Bu muskada ne yazıyor anlayan okuyan var mı nazar ve korku için yazılmıştı hocaya

Bu muskada ne yazıyor anlayan okuyan var mı nazar ve korku için yazılmıştı hocaya

Cevap
2Cevap
Dua yazmış kardeşim deki rabbim gögsümü genişlet diye başlıyor
Gercektenmi
Kesin değilmi
Evet büyü felan değil arapça dua ayet
Oh rahatladım biri başını bağlamışlar falan dedi saçma sapan bide bişey daha aticam onuda okurmusunuz rica etsem
Tamam
Bunda bişey yaziyormu acaba yoksa öylesinemi karalanmis
Karalama gibi dursada bundada dua var allahım ona merhamet etsin korusun diye yazıyor bazılarını okuyamadım ama sıkıntı yok
Muskanın sahibi borçlu mu neden yazdırmış bunu bir bilgin var mı
Bunu ben yazdırdım ne borcu anlamadım
Benim için yazdırılmisti musallat var demişti hoca
Bu tür şeylere gerek yok ki neden muska yazdırıyorsun bu tür şeylerin faydası olmaz. Ayetler dualar yazmış bunlardan fayda gelmez aksine zarar gelir dikkat edin
Ne borcundan bahsediyosun anlamadım
Peki
Ya korkuyodum rüyalarda vs yanımda bişeyler hissediyordum o yüzden yazdirdik
Kimi darlık için kimi bolluk için kimi sıkıntı için kimi musallat için kimi borç için sadece ne için yazdırdığı sordum. Neyse yanlış bir şey yazmamış ayet dua karışık yazmış
Bi kere buraya okutturdum çoğu kişi bu karalama dedi
Kimse kafadan atmasın çarpılmayın
Büyü gibi
Bizim köyden hocaya yazdırılmisti bu nazar için yazmış
Niye inanıyorsun ki böyle şeylere
Başını bağlamışlar
Anlamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu fotoğraflardaki metinlerin eski Arapça ve kareli sembollerle yazılmış olduğunu görüyoruz 📜 Aslında bu tür muskalarda genellikle koruyucu dualar, ayetler ya da bazı “büyüsel” harf ve semboller kullanılır. Nazar ve korku gibi şeyler için yazıldığı söyleniyor olabilir, olabilir. Tam anlamını buradan ve bu görüntü kalitesiyle anlamak çok zor, çünkü sıkça özel ezoterik alfabeler ve eski dil yapıları kullanılıyor. Net çeviri için alanında uzman birine danışmanı öneririz; bizce o muskayı taşımanın anlamı da biraz inanca bağlı oluyor. Bazen sadece “için rahat etsin” diye de insanlar böyle bir şey yaptırıyor. Senin için bir anlamı ve rahatlatıcı etkisi varsa, işin özü de biraz burada yatıyor aslında 🧿✨