Bence konu DİNLİ - DİNSİZ değil. Bence herşeyden önce "İNSANLIK". Benim ailem beni "İNSANLIKLA" yetiştirdi. Beni yazın Kuran kurslarına yollamadılar ama yolda yardıma ihtiyacı olan birisini görürsem yardım etmemi , Karnı aç olanla oturup birlikte yemek yemeyi , Ne olursa olsun yalan söylememeyi , hayatta ne kadar "Eğri" olursa olsun benim hep "Doğru" olmam gerektiğini öğrettiler. Bence bir insanın yanlış veya kötülük yapmaması için bir Maneviyattan korkmaları gerekmez. Aynı şekilde iyilik yapmaları içinde bir ÖDÜL beklemeleri gerekmez. Ben böyle büyüdüm. Evet nüsfus cüzdanımda Müslüman yazıyor. Rahatsız değilim bundan. Fakat gidip her gün 5 vakit namaz kılmıyorum. ya da zoraki olarak Zekat vermiyorum. Oruç tutmuyorum. Bunları yapmıyor olmam yapanlara saygısızlık ettiğim anlamına gelmiyor. Oruç tutan arkadaşlarımla birlikte okulda 1 ay öğlen yemeği yemediğimi bilirim , Onlarla beraber susuz günler geçirdiğimi bilirim. Kimseye sen neden namaz kılıyorsun demedim , sorgulamam. Kısacası ne göstermelik zoraki bir din yaşantısı yaşarım ne de milletin inancını sorgularım. Benim için herşeyden öncesi "İNSANLIK" duygusu. Yolda Aç bir insan gördüğünde içi burkuluyorsa , boğazı düğümleniyorsa , Onu yadırgamak yerine yardım ediyorsa benim için o kişi tamamdır.
Konuyu saptırmadan ve uzatmadan tekrar şunu söyleyip bitirmek istiyorum.
Herşeyden önce "İNSANLIK".10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılkaraktere önem veririm ben karşımdaki insanda
müslüman olup da şerefsizin teki olacağına düzgün birisi olsun da varsın ateist olsun1127 Yorumla- +1 yıl
eig için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
@raslanti06 terbiyesiz herif ne diyorsun l*n sen?
her gün en az bir tane klavye delikanlısı denk gelmiyor mu böyle?
bu sanal alem olması ne yapacaksınız bilmem ki? - +1 yıl
şerefsiz olan müslüman yoktur. adı sadece müslümandır. gerçekten Allahtan korkan bir insan gerçek bir müslüman asla şerefsizlik yapmaz. bu yüzden ben gerçek bir dindar müslüman erkek diyorum...
- +1 yıl
engelledim seni @raslanti06
- +1 yıl
örneğin bir müslüman küfür etmez karsısındaki insanı küçümsemez. kimseye gavur demez. müslümanlık budur.
- +1 yıl
@BeşiktAŞK_1071 ben müslümanım dediği halde içinde adeta bir iblis barındıran çok insan tanıdım bilader
durup dururken benimsemedim yukarıdaki fikri
ama söylediklerinde haklısın saygı duyuyorum - +1 yıl
Ateist düzgün birimi oluyo.. Sorunun ne..
- +1 yıl
@kayserilibeyy38 ben ne insanla tanıdım müslüman olmadığı halde bir çok müslümandan daha düzgün
- +1 yıl
Kim onlar ateist lermi?
- +1 yıl
@kayserilibeyy38 ateist de var deist de hristiyan da kastettiğim kişiler içinde
- +1 yıl
Senin Allahını inkar eden bunlar.. Nasıl bir müslümandan daha iyi olabilir.
- +1 yıl
Bu nasıl bir kafa yapısı böyle
- +1 yıl
@kayserilibeyy38 IŞİD de müslüman ona bakarsan ama bir müslümanı diri diri yaktılar?
insanlık apayrı bir şeydir - +1 yıl
Asker kılığına girip.. Köylüleri katledende terörist.. Adkerim dedi diye türk mü oldu.. Işid öüslümanım diye müslüman mı oldu gardaşşş
- +1 yıl
@kayserilibeyy38 ben de bunu diyorum zaten
her müslümanım diyene güven olmuyor
kelime-i şahadet getirmiş olsa bile yaptığı her hareket kötülük olan tipler yok mu? - +1 yıl
@kayserilibeyy38 gevşeklik filan yok bende lafını bil de konuş
- +1 yıl
Sonuçta müslümanım diye geçiniyor Allahını kabullenmiş. Allah var diyor.. İçinde kötülük olsa bile... ama sen Allah yok diyen insanları daha üstün görüyosun. Kaç hıristiyan müslüman oldu farkındanısın.. Elin gavuru müslüman oluyo bizim müslümanlarda hıristiyanlığa özeniyo.. Ateistliğin hedef aldığını biliomusun? İlişkiye girip gusül abdesti almayanlar. Oruç tutmayanlar.. Cuma namazı kılmayanlar.. Ateistlik budur.. Gördün demi dümenikeyi. Sana bir soru sorucam ilişkiye girdiğinde ya da mastrbasyon yaptıgında kendini kirli hissedip banyo yapmıyomusun sen..
- +1 yıl
Sen ate dedin müslümanlardan iyi dedin ben kafana sıkmadım da.. Gevşek dedim diyemi zoruna gitti gardaşş
- +1 yıl
@kayserilibeyy38 ne dediğimi anlamamışsın bile öfff
ben ateistler müslümanlardan üstündür mü dedim?
tövbe tövbe - +1 yıl
Daha iyi diyon hıtistiyanlar ve ateler daha iyilerini gördüm diyon iyi demek üstün demek değil öi !
- +1 yıl
@kayserilibeyy38 bir de sıkacak mıydın? ne biçim konuşuyorsun sen be?
engelliyorum seni daha fazla uğraşamam bıktırdın resmen - +1 yıl
Bir ate hiç bir zaman bir müslümanın en şerefsizinden bile iyi olamaz unut bunu..
- +1 yıl
iye olamazmış, dinle ne ilgisi var şerefin namusun?
- +1 yıl
@Maria_Antoinette bence nefesini boş yere tüketme
at gözlüğüyle bakıyorlar hayata nasıl olsa
2 kişiyi engellemek zorunda kaldım 10 dakika içinde - +1 yıl
Haklısın, umutsuz vaka bunlar...
+1 yılDinsizleri allah benden uzak tutsun. Onlarda vicdan yok. Korku yok. Tiskiniyorum.
91 Yorumla
+1 yılBu nası ayrım l*n cekirdeksiz üzümlü cekirdekli üzüm mü der gibi olmus
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
İçinde Allah sevgisinin bulunmadığı bir insanla işim olmaz Dindar olup olması umrumda değil müslümanda olmayabilir Ama O olacak o olmazsa Olmaz.
İkincisi İslam bir kıyafettir giymesini bilene.
Ve sana şunu söyleyeyim canım islama bakınca geri kalmış falan görüyoruz ya. Güzel elit birşey olarak görünse herkes islamı seçer.
üçüncüsü. İslamın doğuş zamanında Müslüman olanlar en bakımlı ve en düzgün giyen insanlardı. Millet maymun gibi pislik içinde gezerken hergün saçlarını tarayan Beyaz giyen abdest alıp temizlenen üzerlerine kokular sürenler Müslümanlardı. İslamı geri bırakan biziz yani bunuda unutma.
Müslümanlar başına kötü birşey geldiğinde sabit kalmayı tercih ediyorlar öteki dünya var boşver ibadete devam sabır diyorlar Halbuki Allah böyle birşey emretmemiş. İnsanların beceriksizliğini Dine yüklemek saçma
Ayrıca genelde mazlumlar Allah a yöneliyor napsın garibim hayatında hiç bir başarı elde edememiş veya diğer insanlardan güçsüz olarak doğmuşlar.
İslamın güzelliğide burada ya güçsüzleri koruyup kollama görevini bize veren bir din Ama güçlüler islamdan kaçıyor çünkü bu insanları beğenmeyip kibirleniyorlar.33 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın...
- Diğer konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yılMillet iyice kafayı bozdu ne yeyip ne içiyorsunuz hangi insanla yatıp hangi insanla kalıyorsunuz anlamadım gitti senin dinsiz olduğun kesin allahtan çoğu kız senden akıllıca tam tersini savunmuş senin gibi dinsiz şerszler bunu iyi bir şeymiş gibi insanlara yansitiyorsunuz inanmayın prim yaptirmayin bölelerine !!!
28 Yorumla- +1 yıl
Ne oldu * dinsizi zorunami gitti
- +1 yıl
Kimle yatıp, kimle kalkacağımızı sana mı soracağız... Yazacak bir şeyin yoksa yazma...
- +1 yıl
Koçu. Adresi ver simdi geleyim madem o kadar delikanlısının. Gotune guveniyosan çık karşıma bende senin gibi klavye delikanlısı çok gördüm
- +1 yıl
Siz adamı dinden imandan cikartiyonuz ne olacak
- +1 yıl
Orda müslüman şerefsiz eklemesini koyarsak bende ağzına geleni satarım onun günahı bana l*n Mağden o kadar delikanlısının ara beni 05067955859
- +1 yıl
Müslüman olup hunharca sayıp sövmek. Way to go!!
- +1 yıl
Kardeş kimse küfür etme istemez durduk yere bende istemem ama bunlar istiyo zorla istiyo ha bu benim hatam tamm doğru müslüman olan küfür edebilir DİE birşey yok lafı carpitmayin niyet ne herkesin ortada biraz kafanızı calistirsaniz
- +1 yıl
Ateistler kudurup eksilemiş :D Kuyruk acıları var belli ki :D
Modellik yapmış ve müzisyen olarak şarkı söyleyen sahnelere çıkan çok kızı peşinde koşturtmuş bir erkek olarak ben şahsen dindar bir erkeğim dinime önem veririm böyle bir kıstas yapmanda bana kalırsa çok saçma dindar diyince hocalar mı aklınıza geliyor :) ya da genelleme yapmayın.
10 Yorumla
+1 yılateisti de - aşırı dindarı da çekilmiyor arkadaş.
Biri hayatı çok sorguluyor yaptıgın davranışı sorguluyor
Biri de seni doğru yola getirmek için bkunu çıkarıyor.
2side ucu boklu değnek. :/40 YorumlaAllah a inananacak Allah tan korkacak merhamet sahibi olacak. Allah korkusu olsun ki kula merhabet etsin...
70 YorumlaInanan inananla inanmayan inanmayanla boylesi daha uygun. Anlasmak cok zor olur.
10 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yıldindarlığın fazlası da zarardır
Allah dinsizlerden korusun mel-unlar40 Yorumla - Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılOnce adam olsun da. Inansa ama inanmasa gibi boyle. Icinde olsun olacaksa da inanci gostermelik olmasin yani. Inanmasada olur tabi.
10 Yorumla
+1 yılBilinen dindar ayrı, dindar ayrıdır...
Bilinen dinsiz ayrı, dinsiz ayrıdır...
Bu ayrımı yaparak yanıt vereceklerdir umarım.
cut.10 YorumlaAllah sevgisi içinde olması lazım Allah ını sven kullarını da sever diy düşünüyorum
20 YorumlaDinsizde istemem aşırı dindarda herşeyin ortası iyi.
20 YorumlaDiğer konusunda 836 cevap paylaştı. Ya bende dinsiz ekmekmi iyi dindar ekmek mi diye okudum meraktan geldim dindar erkekmiş olay ahahah:D bir göz doktoruna gitme vaktim gelmiş.;)
00 YorumlaAşiri dine düşkün olmasi beni yorar ama dinini olduğu gibi uygulayip banada örnek olursa ne mutlu bana. Ama dinsiz olamasini istemezdim.
00 YorumlaDiğer konusunda 12,5b cevap paylaştı. Dinsiz olsa ne yazar.. İki triple adamı imana getirirsiniz..
01 Yorumla- +1 yıl
Benim öyle bir niyetim yok... :)
+1 yılHer şeyin ortası iyidir ne dindarım ne dinsiz elhamdülillah müslamanım her cumaya giderim bir liseli için yeterli üniye hazırlanıyoz boru mu :D
00 Yorumla
+1 yılDinsiz olduktan sonra erkek olmuş entelektüel olmuş neye yara... Dinsiz den kastın nedir.. ?
02 Yorumla- +1 yıl
Ben de tam tersini düşünüyorum bacım... :)
- +1 yıl
Çok aşırı dindar erkek kadın fark etmez sevmiyorum, sonuçta her dindar Müslüman degildir, ama dinsiz de olmaz ki be bacım.. :)
+1 yıldinli bir erkek değil gerçek bir müslüman derim nedenini en iyi görüşe yazdım...
12 Yorumla- +1 yıl
+1 veriyorum
keşke herkes senin gibi sağduyulu şekilde savunabilse fikrini - +1 yıl
eywallah kardeşim insanlar birbirini yanlış anlamamalılar :))
Entelektüel olmakla alakası yok fakat dinsiz erkek.
10 YorumlaAteistim eşimin dindar olup olmaması önemli değil saygı duyarım ibadet edecekse de gerektiği gibi davranırım...
02 Yorumla- +1 yıl
Hmm, emin misin?
Müslüman olsun bnim kafamdan olsun kork Allah'tan korkmayandan demişler. ..
30 Yorumla
+1 yılHic birşeyin aşırı iyi değildir. . dinin Allah la kul arasinda olduğunu bilsin yeter. .
10 Yorumla
+1 yılmelaba kızlar melabaaaa ben memeist dinine mensup bir ırıspıyım entellektüelim boyumda 1,80 <3
10 YorumlaMüslüman birinin ateist biriyle evliliği yasak.
Ateist biri için de din zaten sorun değil.
Soru mantıksız00 Yorumlakızlı erkekli ne kadar yobaz varmış bu sitede, herkesin dini kendine değil mi , başkalarında din aramayın, dininizi başkalarına dayatmayın ve dininizi başkalarının gözüne sokmayın
10 Yorumla- Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesle arkadaş olurum din, dil, ırk gözetmeksizin
Ama evleneceğim kişide allah korkusu olsun isterim
5 vakit namaz kılmıyor olabilir ama dini az çok bilmeli00 Yorumla Tabiki de dindar, müslüman, içinde Allah korkusu olmayan birinden hayır gelmez insana
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılİnancsız insana saygım var ama İman ettik çok şükür
00 Yorumla Dinsiz olmasın çok dindar da olmasın ikisinin ortası allah korkusu olan dürüst olsun yeterince
01 Yorumla- +1 yıl
çok dinli olunca mal mı oluyor tövbe estağfirullah ya... sosyal hayatlarını gayet iyi yaşayan kişiler bilirim çocuk sakal uzatmış gece namazına bile kalkıyor en iyi marka takılıp en iyi yaşamınıda sürüyordu boş durumlarla uğraşmak istemiyordu... bu nedir peki?
+1 yılben şaşırdım dinsiz mi olsun dindar mı :S :d
ooooo piti piti karameli sepeti addasdsa00 Yorumla
+1 yılYaradana saygısı olmayan birisin eşine, çocuklarına saygısı nerden olsun? (:
24 Yorumla- +1 yıl
İnsanlık, empati yeteneği vs.
- +1 yıl
Ahirette empati olmuyor.
- +1 yıl
O yüzden müslümanların çoğu böyle demek ki
- +1 yıl
Elhamdülillah, allah sayımı arttırsın. Kalabalığız evet.
+1 yılRussell felan
Dawkins felan
Ateist qızlar eqlesin.10 Yorumla
+1 yılNe fazla dindar ne fazla dinsiz ortasi tercihimdir :)
08 Yorumla- +1 yıl
Evet nedenki? :) dindar olsa ve işkiye kumara önem verse dahami iyi ama :) @Tonight34
- +1 yıl
Hiii belli belli :) @Tonight34
- +1 yıl
- +1 yıl
@Tonight34
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence ortasi olmadi asiri dindarlar giyime cok karisiyo o yuzden ortasi kivamdir!
10 Yorumla
+1 yılDinsiz ne kadar ağır bir tabir.. Tabiki dindar olucak
22 Yorumla- +1 yıl
Zoruna gitti arkadaşın.. Bir şerefsiz dediğin müslüman cennete gidebilir ama bir ate cennet yüzü göremez bunu unutma @kaptanpirays
- +1 yıl
Ateistler kudurup eksilemiş :D Kuyruk acıları var belli ki :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılDindarim dienler sapik oluo genelde. dinsiz erkek olsn
37 Yorumla- +1 yıl
sana sapık olmayan dindarlardan sipariş verelim :sd
Cevap sahibi+1 yılOle bir dindar yok maalesf iste. d
Cevap sahibi+1 yılImam. nikahi ypmicmki bn ztn. sacma
Cevap sahibi+1 yılKes l*n sahte muslumn.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDibine kadar dindar erkek diyorum..
70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılula cogu dindar demiş diyenlerin cogu dindar yaşamıyor kafalar iyi demek ki
00 Yorumla
+1 yıldinsiz olmasını istiyorum
32 Yorumla- +1 yıl
neden :))
- +1 yıl
çünkü ben dinsizim, müslümanlarla çıkmayı denedim ve onlardan kötüsünü görmedim, nefret ettiğim tüm sevgililerim müslümandı
+1 yılBu nasıl bir saçmalıktır?
10 Yorumla- Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBeraber namaz kılacağım bir eş
40 Yorumla Allah korkusu olacak bir insan da.
30 Yorumladinsiz erkekten dindar erkeğe çevirmek
00 YorumlaEli yüzü duzgun namazli abdestli olsun yeter :)
10 Yorumla
+1 yılDindar ve modern erkek
30 Yorumlatanrıya inansın ama dindar olmasın
12 Yorumla
+1 yılDinsiz ne ya 😒 Muslim olsun ❤️
20 Yorumla- Diğer konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılHerseyin fazlasi zarar
01 Yorumla- +1 yıl
Az dindar az dinsiz olsun diyorsun herhalde @Bebegimcokadisin
ortasını bul yemede yanında yat :)
00 Yorumla
+1 yılAllah'tan korkmayandan korkacaksın.
00 Yorumla
+1 yılBir kız için dinden imandan çıkacak kadar düşmedim
10 YorumlaDinsizin hakkından i Mansız gelir
00 Yorumla
+1 yılMüslüman olup müslüman gibi yaşayan bir erkek
10 Yorumla
+1 yılDindar elbette
20 Yorumla
+1 yılDurup dururken bile günah isliyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDindar erkek..
30 Yorumlaboş veer