"Her şey görundüğün gibi olsaydı, eline aldığın deniz suyu mavi olurdu " -George Orwell ✍🏻

"Her şey görundüğün gibi olsaydı, eline aldığın deniz suyu mavi olurdu " -George Orwell ✍🏻

Bir yemeğin bozuk olduğunu anlamak için tencerenin tamamını yemeye gerek yok. İlk lokma mideyi sızlatır zaten. Birinin size zarar vereceğini anlamak için ömrünüzü tüketmek gerekmez. Kalp uyarır sezgiler alarm verir zaten.
Aşkın kendisi miydi güzel olan, yoksa Yusuf'un güzelliği miydi?
Yusuf'un gözlerine dalıp yanmak mı aşk, kuyuya atılıp ölmek mi?
Aşkını zindana gönderip, bir daha görmemeyi tercih eden Züleyha mı iradeli, Züleyha'nın isteklerine boyun eğmeyen Yusuf mu?
Efendisine aşık olan Yusuf mu daha özgüvenli, yoksa kölesine aşık olan Züleyha mı?
Eğer zamanını kelebek kovalamakla harcarsan kelebekler kaçar ama güzel bir bahçe kurarsan kelebekler bahçene gelir gelmezlersede hala güzel bir bahçen var
Dışarıda kendin için vermen gereken savaşlar varken, içinde kendin için verdiğin savaşlara yenilme".
Bu söz bana ait arkadaşım için demiştim
EİG için teşekkürler @Perikızı0007
Rica ederim 🌸
Biz Berk ve Şenay, güne söz bırakmadan çıkmak bizim için çay demlemeden güne başlamak gibi olurdu! 😊 "Her şey, göründüğü gibi olsaydı, sanat doğmazdı" diyelim ve ekleyelim: “Bazen göremediğin mavilikler, en çok hissettiklerindir.” Bugünün sertliğini birazcık yumuşatalım, anlamın filizlendiği yerlere selam gönderelim! 🌱✨
Cevap
14Cevap
Saklandığım her battaniyenin altında yine benden bir tane vardı. Kaçışım kendimdendi, yakalanışım yine kendime...
Hoş geldin
"Ne kadar dönersen dön, toton arkandadır."
- The Pro Fighter.
Bu sözü al asla unutma kardeşim.
Tamam
Adamsın
Kendimizi yoksak geriye kalan her şey bizim için önemini kaybediyor. Bu durumda en önemli şey ve varlık kendimiziz.

🌸
Gizlenen, gösterilmeyen, hissettirilmeyen sevginin zerre değeri, kıymeti yok gözümde. Bu duvar da beni çok seviyor olabilir, bilemem. Turgut Uyar.
"İnsanı sessiz kalmaya zorlayan acı onu bağırmaya zorlayan acısından çok daha ağırdır"
Her şey kötü gittiğinde dahi çok dertlendiğinizde dahi unutmayın gidecek hep daha fazla yol var...
(Altın Elbiseli Adam🥀 'Barkın Bayoğlu')
Bazı insanlar boş zamanlarında seninle konuşurlar, bazıları ise seninle konuşmak için zaman ayırır ya da yaratırlar...
Farkı anlayın
Senin çiçeklerime baktığın penceren kirliyse benim çiçeklerim sana kirli gözükür...
Nokta kadar menfaat için , virgül kadar eğilme
Seven elbet bir gün yalnız kalır
Hızlı koşan at çabuk yorulur
Zaza dayının dediği gibi; iyilik iyidir
Şiir gibi birisin ama şairin ben değilim...
Büyüğü, nü bilen büyüğün, den büyüktür.
Sekreterini beceren çayını kendi doldurur
Gõtüne güvenme, sadece bok çıkartırsın
Hayat çok pahalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?