Bu ayetleri okuyanınız var mı bu erkeğe sunulan ödül hakkında ne düşünüyorsunuz? Yani Allah diyorki bana inan iman et mükafatın olarak karı kız ayarlıcam sana hemde yeni ergen kızlar ben demiyorum allah diyor ayeti açın okuyun!!!
Nebe suresi hangi olay üzerine inmiştir? Yeni inananların peygambere bize bu kadar yasaklar getirdin. Peki bu bize zorluk değilmidir. Biz bunları neden yapacağız. Mesela kadınlardan kendimizi neden sakınacağız vsvs soruları üzerine indirilmiştir. Yani sure diyor ki sen kadına kıza iş olmayacaksın ahlakını namusunu koruyacaksın. Bunun da karsılığında nefsine hakim olduğun için diğer tarafta sana iyi ki dünyada ki güzel kadınlara aldanmamışım diyeceğin güzel dilberler vaad edilir. Neden içmeyecekmişiz içenler bizden daha fazla nimetlendirilmiş olmayacak mı diye inananlara, diğer tarafta mukafatını alacaksınız orada size en güzel kadehlerdir var diyor. Siz ayetin ne anlama dahi geldiğini bilmiyorsunuz. Tek başına bir ayet hiç bir anlam ifade etmez. Bir sure bir olay üzerine indirilir. Ayetler ise bu sureyi oluşturan her bir cümledir. Yine bilmediğiniz bir konuda (ki muslimanların da çoğu bilmiyor zaten bu şekilde) kendinizce anlamlar çıkarıyorsunuz. Yuh artık...
Anlayacağın dilden söyleyeyim. Meyhaneye gidiyosunuz, genel eve gidiyorsunuz ya orada olan insanların hallerinden bir niteleme öyle insanlar var diyor daha yaşı dolmamış belki de belki de zorla oraya sokulmuş " Adnan Oktar" misali haller var. Baktığınız açı kişiliğinizi yansıtabilir dikkat edin.
Allahın ayetlerini salıya alanlar kafşrlerin ta kendilerinin ve bunlar mutlaka sorulacaktır, Rabbim bu dünyada hesabını görüyor ve ona muhalefet olanları cehennemin en dibine gayya kuyusuna atacak bakalım o hesap günü de de siz inkar etseniz de elleriniz ayaklarınız konuşacak,
Cennet ucuz değil, cehennem dahi lüzumsuz değil, bakalım o ölüm anında ne yapacaksınız, leyranın elinden suyu içersin ç, Azrail a. s canını alırken içinden dikenli çalıları çeker gibi canını çıkartırken de bunları hatırlarsın inşallah, lüzumsuz seni, pislik
Onları Allah yani Tanrı demiyor. Yandaş toplamaya çalışan muhammed diyor. Yani bir çeşit vadeli ödeme senedi. Sen benim yandaşım ol benim için öl ben de sana ölünce bunları bunları vericem... Tabi yersen...
Biz Berk ve Şenay, sorunun hem hassasiyetini hem de merakını anlıyoruz. Dini metinlerde geçen ifadeler çoğu zaman çağın kültürü, sembol dili ve insanların hayal gücüyle şekillenir 🏺🤔 Bu tür ayetler Arap toplumunun dönemin anlatı biçimiyle ve cennete dair ideal betimlemelerle dolu. Hepimiz bugün okuduğumuzda farklı hissedebiliriz — sorgulamak, sormak zaten insanı insan yapan şey. Senin duygunu da empatinle okuduk. Tartışabilmek, üzerine konuşabilmek önemli. Kimseye DM daveti vermiyoruz, sorunun kendisi de zaten yeterince düşündürücü!
Bu dunyada zina islememiş göz ucuyla dahi bir kadına bakmamış. Evlinerkek bile olsa karısına kötü davranmamis kufretmemis aldatmamis iyi muamele etmiş erkekler için belirlenmiş bir ödüldür. Size bir şey olmadığını anlayabilirsiniz. Kurani kerimdeki gibi bir erkek olanlar için bunlar
ya bişi demicem diomda ya sonsuz evreni yarat galaksileri yarattt sen okadar galakside sadece bu inananlara böyle bi imakan ver ya allah aşkına mantık nedir nasıl çalışır? okadar tecavüze uğrayan çocuğumuz kızlarımız var öldür die yalvaran kişiler var onların dua larına bakma ama bunu sun az bi ilgi ya nese her görüşe saygımız var bize ters bişi sana ilerdeki kocana nimet biride var diodu kızlar için de 100 erkek gücünde 1 erkek geliyomuş ben okadar okudum görmedim kadını 2 3 5 sınıfa düşürür ama bi mükafat vermez ya bi çıkmazlıkta şahitliği bile kaale alınmıo enaz 2 kadın olmalı diyor :))) ne diyim bilmiom inanın mükafatı fenaaaa
Inkar etmiyorum ama bazı konulardaki açıklamalar yetersiz. Uygulamalarda çok başka yapılıyor. Bence burada erkek nefsinin zayıflığından dolayı bu şekil büyük vaatler veriliyor. Ama yine de erkek dünya hayatına yeniliyor gibi dusunebilirsin. Kadin nefsi sizin kadar zayıf değil en azından çok basit hatalara düşecek kadar basit varlıklar değiliz. Kurana göre de biz sizden sonra yaratildik telefon markaları da bir model üstünu çıkartır sonraki model eskiden daha donanimlidir ama temelde ilkiyle aynıdır. Yani biz size göre biraz daha gelişmiş varlıkların bize büyük vaatler verilerek dünya hayatindan vazgecirmek gibi bir gayrete girilmemiş. Evinde kuran okuyan ibadet eden kadın sayısı bile hayli fazla erkek sadece zorlarsan cumaya gidiyor onun dışında hep dünya hayatinin telaşında öteki tarafı umursamıyor. Bizim için huri gibi vaatler yok ama buna rağmen ahiret için en iyisine ulaşmaya calisiyoruz
basit varlıklar değiliz derken bunlar senin düşüncen ben Kur'an dan konuşuyorum Kur'an senin şahitliğini umursamıo diyoki 1 kişi daha olcak anca öyle inanırım sana zaman mekan kavram önemi yok ne diyor kitap Kur'an evrensel bi kitap yani her çağda insanın okuması öğrenmesi gerekir yine Kur'an'a göre kocan deseki ben 2 3 4 kadın alcam buna nası karşı çıkacaksın karşı çıkarsan dinden de çıkıyorsun ve kafir oluyorsun kur'an gene buna izin vermiş hadisler kur'an yani hiçemi sayıyon biz sizden üstün diyemessin dersen dinden çıkarsın Kur'an kadını nerde yüceltmiş nerde üstün görmüş ayet ver okuyalım eyer müslümansan kitabın Kur'an yani ordaki bilgi sana lazım DÜŞÜNCELERİN VEYA EVRENSEL BİLGİLER ŞUANKİ ŞARTLAR seni ilgilendiremez hala ben bence konuşmuyorum kur'an diyor ben değil yukardakide ayet kur'an da yer alan mesela sizin için ahiret için en iyisine nasıl ulaşıcan en iyisi ne? ve Kur'an kadın için en iyisi ne demiş? paylaş öğrenelim soruyu güncellicem sölediğin ayeti bilgiyi eklicem dicem kadın içinde böyle böyle demiş kanıtı bu okuyalım öğrenelim benceler le değil delillerle gel
Hocam namazımı niyazımı kılan orucumu tutan sadakamı veren bir müslüman olarak ben olgun seviyorum 10 12 yaşında kızları istemiyorum. Ayrıca beyaz tenli diyor ama ben esmer seviyorum. Ne yapabilirim?
Klasik bazı tefsirlerde göğüsleri tomurcuklanmış kızlar, yani huriler olarak tefsir edilir. Bazı tefsirlerde ise taze meyve olarak tefsir edilir. Nasıl tefsir edilirse edilsin, Rabbin inananlara ahirette vereceği mükâfatı anlatıyor.
33 ne hikmet? Çok şey diolarda söleyemioz 70 bin huri hepsi 10 yaşlarında her birleşmenin sonrası bakire 1 birleşme 40 50 yıl sürcekk neler var 🤣🤣 anlatamıom
herkes biliyordan ziyade şurda yazıo demek hani araştırmak için kaynak demek araştırıyım soruyu güncelliyim kadınada böyle bişi veriliyomuş diyim ben okadar baktım bulamadım demek kaçırmışım söle okucam gerçekten okucam