Lütfen anlayın sigara hakkında?

Sigara içmeyen, kokusundan bile nefret eden, içene ergenlik döneminden geçiyor gözüyle bakan, babasına içmemesi için yalvaran bir kızdım... Geçmiş zaman eki kullanıyorum çünkü malum işte.. Hafife almayın lütfen ama anlayamayacagim kadar özel sorunlardan dolayı hayatım değişti. Aşk değil mesele o yüzden laf etmeyin çok başka bir konu. Ve bir süre sonra ailemi bununla cezalandırmak istediğimi fark ettim, en son ne yapayım bende sigara mı içeyim kendime zarar mı vereyim dediğimi bilirim. Hiç aklımda yoktu boş sözlerdi ama kısa bir süre sonra başladım. Benimle aynı şekilde sigaradan nefret eden arkadaşım benden birkaç gün önce başlamıştı ve sürekli içip duruyordu. Yemekten sonra terasta içti beni de çağırdı. Allah kahretsin ki içtim. Bir kereden bir şey olmaz olmuyormus işte, bir kere yapınca bulduğun yerde içiyorsun çünkü o artık yasak gelmiyor... Devamı da geldi. Ama ailem öğrenirse öyle büyük hayal kırıklığına uğrarlar ki. Neyin acısını çıkardım bilmiyorum, neyin içine düştüm de yanlış yaptım bilmiyorum belki de suçlu tamamen benim bilmiyorum. Ana kendime yakıştıramıyorum. Az önce sigara ile ilgili bir video gördüm, yorumlarda millet içenlere sallıyordu ergen diye. İki üç seneye aramızda olmazsın diyorlardı. Ve yargılamayin ama bende aynısını söylüyordum vakti zamanında. Özür dilerim herkesten önce kendimden. Bunu niye yazdığımı bilmiyorum belki de amacım içimde kendimi aklamak. Ama sigara içmeyin saçıma siniyor kokusu diye ayaklarını yerlere vuran o kıza karşı çok mahcubum..

Lütfen anlayın sigara hakkında?