eseri yoktu.. ama bugun bak hepsi haram gunah seytan icadi olarak ayetlerde geçer ve ne bilinmez bir kaynaksa kuran 604 sayfadır... simdi kaç satfa? her 604 sayfaya ayelet eklemis ve 1 sayfada 20 sayfa ek var.. gununuzde her gun bir seyler ekleniyor. siz iyi arastirip takip etmemissiniz.. kuran 610 yilinda indi demi? ismail peygamber ne zaman doğdu? ama kuranda bu geçiyor bu ne akil. ne mantik siz hangi kaynaktan bunu dogruladiniz onu bilmek istiyorum. bakin yanılıyorsunuz sizin inanciniza saygim var ama lutfen dininizi iyi arastirin
- 25 gü
Bu kaynak size yardımcı olacak mekke. diye sehir hic var olmadi petra vardi. sizin kaneniz petraya bakar kibleniz yanlış tir.. sevgiler ablam ama çok iyi bir kişiliğe sahipsiniz inancınıza saygim sonsuz düşüncenize de ayni sekilde fakat senjn4kaynak gösterdiğin prof dediğiniz kiislerin hepsi zaten size bunu aşılamaya çalışan bir kesim. inanmanizi saglayan çıkarları olan bir kesim ablam
Burada Peygamber Efendimizle ilgili olan bölümü kim yazdı hangi hadsiz ahmak insan alemlerin sultanı hakkında böyle ileri geri konuşabilir sen kimsin ya daha taharet almasını bilmiyorsun Yüce kur'an-ı Kerim Peygamber Efendimize inmiştir kur'an-ı Kerim'in hükümlerini bize Peygamber Efendimiz tebliğ etmiştir öldürdüklerini Allahu Teala'nın izniyle zaten öldürmüştür İslam dini ile Müşerref olmayan bir kişi zaten ölümü hak ediyordur Bilip bilmeden cahil cühela olarak ileri geri konuşmayın lütfen sizin aklınız yeter mi kendinize din bulup da onu uygulamaya Allah izin vermezse adım atamazsınız be deli olarak etrafta dolaşırsınız
14 Yorumla- 24 gü
Sen saçmaladın bunun farkında mısın ya kalkmışsın 610 yılında inen Kur'an'la 2025'teki Arapların yazdığı Kur'an ile diyanetin açıklamış olduğu fetvalarla tiktok'taki paylaşımlarla Neyi savunduğunu sanıyorsun kalkmışsın Peygamber Efendimiz Allah'ın izniyle insanları öldürdü diyerek bir katili peygamber İlan ediyorsun Niye yani Allah bunları öldüremiyor muydu niye yarattı yani Muhammed Allah'ın üstü müydü hem Muhammed'in kim olduğunu bilmiyorsun Mekke diye bir şehrin olmadığını bile bilmiyorsun Kabe'nin bile yerini doğru olmadığını bilmiyorsun kalkmışsın Burada kendi kendine düşüncelerine saldırgan bir şekilde sergilemeye çalışarak kendinde haklılık aramaya çalışıyorsun inancı olan insanlara bir şey dediğim yok O Müslüman insanlar zaten bunlara karşılar Muhammed dedin de bir peygamber değildir bunu unutma annesi Yahudidir Yani bir defa oradan araştır Aslı ve kökeni Araptır 1300 yıllarında doğmuştur sen kalkıp insanları katleden Bir Katilin peygamber olabileceğine inanıyorsun ama Kur'an'da da ne diyor bir karıncayı bile ben yarattım Allah'ın verdiğini sadece Allah alır diyor yani kalkıp da burada birisini benim adıma tayin ettim demiyor buna tapın demiyor emirleri bundan alın demiyor 604 sayfalık Kur'an'ı saf Kuranı ayetleri ekleyerek binlerce sayfa yaptınız 610 yılında inen Kur'an'ı 1400'lerde dünyaya gelen İsmail peygambere Koç indi diyerek onu kitaba yazdınız Sonra da kalkıp Burada Müslümanlık dersi vermeye çalışıyorsunuz insanlara araştırıp bir defa konuyu anlayın gelin sizinle Biz her şeyi burada tartışalım ne kadar Kur'an'ı bilip ne kadar dinine bağlısın görelim Muhammed'in asıl adı nedir yani ya kaç kardeştir kaç tane Müslüman'ı Şehit etmiştir sonradan teslim olduğu zaman müslümanlığa geçiş yapmıştır gel tartışalım bakayım ne biliyorsun aynı şu anda Suriyeli bizim Türk insanından daha üstün görmeye benziyor Senin bu tavırların
- 23 gü
Müslüman değil bir tarikat üyesi olarak dikkate Almam diyeceksin Sen çünkü Müslüman olamazsın böyle kin dolu nefret dolu katilleri öven cinayetleri önemsen insanlarla Müslüman olmaz Olsa olsa tarikat olur şeyhin eteğini öpen insanlar olur
Cin ve başkalarının inancı?
Bunu açsana biraz..
Cin islama ait bir olgu degil sonuçta cin inancı islamdan öncede var..
Hz. Süleyman ve Cinler örnek olarak verilebilir ki oda müslüman degildi
Uzaylı ararken dünyada yaşadıgı varsayılan varlıkları çözemedik (belki bilenler vardırda, bize anlatmıyordur)
Tabii bu yazdıklarım, senin paylaşımındaki şeyleere inandıgım anlamına gelmez13 Yorumla- 25 gü
Ya Biz bütün inançların bütün duygulara bütün hisleri saygıyla karşılıyoruz Bu benim için de geçerli senin için de geçerli insanları yargılamak değil araştırmaları gereken konuları Araştırmadan sarıklı Cübbeli insanlara örnek alarak yanlışa gitmeleri üzücü bu senin bahsettiğin cin olayları cin sureleri hepsi hurafe bir tanesi doğru değildir Ama buna inanan insanlar var Kim yazmış bunu bu kesin de Kur'an'da geçen ve Kur'an'la beraber inen bir gerçek değildir bak orada diyor ki şeytanlık düşünen insanlar şeytandır Yani bir şeytandan bahsetmiyor bir düşünceden bahsediyor Tamam Benim inancım yok Kur'an'ı çok iyi biliyorum istediğin her ayetini. Nokta söyle sana buradan yazarım alkol içiyorum ailemler yapıyorum ama bu benim bilgisiz olduğumu anlamına gelmez kökenine kadar okudum Sana sayfa sayfa burada yazarım aklım dururum demek istediğim Kısacası ne biliyor musun insanların duygularıyla oynayıp onları kandırıyorlar bugün Kabe'nin yeri bile doğru değil bak güncellemede yazacağım zaten ne demek istediğimi anlayacaksın
- 25 gü
Doğru söylüyorsun ama benim kızdığım konuşu insanlar yaşadığı toplumda nefes aldığı bir yerde hayatını düzene sokup kurarken Boş zamanlarda 2 dakikada olsa bir internetten araştırarak Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bulabilir sorgulaması olmayan bir insanım hayatında güzel şeyler olmaz
- 23 gü
Simdi inancli insanlar icin insan yaratılanlar içindeki en üstün şey hepsinin secde ettirildiği o yüzden korku morku yok, sacma olan inanan insanlarin pisirik olup bu sacmaliklardan korkması
11 Yorumla- 22 gü
Doğru diyorsun seni tebrik ederim 🌹🙏insanlari ve inançlar yargilamiyoruz sadece Doğru bilgiye sahip olmadıklarını arastirmalarini soyluyoruz hepsi bu. yorumun için teşekkürler zeki insansınız 🌹🙏
batıl inanc dediginiz sey bu tarz seyler degil ruhani seyler batıl seyler degiller sadece insanlarla arasındaki bu bagı acıklayan seyler batıl inanctır banyoda sarkı soylemek gibi falan ama bunun cinlerle bi alakası yok cinleri batıl inanc olarak goremezsiniz onlar zaten varlar ama kimse askılı giydi diye sarkı soyledi diye bir seyin kurbanı olmuyor batıl inanctan cok yanlıs din anlayısı olmus bu
15 Yorumla- 25 gü
Size şunu söylemek istiyorum belki sen böyle düşünebiliyorsun birileri seni dolduruyor ya da YouTube'daki hocaların vermiş olduğu vaazlar tiktok'taki vaazlar seni etkilemiş olabiliyor ama Kur'an'da bu yoktur açın bana Kur'an'dan bir de aradım onu ayetten değil Kur'an'dan adın Kur'an'da böyle bir şey yok o zaman siz tiktok'taki Fenomen hocalara inanıyorsanız bağıra bağıra diyor ki 6 ve 10 yaşındaki kız çocuklarının nikah düşer diyor gelin ona da burada tartışalım o zaman tamam sizin dediğiniz olsun o zaman diyeyim ki 6 ile 10 yaşındaki çocuklara da nikah düşüyor diyelim Siz hurafe yalancı hocaları inandığınız için sadece sömürülüyorsunuz bakın Sizin kişiliğinize inanacağınıza bir şey diyemiyorum ama insanları bu noktada zayıf yerlerinden vurarak kendilerini yukarıda görüp sizi alçaltıp bize itaat et diyorlar ben buna kızıyorum Böyle bir şey yok ya bana bir tane cin Ya da şeytan çarpmış Böyle bir şeye Musallat olmuş bir şey söyleyeyim Zaten böyle bir şey yok bütün testlere giriyor insanlar bu tip insanlar çarpıldı dediği insanlar Kas ve Sinir dokusu rahatsızlıkları beyinle alakalı gelişmemeler akraba evlilikleri hep rahatsızlar bunlardır tıpta da bu tedavi edilemez rahatsızlar olarak geçer Yani siz bunları neye göre söylüyorsunuz ben onu merak ediyorum bakın üstüne basa basa inancınıza saygım var ama böyle hurafelere saygım yok
- 25 gü
evet cok haklısınız ben de muslumanım ama kafamda oturmayan cok sey var ben de o cin carpmalarına daha o kız cocugu yasındakilerin evlendirilmesine cok cok karsıyım ama bu demek degildir ki ben tamamen bi yaratıcıya inanmıyorum sonucta o kadar devir gecti etti gitti bir sürü sey degisti o hocaların cogu da dogru konusmuyor zaten cuppesi olan hicbir hocayı dinlemedim dinlemem de azcık akıl mantık varsa neyin dine uygun olup olmadgı bellidir zaten iki uc dini dogru duzgun bilmeyen hoca boyle seyler dedi diye tamamen islamı kotuleyemeyiz akıllı biri gibisiniz bence tam olarak her seyi arastırmanızı tavsiye ederim o hadisler ayetler degistirilerek gelmis olabilir her seyi tamamen dogru kabul edemeyiz zaten birine der ki esinizi dovun birinde der ki eslerinize iyi davranın her seyin yanlısı dogrusu ortaya cıkar konusulur onumuze gelen her seye inanmaya gerek yok
- 25 gü
Bak ne güzel mantıklı bir şekilde konuşuyorsun Mesela Kur'an'ı Kerim'de diyor ki Hz Muhammed Efendimiz peygamberdir diyor şehit olan savaş arkadaşlarının eşlerini başka birileri kötü gözle Bakmasın diye Nikahına almıştır Ama bugün Kur'an'da ve hocaların söylediğine bakarsan Peygamber Efendimize 4 tane karı vardı 4 tane karı bir erkek için bir Müslüman için helaldir diyor yani bunun gibi bir sürü çarpıp şeyler var farkında mısınız yani benim anlatmak istediğim şeyler bunlar Kafamızda oturmayan taşları sorgulamak yargılamak lazım Seni takdir ediyorum
- 25 gü
tesekkur ederim zaten boyle olmalı dine inanmayan sen ve inanan ben guzel bir sekilde tartısıyor olabilmemiz lazım ben senden bir sey ogrenirim ben senden bir sey ogrenirim bu isler boyle ilerler kimse inanmak zorunda degil ama ateist olarak senin de bunları arastırman ugrasman cok takdir edilesi tebrik ederim
- 25 gü
Iyi yürekli insan gerçekten seni takdir ediyorum Evet inanmıyorum ama inanan insanlara da saygım var Evet ben de senden bir şeyler öğreniyorum ve öğrendiğim şeyler işte bu gibi konulardı ya da bir ortama girdiğim zaman bana pek çok fayda sağlıyor Ben de sana bir şeyler katabiliyorsam ne mutlu bana
- 25 gü
Hep gece iç çamaşırları ile uyuyorum, banyoda şarkı söylüyor ve dinliyorum evde hep şort askıl giyiyorum tırnaklarımı banyoda kesiyorum kimse bana musallat olmadı inanmayın şöyle şeylere.
13 Yorumla- 25 gü
Ya zaten İnanmıyorum bunu bir tane Cübbeli birisi çıkıyor bir yerde yazıyor Söylüyor ondan sonra onun üstünden gidiyorlar ya madem o insanların sözlerini çok iyi ihtimal ediyorsunuz ya Adam diyor ki 6 ile 10 yaşındaki kız çocuklarının nikah kıyılabilir diyor buna geldiği zaman havalara uçuyorlar o zaman ona da evet diyeyim Hani Çok inatçısınız çok böyle biliyorsunuz ya Ben buna kızıyorum ya hani insanlar kendini yetiştirmemiş bir şeyi araştırıp köküne inmiyorlar kulaktan dolma ağızdan dolma şeylerle konuşuyorlar Mesela bu ayet dedikleri Kur'an'da geçmeyen bir şey sonradan bir tane hacı hocanın yazmış olduğu söyleşi başka bir şey değil yani Gören de sana gibi hiç Kur'an kursuna gitmedi hiç Kur'an'ı bilmiyoruz fikirleri sadece ne biliyor musun birilerini konuşması kendinizi yetiştirin diyorum
- 25 gü
Kuranın mealinin okunmasını bu yüzden istemiyorlar ahlaki doğrularımız, insani değerlerimiz umurlarında değil herşeyden korkan bireyler olalım ve onlar ne düşünüyorsa ona inanalım istedikleri için sorgulayan insani sevmiyorlar Nesimi yi bilirsin AzerbayCan li bir şair sadece İnsanın kutsal olduğunu söylediği için yobazlar derisini yüzerek katlettiler oysa Men de sığar iki cihan ben bu cihana sığmazam demişti sadece cin denilen varlık insana secde edilmesi istenen ruhani varlıklardan biri bana secde ettirilen bir canlıdan ben neden korkayım insan yaratilanlarin en üstün olanıdır
- 25 gü
Ağzına sağlık O kadar güzel anlatmışsın ki o Azerbaycan'lı güzel arkadaşlar Bir de böyle olaylara Hiç sıcak bakmıyor zaten kendilerini yetiştirilmiş bir toplum var Yani ben sadece Gerçekten senin dediklerine katıldığım gibi bunu Araştırmadan konu yapmadan 2-3 tane sarıklı Cübbeli inanıp gerçekmiş gibi yaymalarından rahatsız oluyorum
İnsanların inanmış olduğu tanrıları bile batıl.
Ne olduğunu bilmedikleri, görmedikleri birşeye tanrı diyorlar ama taptıkları sadece madde...
♥️11 Yorumla- 25 gü
Ya doğru söylüyorsun işte ben bunu baştan da söyledim ya inançlara saygım var ama mantıksız insanlara tahammül edemiyorum ibadet sınırlı bir alandır Elini Yüzünü yıkamaya Affedersin yatmana kalkana dişini fırçalamak tırnağını kesmeni bu kadar detaylı insanları kapsamaz ya namazını kılıp duanı edip orucunu tutarsın ya da Kiliseye gidip vaaz dinlersin hepsi bu çok teferruatlı değildir dinler
- 25 gü
hayır değilim cok sukur ama bunlar gercektede yasanan seyler ben mardinliyim gırnavas tepesi diye aratsırın oırda musluman cinler yasıyor var boyle seyler
13 Yorumla- 25 gü
Ben size ve inançlarınıza tabiki saygi duyuyorum. sen degerli bir dostumsun ama ben inanmiyorum.. onlarda sadece soylenti ve zamaninda dedelerimiz döneminde anlatilan ve onlara anlatilip korku imparatorluğu kurulan bir gerçek
- 25 gü
eyvallah dostum ama şimdi yaşanılana bakmka gerek sen yasamdıgın için sana sacma gelebilir sanada hak veriyorum ama var yani
- 25 gü
Tabiki inancına saygim var dostum senin inancın o ben gerçekleri izliyorum araştırıyorum tarihi dini hepsini sayfa sayfa.. kurana ismail peygamberin kurbani girdi ama kuran gökten indi deniyor ozaman ismail peygamber dunyada dahi yoktu. koç sonradan indi ama bak kuranda var bu yani elime geçen eklemiş ne varsa
- 25 gü
Ya ne alakası var hurafe şeyler milletin aklımı bulamdırıyorlar ben cinle bire bir oturmuş insanım aşk falan yok öyle şeyler yok
15 Yorumla- 25 gü
Sana helal olsun Ne konuşuyorsunuz sana neler söylüyorlar mesela ya sorsaydın Bugün ne yediniz Ne içtiniz alem yapıyorlar mı ya ben bunları çok merak ediyorum ben olsam böyle konuşurum bakayım Neler yapıyorlar bir gündelik hayatlarında karşı dedim kaçta kalkıyorlar ne yer ne içerler Bilmem ben olsam sorgulardım böyle şeyleri sen hiç soruyormusun? ben olsam sorardim.. sorguladım mı?
- 25 gü
Söylediklerime inanmazsınız o yüzden bir şey demiyorum sadece hurafe şeylere inanmayın
- 25 gü
Hayır inanıyorum benim inançlara düşüncelere saygım var yani sakın dışarıdan baktığın zaman ya da yorumlara baktığın zaman farklı görme bunları yaşıyorum diyenlere ya da böyle şeylere inanıyorum diyen insanlara da saygım var
- 25 gü
Ben bir kere denk geldim konuştum bir daha görmedim korkmadımda korkmamda neyse bakalım
- 25 gü
Hadi hayırlısı Bir daha denk gelirse bir daha söyle şey yap yani onu sorgula Ne yiyor Ne içiyor nereye gidiyor nerelerde geziyor Ben de merak ediyorum Bakalım ne diyecek sana
- 25 gü
Bunlara pek fazla kapılmamak lazım sonu kötü olur. hic de böyle birşeyim yok tırnak hariç diğerleri vardq 😂
111 Yorumla- 25 gü
Ya tabii ki takılmamak lazım tarikatların ilerlemesinin sebebi bu kadar konuşmalarının sebebi insanların duygularıyla çabuk oynayıp onları kendilerine köleleştirip itaat etmesini sağlıyor ve bunu diyen insanların Hepsine bak Bütün ahlaksızlığı yapıyorlar ama insanları da kullanmasını biliyorlar
- 25 gü
Ne diyeyim kii
- 25 gü
Yani güncellemeye baktığın zaman az çok fikir sahibi olursun
- 25 gü
Ne diyim *😀
- 25 gü
Her şey ortada bir prygamber katliam yapip hakli olamaz yani Rabbim dediğim zaman Allah dediğin zaman kendi yarattıklarını yok edemiyor da başka birisini mi yolluyor onları yok et diye saçmalık bunlar
- 25 gü
Şimdi konu buraya nerden geldi
- 25 gü
Ya konunun buraya gelmesi değil Nereye gideceği önemli
- 25 gü
Nereye gidiyor kpnuu
- 25 gü
Vallahi bir yere gittiği yok sen de Sıkıştırma beni😆
- 25 gü
Ben bir şey yapmıyorum 😀
- 25 gü
Sadece diyorsun bilmiyorum inanmam mı lazım
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Ona aşk denmez musallat denir. Aşk demek apt-l bir romantizmle süslemek gibi olur. Bu gerçektir bu arada
11 Yorumla- 25 gü
Bilmiyorum yazan aşk yazmış. Ben. senin düşüncene saygı duyuyorum ama bana sadece hurafe geliyor ve bu birilerini fırsatçı yapiyor
- 25 gü
Benim profil resmi ciplak, bana asik mi olacak simdi cinler gerci cin olsam bende kendime asik olurdum 😃😃
11 Yorumla- 25 gü
Espirili bir yaklaşım aklı başında aslan gibi genç sin helal sana🌹👍
- 25 gü
Hayır bu gibi şeylere inanmam. Dini tam bilmeyenlerin uydurması diye düşünüyorum.
11 Yorumla- 25 gü
Evet zeki ve aydın bir kişiliksin kaynaklarin dogrulamadigi seyler sadece bir hurafedir🌹👍
- 25 gü
Bunlara eskiden inanırdım tamamen saçmalık olduğunu fark ettim artık böyle şeylere inanmıyorum
13 Yorumla- 25 gü
Ya gerçekten insanların inançlarını Evet doğru yönetimler düşünceler değiştirebiliyor ama bu gerçek dedikleri olayları araştırdığın zaman zaten altında bir gerçek olmadığını görüyorsun
- 25 gü
Ne varsa kamera olmadan önce varmış kamera olduktan sonra niye olmuyor böyle olaylar
- 25 gü
Ya o zaman da şimdiki tarikatlar gibi tarikatlar varmış Yani bugün mesela yine ayrımı yaparsan bunu seviyoruz Hristiyan Alevi Sünni Ya ne bileyim sana böyle İnsanlar kendilerine gruplar kurmaya başlamış gruplaşıp kıtaları bölmeye başlamışlar Kurnaz insanlarda işte kendilerine göre o zamanın insanları Kimisi İncil demiş Kimisi Tevrat Kimisi Zebur demiş Kimisi Kur'an demiş kendi doğrultusunda bir kitap yazarak kendi anayasalarını ilan eder gibi kendi maddelerini ekleyerek bir toplum kurmuşlar
Diğer konusunda 617 cevap paylaştı. Ben cinlere inandığım için görsele bi tık inanıyorum 😄
13 Yorumla- 25 gü
Allah seni ne yapmasın Tamam peki sen korkuyorsun öyle kal😆
m
25 güHahshsj
- 25 gü
Bana böyle şakalar yapma 😆
- 25 gü
Listeyi komple yapan ben 😄
Henüz biriyle tanismadk 😄17 Yorumla- 25 gü
Ya Kur'an çarpsın o Listenin Aynısını ben de yapıyorum ya bizim gibi birçok insan da var Ben mesela mağazadan bir şey alayım etiketlerini kesiyorum Çünkü tenim hassas olduğu için o etiket ve dikişler rahatsız ediyor üstüme Mesela bir şey almadan yatmak zorundayım yazık ki hiçbir şey değişmiyor banyo yaptıktan sonra zaten hepiniz biliyorsunuz tırnaklar yumuşuyor daha rahat kesiliyor genelde tırnaklarım banyoda kesiyorum yani banyoda daha fazla zaman geçiriyorum Yani bir banyoya girecek bugün normal bir insan bir bir buçuk saatten önce çıkmıyor ya saçmalıktan başka bir şey değil İnsanlar korkutup kendilerine alim bizi cahil yerine koymaya çalışıyorlar
- 25 gü
Bunlara inananlar türbede çaput da bagliodur 😄
- 25 gü
Ya sorma adaklar adamalar çabuk bağlamalar yani insanların duygusuyla aşırı oynuyorlar Ya ben bundan Sıkılıyorum artık diyorum hani kendinize gelin kendinizi yetiştirin seni 2025 olmuş ya da 1990 olmuş'tan bahsetmiyorum yani zeki insanlar böyle şeyler kendisini teslim etmez
- 25 gü
Aklı olanlarn imtihanı akilszlar
- 25 gü
Vallahi fazla bir şey demeyeceğim ama en son güncellemeyi yazacağım bakalım dinleymiş peygamber ilan ettikleri inandıkları insan kimmiş güncellemeden okusunlar
- 25 gü
Takipteym o vakit 😄👍🏻
- 25 gü
Tamamdır şimdi yazıyorum
- 25 gü
Bu metafizik canlılarla uğraştığınız kadar başka şeylerle uğraşsanız Avrupa gerçekten bizi kıskanırdı dnxnxnxmxk
14 Yorumla- 25 gü
Zaten bu sorumda boş insanların boş inançlara boş vaatleri hurafeleri kafasından çıkartıp bilime ve ilime kendisini vermesini sağlamak Zaten ben senin anlattığın gibi boş birisi olsaydım arkadaşım senin gibi böyle bir şeylere inanırdım Ben zaten Avrupa bizi Kıskansın diye zeka seviyenizi yükseltmeye çalışiyorum yani millet aya gidiyor Sen hala banyoda cinle oynuyorsun zaten benim seviyeme gelmen için bu yazdığım yazıdan bir şeyler çıkartman gerekirdi ama gerçekten şu anki duruma bakıyorum içler acısın
- 25 gü
Çok komiksin gerçekten sadece gülüyorum vurunca ses çıktığı için dolu olduğunu sanan tahta fkfjxkxncl
- 25 gü
Bir şey söyleyeyim mi sana şu yaptığın yorumlara bakıyorum Avrupa bizi kıskanıyor dedirtecek yorumlarım var işte biz sizin yüzünüzden aslında ilerleyemiyoruz biliyor musunuz Bak benim sayfam da açık Böyle senin gibi terbiyesiz ahlaksız bir yorumum var mı ya da öyle bir sorun var mı yani protein mi az geliyor Okuduğunuz Kitaptan mı bilmiyorum ama kendinizi yetiştiririm hoş şeyler değil bunlar sen bana laf sokmaya çalışıyorsun ya Sana gülüyorum ya şu anda elimde sigara var kül tabakasını attım kül kadar değerin yok
- 25 gü
😂😂😂
Batıl inançlar gerçek değilde cinler gerçek onu bilirim 😀
11 Yorumla- 23 gü
Evet batıl inançlar gerçek değil ya Tabii ki bu insana göre değişir cinlerle alakalarını Ben bunu yargılamak için Açmadım zaten bu soruyu insanlar sizi her şeyine Ne bileyim bende de aksilik var galiba Ben hiçbirisi sine inanmıyorum Ama tabii ki takıntılarım var yani Bazı şeylerde ufak tefek takıntılarım var O da işte nasıl derler bir tablonun yamuk durması mı dersin etiketin cildini rahatsız ediyorsa etiketin kesilmesi mi dersin bu gibi takıntılarım var Ama diğerlerine hiçbir inanmıyor cinlermiş minlernmiş hurilermiş nurilermiş😆
Klasik batıllara inanmiyorum, kendi batıl inançlarim var.
11 Yorumla- 25 gü
Helal olsun sana sene 2025 insanlari baski altina alip her gun bir din her gun bir gunah icat ediyorlar yaa 👍
- 25 gü
Benim her gün yaptıklarımı niye listelediniz agshsshs
13 Yorumla- 25 gü
Aa sen de ifşa oldun kusura bakma😆😆
- 25 gü
Ahshshshhss
- 25 gü
🌹👍
- Gizli Üye(18-24)22 gü
Hz Muhammedin adını ağzına almadan önce sen bi o haddini bil senin ataputun da çok insan astı ona ne diceksin sen hayırdır
19 Yorumla- 22 gü
Bak kardeşim seni rencide etmek istemiuorum.. bilgin olmadığını sırf saldırganlık yaptığını biliyorum.. peygamber bahane ben inancına saldirmadim. kaynaklardan her seyi anlattim ve bildirdim. senin bilgin olmadığı da biliyorum.. buda yetmemiş özelime gelip kiz kardeşime küfür ler etmişsin bu hiç olmadı... bana abi..
.. i görüyorum dediğin için seni kirmayacagim sen bir kardeş gibisin bende susmayı tercih ediyorum gerçekten utandım Yüsra nasıl bunları bana yazabildin hala aklım almadı kuzum... ben senin özelinde aptal aptal konuşan ya da küfür ederek bir seyleri soru cevap şeklinde paylaşmaktan hoşlanan birisi değilim. Sabah 4 te uyandım ve uykusuzdum biraz şekerleme yapip kalktım be göreyim? bu hiç olmadı gerçekten ayip ediyorsun kuzum.. ben bir abin olarak utandim gerçekten ayip. heleko özelimde yazdıkların çok çok ayıp. Yakışmadı. Y... ra bu kişiliğine de yazık. Seni biliyorum sorunlarını da biliyorum dolduğunu zaman gel kardeşim her şeyi bana saydır git ama kardeşime ya da aileme bana kesinlikle küfür etme. seni olgunlukla karşılarım.. hataların için özür dilemeni bekliyorum hepsi bu kendine iyi bak kizim - 22 gü
Seninle tartışıp zaten rahatsiz olduğun ruh haline zarar vermek istemiyorum.. amacım tartismakta degil zaten... neden fikrini buraya yazip aileme kiz kardeşime özelinde küfür ediyorsun y.. ra anlamış değilim bu yakışmadı.. insnalarla düşünce olarak ayrı düşebilirsin bu gayet normal ama kalkip ailesine küfür edemezsin. burada bir çok insan hata yapıyor görüyoruz ama kişinin kendi sorunlari bu. gidip ailesine saldirip onlara küfür etmiyorlar.. sen bu konuda özür dile ve o yorumda oku dunya kaynak atmışım sorular var bak bakim birisini cevpla derdim ama seninle bu konuya girmiyorum.. benden aileme ettiğin aşağılık cümlelerin için özür dilemenj bekliyorum hepsi bu. düşüncen senin olsun
- Cevap sahibi22 gü
Tartışamazsin zaten çünkü bilgiliyim senden açık ve net
- Cevap sahibi22 gü
Bilgili olmasam bile bildiklerim var
- 22 gü
Peki yazmış olduğun özür dilemen kabul edildi seviliyorsun bunu kimseye yapma. küfür asla bir çıkış değildir kardeşim.. peki senin inançlarına saygi duyuyorum sende bu şekilde düşünebilirsin 🌹🙏
- 20 gü
Kimse bu güzel kardeşim küfür etti ahlaksiz diye özeline mesaj yazmasın. Yanlis anlasilma oldu sinirliydi çok duygusal bir kardeşimiz atiyorum msji ozur diledi kırgınlık yok tatlı bir kardeşim dir. olir bazen insanlar yanlış anlar fakat dediğim gibi kardeşim yanlış anladi bir anlik kızgınlık tı.. hatasini oda anladi sakin bu konu ile alakli özel atmayın
- Cevap sahibi20 gü
Teşekkür ederim sevgili abicim
- 20 gü
Rica ederim kardeşim 🌹🙏
Diğer konusunda 342 cevap paylaştı. Alakası yok, bunlar batıl inanç.
11 Yorumla- 24 gü
Helal olsun.. gercekten bir şeyler değişmeli... toplum olarak haci hocaların dini sömürüp insanlara korku salmasi bitmeli artık. Sizi tebrik ediyorum🌹👍
Saçma diyorum inanmam
19 Yorumla- 25 gü
Sizi tebrik ederim güzel düşünceleriniz var. böyle bilgi sahibi kaynaktan konuşan insanları seviyorum. sene 2025 biz hala şu dini öğrenemedik diyen Müslümanların olduğunu biliyorum. Adam diyor hatim ettim bitti ama her gün başka bir şey çıkıyor hakli yani. sizi tebrik ederim 🌹👍
- 25 gü
Sorma ya gercekten bak bütün Müslüman geçinen ülkelere hepsi gavur dedigi adamlarin arabasina binip okulunda okuyor.. pantolonunu giyot yemegini yiyor.. saskinim geri kalma sebebimiz din simsarlari
- 25 gü
Evet Vallahi doğru söylüyorsun ben de zaten bu olaylardan gerçekten tiksindim Yani şöyle bir soru sorayım dedim bilgi amaçlı ama Aydın insanlar çok yani böyle hak veren böyle şeylerin hurafe olduğunu dinimizin çok kötüye gittiğini söyleyenler işte inançlarını kaybeden insanlar bu yalancı hocalardan bıkan insanlar çok var da işte ne bileyim yani şu geldiğimiz duruma bak Türk insanın geldi duruma bak yaşantılarına bak yabancılara bak yani bugün var ya bugün din ile sömürülen Bütün Müslüman ülkelerde insanlar sürünü kadın kız tacizleri ufak çocuklara işte tacizler evlenmeler yani Avrupa'da bunları göremiyorsun ya rezillik yani sizin gibi bizim gibi insanlar aslında bu memlekete lazım gerisini kaldırıp atacaksın afgan'a İran'a bak görsünler hani çok müslüman taslıyorlar ya saçını açsın eline telefon alsın rujunu sürsün bakayım gezebiliyor mu sokakta ama burada boş konuşuyor çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin vermiş olduğu az da olsa kalan o laiklikten dolayı rahat ediyorlar haberleri yok
- 25 gü
Doğru söylüyorsun Ben de aynısını söylüyorum gitsinler Arabistan'a bak bakayım orada böyle hayatlarını yaşayabileceklermi o dindi zaten tarikat gibi boya sürme telefona ama araba sürme burada özgürce konuşup saçmalıyor sadece laikliğin değerini bilmiyor
- 25 gü
Ağzına sağlık 🌹🙏
- 25 gü
Hiç öyle paranoyak deglm
11 Yorumla- 25 gü
En doğrusunu en güzelini yapıyorsun zaten bu dedikleri varsa yani olmuş olsaydı sanıyorum ki dünyada yeryüzünde insan kalmamıştı ya işte hacı hocaların ise attığı şeyler işte Geçen de çıkmış yani çok önemsiyorlar Ya ağzından çıkan kelimeleri 6'da 10 yaşları çocukların nikahı düşer diyor o zaman onun arkasında da olsunlar yani Nedir bu çelişki diyorum
- 25 gü
Burnum kaşınınca misafir gelir hep böyle olmuştur
110 Yorumla- 25 gü
Evet çay içerken de zaten içinde bir uzun bir kısa çıktığı zaman bir uzun bir kısa misafirim gelecek diye söylenebilirsin
- 25 gü
Ne
- 25 gü
Zekisin
- 25 gü
Sen gibiyim işte
- 25 gü
Sanmıyorum Benden daha zekisin güncellemede de var zaten
- 25 gü
İnanıyorum demedim öyle oluyor dedin
- 25 gü
Dedim
- 25 gü
Ben de bir şey söylemedim ki tam bunların mahsus yapıyorsun değil mi😆
- 25 gü
Ya ne alakasa kdkdkdkd
- 25 gü
Gülüyorsun tamam susuyorum 😆
- 25 gü
Tuvalette niye tırnak keseyim ne alaka yav
111 Yorumla- 25 gü
Ya İşte buna benzer bir sürü insanlar kendi düşüncelerini Din diye millete dayatması başka bir şey değil yani
- 25 gü
İnsanlar cinlerden daha cin artık
- 25 gü
Sana her konuda katılıyorum Doğru düşünüyorsun
- 25 gü
Üniversiteli öğrenciler boşuna ayaklanmadı
- 25 gü
Ya tabii ki de yani Düşünebiliyor musun ilahiyattan kalkıyorlar bugün üniversitelere dekan diye atadıkları insanların hepsi ilgisiz cahil bilimle alakası olmayan kendi hurabilerini yaymak için atanan temsilciler bunlar bilgi yok ama din dersleri tavan yapmış Yani insanlar bilgiye açken gençlerin ahiretle olan mücadelesini anlatıyorlar alttan alttan da çalıp götürüyorlar
- 25 gü
Aklıma geldikçe deli oluyorum zaten şarlatanlar yüzünden dinden soğudum sadece vaazları çocuk kadın bel altı başka bişe bilmiyorlar
- 25 gü
Sana katılıyorum yani bugün youtube'a bile çıksan şu ksd bile bir dünya ilahiyatçı var bir dünya hacı hoca olmuş insanlar var düşünebiliyor musun youtube'da tiktok'ta adam kur'an okuyor ya bunun ne kadar günah olduğunu kitaptan yani baktığın zaman onlar için yazılan arapların yazmış olduğu Kitaba bile ters ama bunu doğruymuş gibi sunarak toplumu zehirliyorlar sebebi ne biliyor musun aptal insan kazandırmak kendilerini daha fazla ilerletmek başka bir şey değil yani öbür türlü düzgün bir şekilde dinini yerine getiren Saygın insanlar da var Onları da inançlar için bir şey demiyoruz o namazını kılıyor adam normal dört dörtlük Müslümanlık sergiliyor onlarin inelanclarina sonuna kadar saygımız var
- 25 gü
İçindeyim ya hepsini biliyorum kim ne. bunlar derin mevzular işlerim var birazda cvbınıza cvb veremiyorum öyle detaylı
- 25 gü
Seni anlıyorum zeki bir insansın ya okuyun istiyorum bilime ayak uydurun istiyorum bırakın namazını kılan kılmayan Günahıyla sevabıyla istediği yere gider burada hiç kimseyi enteresan etmez inancı Neyse var ya da yok o onunla Yaşar onunla ölür gider
- 25 gü
İnsanlar cahil kalırsa herşeye inanır din adı altında korkutulup istediklerini yaptırıyorlar Allah uzak etsin o yaratıklardan. Atatürk ne dedi bütün ümidim gençliktedir gençler bizide kurtacak bu yobaz kafalardan
- 25 gü
Bak ne güzel bir cümle kullandın Atatürk dedin damarındaki kanlar çekildi bak güncellemeye baktığın zaman ne demek istediğimi anlayacaksın
u
25 gühayır batıl inançlarım yok
11 Yorumla- 25 gü
Zaten bunlar batıl inanç paşam hani böyle bir mikrobun beslenmesi için ona çürümüş gıdalar lazımdır bunları da çürümüş beyin lazım Kur'an'da bile ben inanmıyorum ama bunların yeri yok ta milattan önce diyeyim sana insanlar tırnak kesmezdi ki Kur'an çıktı diyor 600 küsür yıl oldu Ne banyo vardı Ne tırnak makası ne de insanlar elbiseleriyle yatardı banyo tuvalet icadı olmamış bir dönemde Kur'an'da varmış gibi sonradan eklemelerle insanları kandıran kendini Hoca ilan eden tarikat kurucuları tarafından yazılan insanları istediği gibi yönlendiren bilgisiz ama ben bilgiliyim Siz cahilsiniz der gibi kendisini itaat etmesini sağlarlar zayıf insanlar her zaman için onların beslenme noktasıdır
- 25 gü
Musallat olur denir
13 Yorumla- 25 gü
Inanmanmiyorum hepsi bu sadece bir tarikatin insanlara hakimiyet kurmasi için anlatilan masal
- 25 gü
Gerçek
- 25 gü
Peki size göre ve düşüncenize göre öyle diyelim. saygida duyuyorum tabiki ama ben inanmıyorum.. sadece korku imparatorluğu olsun diye cahil bir toplumun uydurduğu masallar... simdi olaya şöyle bak.. bir mimar kendi çılgın projesini çizer demi onu sergiler.. din sade dir birileri sürekli çiziyor onu daha çekici yapmaya bakiyor. normalde. şart lar ayet farz namaz hepsi bu ama birileri sürekli üstüne her şeyi eklemiş. Kuran okudunuz mu? şeytan diyor bir melek demi? rabbin yani inandığın şeyler bir melek isareti ediyor. diyorki benim meleklerim benden sonraki size ulaşan haberciler dir.. peki neden kabede şeytan tasliyorlar? o bir melek taş atmak gunah rabbinin yarattığı bir melek siz meleği neden tasiliyorsunuz diye sorgiladin mi? sorgulamadin sebebi araplar bundan para kazaniyor
- 23 gü
Nazar boncuğuna falan inanıyorun
16 Yorumla- 23 gü
Evet maalesef var öyle inançlarda tabii bu da kişinin iyi hissetmesini sağladığı için çıkış yolu mu diyeyim sığındığı Liman mı diyeyim kendisini orada daha huzurlu hissediyor olmalı doğal bir durum👍
- 22 gü
Bak kardeşim seni rencide etmek istemiuorum.. bilgin olmadığını sırf saldırganlık yaptığını biliyorum.. peygamber bahane ben inancına saldirmadim. kaynaklardan her seyi anlattim ve bildirdim. senin bilgin olmadığı da biliyorum.. buda yetmemiş özelime gelip kiz kardeşime küfür ler etmişsin bu hiç olmadı... bana abi..
.. i görüyorum dediğin için seni kirmayacagim sen bir kardeş gibisin bende susmayı tercih ediyorum gerçekten utandım Yüsra nasıl bunları bana yazabildin hala aklım almadı kuzum... ben senin özelinde aptal aptal konuşan ya da küfür ederek bir seyleri soru cevap şeklinde paylaşmaktan hoşlanan birisi değilim. Sabah 4 te uyandım ve uykusuzdum biraz şekerleme yapip kalktım be göreyim? bu hiç olmadı gerçekten ayip ediyorsun kuzum.. ben bir abin olarak utandim gerçekten ayip. heleko özelimde yazdıkların çok çok ayıp. Yakışmadı. Y... ra bu kişiliğine de yazık. Seni biliyorum sorunlarını da biliyorum dolduğunu zaman gel kardeşim her şeyi bana saydır git ama kardeşime ya da aileme bana kesinlikle küfür etme. seni olgunlukla karşılarım.. hataların için özür dilemeni bekliyorum hepsi bu kendine iyi bak kizim - 22 gü
Kusura bakma eticin için yaziyorken sana gelmiş 🌹🙏
- 22 gü
dayı ne anlatıyon be gözünü seveyim
- 22 gü
sorun değil
- 22 gü
Teşekkür ediyorum hakkını helal et lütfen 🌹🙏
Hayır
13 Yorumla- 24 gü
Mantıklı insansınız 🌹👍
- 24 gü
Rica ederim🌹👍
Diğer konusunda 403 cevap paylaştı. hayır değilim
11 Yorumla- 25 gü
Güzel düşünce ede zeki insanlar bunlara inanmaz kaynakları olmayan ve yanlış bilgilerle yönlendirilmesi yanlış tebrik ederim🌹👍
- 25 gü
Bir iki tane var
11 Yorumla- 25 gü
Tabii olabilir bazen insanlarda bu tip durumlar fakat abartı olmamak şartıyla
Diğer konusunda 425 cevap paylaştı. Yokk
15 Yorumla- 25 gü
Mantıklı insanların düşüncesine bayılıyorum seni tebrik ediyorum
- 25 gü
Rica ederim ben teşekkür ederim böyle Aydın insanları görmek insanı mutlu ediyor
- 25 gü
🌹🙏
Diğer konusunda 501 cevap paylaştı. Nazara inanırım.
15 Yorumla- 25 gü
Insanların inançlarına karşı hiçbir şey söylemiyorum zaten buna saygı duyuyorum yani insanların mutlaka bir takıntıları vardır Ben bile bazı takıntılarımı söylesem Yani belki de inanmazsın ha bu takıntıdır sana bu konuda sonuna kadar hak veriyorum
- 25 gü
Vallahi etiketler tenime Değdiği Zaman Ya da nasıl söyleyeyim sana kıvrım yerleri falan vardır Böyle iç giyimlerin onların tenime değmesi rahatsız ediyor ya da ne bileyim tezgahta ya da duvarda asılı bir çerçevenin yamuk olması beni rahatsız ediyor ya bu gibi basit şeyler
- 25 gü
Evt her insanin bir takintisi var yaa
- 25 gü
Batıl inanç
11 Yorumla- 25 gü
Kesinlikle batıl inançlardır
- 25 gü
Hayır
11 Yorumla- 25 gü
Ya mantıklı insanlar zaten bir şeyler araştırdığı zaman neleri yanlış olduğunu bilebiliyorlar
- 25 gü
hayir degilim
15 Yorumla- 25 gü
Evet artık bunların bir masal olduğunu tarih kitaplarından öğrenebiliriz
- 25 gü
cinler insanlara asik olabiliyo muymus
- 25 gü
Evet ya o cinlerden Burada da çok var artık onlar da sosyal mecraları kullanıyor
- 25 gü
iyi iste herkes kendine sahip ciksin madem
- 25 gü
Ya zaten insanlar kendisine sahip çıkmalı bir tek bizde baskı ve yalanlar var Yani bütün Müslümanım diye geçinen kesimler böyle bakın bugün Avrupa'ya Yani kimseye bir zorlayacağı da böyle hurafeler yok dinle elinde yani İsa geldi Musa geldi size böyle yapar tuvalette böyledir banyoda böyledir diye bir şeyler uydurmazlar o yüzden ileri teknolojiye doğru gidiyorlar Çünkü sebebi bilimin güçlü olması tatil seviyesini yüksek olması mı bizim Türkiye'ye baktığın zaman diplerdeyiz ama böyle yalanlara inanın inandıkları için kötü durumdalar
Hurafe mı 😀
13 Yorumla- 25 gü
Uydurma bir hikaye
- 25 gü
Geleceğini sanmiyorum ben az çok gerçekten okudum bilgi sahibiyim diyebiliriz. Sene kaç ta indi? ismail peygambere koç ne zaman indi? cinler ne zaman ortaya çıktı? arap emirligi kabe diye diktiği taşı nereden getirdi? asil peygamber ilan edilen muhammed nerede öldü mezarı aslen nerede? hepsini okudum. kuran elde yazılma bir tarikatın inancına dayanan araplarin yazdığı bir kitaptir bunun aksini kimse diyemez köküne indiginiz zaman gercekleri görürsünüz. Ben sadece bakıyorum hepsi bu ama inanmam o gerçek. Inanana da saygım var. inançlar insanların sığındığı bir yoldur seçim değildir
- Gizli Üye(25-29)25 gü
Bunlara inanan çok.
11 Yorumla- 25 gü
Maalesef çok Ya tabii ki bunları da yargılamıyoruz o da onların düşüncesi saygı duyuyoruz ama insanlar bir şeylerden korktuğu zaman çaresiz kaldığı zaman sığındıkları bir yer olarak görüyorum Bunun için de tabii ki insanları yargılamıyorum
- Gizli Üye(25-29)25 gü
Değilim
115 Yorumla- 25 gü
Zeki insanlar zaten bir şeylerden uzak durur bilgi olmadan Somut bir şey olmadan sonradan Uydurulan hurafelere Dede Korkut masallarını gülerek geçerler
- Cevap sahibi25 gü
Aynen öyle mitolojiymiş dinmiş astrolojiymiş, böyle safsatalara inanmam ben, gerçi her şeye bi mitoloji karakterlerinin adını koyuyorlar ama naparsın işte
- 25 gü
Doğru söylüyorsun ya bizim hacıları hocalar oturduğu zaman hep bir şeyler çıkartıyorlar yani Kur'an'da geçmeyen ya da ne bileyim başka bir inançlarda olsun bir şey olmayan şeylere Kulp takıyorlar
- Cevap sahibi25 gü
Mesela kandil geceleri diğer müslüman ülkelerde yokmuş, bizimkiler niye kandil gecelerini bu kadar abartıyor anlamıyorum
- 25 gü
Ya burada artık dinden çıktık yani biz görmüyor musun Diyanet İşleri 6 ile 10 yaşında kız çocuğunun nikahın helal olduğunu söylemeye başladı saçmaladılar yani burada çıkan hocalar tiktok'ta televizyonda neler konuşuyor görüyor musunuz Ben hayretler içindeyim İnan tiksiniyorum böyle insanlardan o insanlar yüzünden cumalar oldu o yüzden insanlar yüzünden kandiller oldu Cuma bugün Arap ülkelerinde cuma diye bir şey yok ki Cuma namazı var ama Cumanın özel bir anlamı yok normal sıradan bir cuma namazı ama bizde abartıyorlar cuma olmaz günah sanki yani salı çarşamba olsa bir sorun yok
- Cevap sahibi25 gü
Dediklerinin yarısını bilmiyorum bile, bitkisel hayatta yaşıyorum demek ki
- 25 gü
Yok mutlaka de biliyorsundur da araştırmıyoruz bakmıyoruz Artık insanlar ekonomi gözlüklerini kaybettiği hayat pahalı olan kendi hayatlarını düşünüp onunla çabalamaktan rahat olur zihinlerini toplayıp bir şeyi araştırmıyor Zaten bunların istediği de bu zaten insanları hep sorunlarıyla uğraştırmaya bırakıyor O yüzden insanlar gerçekleri göremiyor kendilerini ve hayati salmışlar
- Cevap sahibi25 gü
Açıkçası umurumda değil gündem, kim ne demiş, kim niye linçlenmiş benim sorunum değil ben o yönden bakıyorum, örneğin takip ettiğim siyasi partinin haberlerini kaçırmam mesela, ama nurettin yıldız kim, ne demiş, ne yapmış, niye linçlenmiş bana ne, benim ilgi alanıma girmiyor ki
- Cevap sahibi25 gü
"Diyanet İşleri 6 ile 10 yaşında kız çocuğunun nikahın helal olduğunu söylemeye başladı"
Bunu da yeni duydum gerçek mi bu kaynak nedir - 25 gü
Isterseniz bakın konuşmaları orada göreceksiniz YouTube'da aratin
- Cevap sahibi25 gü
Çok kötü ya, ama elimizden bi şey gelmez, inananlar artık bişeyleri sorgulamalı, biz değil.
- 25 gü
Doğru söylüyorsunuz zaten bunlara kızıyorum hacı hoca hurafedir yani Tamam ben dini inanmıyorum Kur'an'a inanmıyorum Muhammed diyorlar ise inanmıyorum ama ya sen inanıyorsun da kardeşim yani Seninkinin bunu mu diyor Kuran'ın hangi sayfasında bu yazıyor 6 ile 10 yaş arası çocuğa nikahı nereden düşüyor insan iğreniyor ya iğreniyor İnsan bir şeyleri sorgulamak zorunda
- Cevap sahibi25 gü
Aman bana ne ya hiç umurumda değil, her koyun kendi bacağından asılır, körü körüne dine inanıyorlarsa her sonucuna da katlansınlar beni bağlamaz bu durum
- 25 gü
Doğru söylüyorsun
kim inanır be
11 Yorumla- 25 gü
Hurafelere zeki insanlar inanmaz Evet tamam bir dini seversin ona sığınırsın ibadetini yapabilirsin Ama böyle bu konularda Zeki olman lazım tarikatların saçma sapan hocaların ağzıyla sonradan eklemeler ya da hiç Kur'an'da geçmeyen bir şeylere inanmanın da bir anlamı yoktur
- 25 gü
Musallatli cok insan var
13 Yorumla- 25 gü
Bakın bilime baktığınız zaman rahatsız olan psikolojik sorunları olan insanlar tedavi sürecini yanıt vermediği zaman bunu hocalar fırsat bilerek cin çarpmış cin ısırmış çiğ yemiş gibi yalanlarla insanların duygularıyla oynuyorlar Yani siz hiç görmediniz mi dua ile üfürükçülük ile Şifa dağıttığını iddia eden bir sürü şakrabam var
- 25 gü
Ben ama pskoloğa gidip iyilesenide görmedim bende çok inanmam normalde bazen acaba mi diyorum
- 25 gü
Zaten tedavisi olmayan rahatsızlıklar diyorum bunu Yani bunun düzenleme şansı sıfır hocaya gidip düzenlendi kimse görmedi
bende inanmam
17 Yorumla- 25 gü
Evet bunları tarih kitabından Kur'an'ın ne zaman inmiş olaylar ne zaman yaşanmış ve sonradan Kuran'ın nasıl dahil olmuş diye sorguladığım zaman bile bir sürü yanlışın olduğunu görebiliyoruz yani İnsanlar bunda istediği gibi oynayıp istediği her şeyi yazmışlar
- 25 gü
Evet insan araştırıp mantıklı Baktığı zaman olayları birçok şeyin sapkınlığını ve insan kullanmanın başka bir yolu olduğunu görebiliyorsun
- 25 gü
Ne dedik Aynen kelimesi yok evet
- 25 gü
Aynen bir kelime anlamı değil kuzum onu kullanma evet dogrudur peki onaylıyorum gibi gibi olmalı cümlelerin aynen nedir yaaa kuzu nasıl bir uni yapacağız olmazz
- 25 gü
Hayır
11 Yorumla- 25 gü
Zaten mantıklı insanlar neyin ne olduğunu çok iyi biliyor Kur'an'ın inme tarihinden Ondan sonraki yaşanmış olayları ve sonradan yaşanmış olayların Kuran'a nasıl girdiğini hayretler içinde okuyan insanlardır
- Gizli Üye(45 üstü)25 gü
Carpilanlar var
11 Yorumla- 25 gü
Ya kurban olayım abi o tıpta Zeka geriliği Kas ve sinir rahatsızlugi olarak geçiyor Tıp da bunun birçok ölçümü var çaresiz tedavisi olmayan rahatlıklar bölümünde bulunuyor Ama bunu bir doktor değil de bir hocaya götürdüğün zaman Cin Çarptı şeytan işedi tavuk kustu uyduruyor uyduruyor Ama madem öyle Sen tıpkın daha ilerlesin Cin Çarptı bunu Madem hocasın o kadar dini inancım var E neden Derman olamıyorsun yani İnan abi hurafeden başka hiçbir şey değil
Detaylı bilgi