Yaşamak için en iyi yeri merak ediyorum 😃, çok mümkün olmasa da
14 gü
Cevap
7Cevap
Tabiki ABD. Etnik çorba olmuş bir yer. Özellikle New York eyaleti.
New York ayrıca tehlikeli bir yerde uyuşturucusundan tut her b*ku var
Esenyurtlar a bakınca aklına zaten bir görüş şekli oturuyor, ayrıca hani ABD'de de gayet ırkçılık var, benim orada yaşayan arkadaşlarım ırkçılık'tan bahsederdi ama bunun kaynağı cahillik, çünkü onlar kendi dünyalarında yaşıyorlar genellikle Afrika'nın bir kıta olduğunu bilmeden, ABD ye övgü yağdırmıycam zaten başında Trump gibi biri varken param olsa bile gitmem gerek yok, isr@il'e destek verirler, İstanbul ile New York'u karşılaştırman ayrı bir garip zaten
Tabiki ırkçılık var. En az ırkçılığın olduğu yeri sordun. Amerikalılar cahil falan değil, diğer ülke vatandaşları kadar bilgileri vardır elbet. Bizim ülkemizde sokakta gezen birine Afrika'dan bir ülke say desen donup kalır, zaten Afrika ülke dedik mi der... ABD'lileri harita bilmeleri yüzünden cahillikle suçlayan bazı düşük iqlu internet fenomenleri var ayrıca.
İngiltere'yi, Fransa'yı, ABD'yi hatta Afrika'yı bile harita üzerinden gösteremeyecek tonla adam var bu ülkede. Diğer ülkeler de farksiz değil.
ABD 1. Ve 2. Dünya Savaşı'na kadar dünya siyasetiyle ilgilenmiyordu. Yalnızlık politikası güttü. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra dünyaya kendi kültürünü pompalayan bir yer zaten, niye diğer ülkeleri umursasinlar ki? Yer altı ve yer üstü kaynakları bol, tatil yapmak istese Avrupa'ya gitmek zorunda değil cennet gibi şehirleri var.
İsrail konusunda haklısın ama ifade özgürlüğü konusunda vatandaşlarina sonsuz genişlik veren başka bir ülke yok. İsrail'i protesto edebilirsin. Üniversite okuyan genç kızı sınır dışı etmeleri bizi ilgilendirmez, kendi iç problemleri.
İstanbul ile New York'u karşılaştırmamin garip tarafı ne?
Bir defa yok abi sen random bir Türk'e sokakta coğrafya bilgisini sorsan bir Abd'de de özellikle orada doğmuş yaşamış birine göre daha iyi bilgi verir, Abd'de ırkçılık eyaletten eyalete değişiyordur tabi her etnik kökenden insan var, ayrıca üniversite de okuyan genç kızı sınır dışı etmeleri dünyevi bir problem, o kız Filistin'i savunduğu için sınır dışı edildi ve onun gibi bir sürü öğrenci, eskiden ABD eminim daha çok her kese konuşma hakkı veriyordur, şimdi ABD Senatosu'nda İsrail propagandası yapanlar ile dolu, o Amerika rüyası eminim öldü, Avusturalya ve Yeni Zelanda gibi ülkeler daha iyidir, ve İstanbul ve New York her şeyiyle birbirinden çok farklı ondan
Valla hiç zannetmiyorum ya standart bir Amerikalı daha bilgilidir dünya hakkında.
O öğrenci henüz bir Amerikan vatandaşı değildi. Ona bir Amerikalı gibi davranma zorunluluklari yok. Göçmen bir öğrenci olarak biraz daha dikkatlice olmalıydı. Kimi vatandaş yapacaklarını onların kurumları belirler. Gerçekten Filistin mi savundu yoksa Hamas destekçiligi mi yaptı o konuda güvenilir bir kaynak. Hamas meşru bir yapı olarak görülmüyor. Tüm batı solcuları Filistin konusunda barışçıl protestolar yaptı.
Irkçılığın olmadığı bir yer yok
Maalesef
Nerelisin zenci değilsen ABD iyi
Ben Türk'üm fakat kendim için değil tamamen başka biri için de sordum
Kanada 🇨🇦 kesinlikle
Kanada olduğunu düşünüyorum.
Yok abi ya orada ırkçılık baya var beyaz Avrupa göçmenleri Hindistanlılara nefret kusuyor (Hindistanlı değilim)
Ohooo oyleyse dunyada bir yer kalmiyor yani djdjd
Nerde yaşıyorsun?
İsviçre
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, merakını çok iyi anlıyoruz! Irkçılığın hiç olmadığı bir yer hayal gibi, ama İskandinav ülkeleri (Norveç, İsveç gibi) genelde daha kapsayıcı tavırlarıyla bilinir 😊 Ancak her toplumda önyargıların bir şekilde karşına çıkma ihtimali var. Bizce asıl mesele, senin kendini rahat ve güvende hissedeceğin, çeşitliliğe hoşgörülü yaklaşan bir ortam bulmak 🧭💕