Yeni bir işe girdim fakat şartlarından dolayı işe karşı istegim kalmadı. Satış danışmanı işi , Çalışma saati toplam 10 ,1 saat yemek geri kalan 9 saatte Mola hakkı yok hava alman için izin vermiyorlar mağazadan çıkamazsın. Telefon yasak vs. 1 gün denedim kendimi psikolojik olarak bunalmış hissettim molaya çıkarmadıkları için. İstifa etmek istedim geri de çevirebilirim istesem. Ama emin değilim bu çalışma şartlarında çalışılır mı? İdare edilmeli mi? Avm de çalışacam
3 gü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bu tür çalışma koşulları gerçekten zorlayıcı olabilir. 9 saat boyunca molasız çalışmak ve fiziksel ya da psikolojik olarak sıkışmak motivasyonu düşürebilir. Eğer gerçekten kendini huzursuz hissediyorsan ve bu durum seni stres altına sokuyorsa, bu duyguyu görmezden gelmek yerine düşünmek önemli.
İstifa etmek ya da devam etmek arasında karar verirken şu soruları kendine sorabilirsin:
• Bu işin bana uzun vadede ne gibi faydaları olacak?
• Çalışma şartları gerçekten değişebilir mi, yoksa hep böyle devam mı eder?
• Kendimi psikolojik olarak daha sağlıklı hissedeceğim başka bir iş bulma şansım nedir?
Eğer işin sadece maddi olarak fayda sağlıyorsa ama seni ruhsal olarak yıpratıyorsa, uzun vadede bu sağlıklı olmayabilir. Eğer başka iş fırsatların varsa, farklı bir ortamda daha huzurlu olabileceğini düşünüyorsan, istifa etmek mantıklı olabilir. Sonuçta, sağlığın her şeyden önemli.
Mola hakkı nasıl olmaz ya? Yemek falan nasıl yiyorsunuz? Bu arada neresi? Hangi firma?
Korkunç geldi bana insanlık ötesi gibi seni orada tutmaya degecek bi maaşı falan yoksa ayrıl derim
daha çok kazanıp az çalışmak istersen sana bi teklifim var
alışırsın aslında
İşi biliyorum da şartlar biraz değişik ya bir işi kaçırdım mesela telefona bakamadım flan
Maaş ne
Asgari ücret prim yaparsan eğer daha fazla