ben Türk hanefi
Alevi kız Hanefi erkek?
ben Türk hanefi
Kişiler birbirlerinin görüş ve kültürlerine saygılıysa neden olmasın.
Ancak, şunu da not etmeliyim ki ben Alevilerin mezhepçilik yapmalarını bazen haksız bulmuyorum. Kendileri aleyhine tarihte ve günümüzde mezhepçilik yapılmış, saray mollalarınca yalanlar ve iftiralar atılmıştır. Hele ''Mum söndü'' gibi gibi kansız bir iftiranın bile dillerde dolaşabildiği bir ülkede, Alevilerin artık küsmesini ve herkesi ''Yezit'' olarak görmesini normal karşılıyorum. Ancak tarihteki ve günümüzdeki bazı dedikoducu ve yancılara karşı herkese darılanlara karşı, hatayı telafi etmek için çalışmak gerekir. Bunun için de, yengenin babasına karşı sabırlı davranmanızı ve onun sizi gerçekten tanıması için zaman vermenizi tavsiye ediyorum.
Ayrıca bu arada Caferiliği araştırabilir çiftimiz. Ben bu mezhebin Alevilik ve Sünniliği ortak paydada birleştireceğine inanıyorum.
ve
sitelerinden araştırabilirsiniz.
Böylece birbirinizi sevdiğiniz için görmezden geldiğiniz küçük görüş farklılıkları da yok olacak, en azından anlayışlı olmanız daha güçlü bir temele dayanacaktır. Ve böylece birbirinize olan sevginiz daha da kök salıp, daha tatlı meyveler verecektir.
İkinize de mutluluklar dilerim. Selametle.
eşimin ailesi alevi kayın pederin cenazesine beş alevi dedesi katıldı ben ise hanefi sorun olmuyor ben dışlanma görmedim
Benim annem arap alevi babam kurt sunni. Tamamen imkansiz. Ama arada sevgi ask oldu mu biraz uzun sursede aileler de kabulleniyor. Sabretmek lazim
hepsi saçmalk insan insandır
Cevap
4Cevap
Belki başta duyunca bunlar nasıl insanlar diye düşüne bilirsiniz ama babasıni da anlamanız lazım Aleviler Sünnilerle evlenerek hepsi değil ama bir çoğu Sünnileşiyor kötü bı şey değil laf edemeyiz kendi kararlari
Aleviler kızlarını Sünnilerle evlendirmek istemezler çünkü Sünnileşmelerini veyada kocaları tarafindan veya ailesi tarafından baskıya uğramalarindan korkarlar
Erkeklerde bu pek sorun olmaz çünkü çocuk herzaman daha çok babaya benzer ve çocuğa Baski uygulayacak bı olmaz
Aleviler alevilerle evlenilmesini ister çünkü Aleviliğin yok olmasindan korkarlar ve bu son derece normal bı şey şu an Alevilerin çoğu
Sünnileştirildi ya da ayrı bir din olarak yaşayanlar da var insanlar bu kadar önyargılı olmasa bizi bı tanımaya calişsa belkide şu an kardeş kardeş yaşıyor olucaktik sözüm herkese değil alevileri candan seven Sünni kardeşlermiz de var
Ama sırf bir alevi yanlış bı şey yaptı diye tüm Aleviler aynı tutulamaz bizde sırf bir Sünni yanlış bı şey yaptı diye tüm Sünnileri bir tutamayiz bizimkisi ayrı bir din değil gidibte internette Aleviliği araticaginiza önce bu internetteki alevi dernek sayfalarından araştirin çünkü orada gerçek bilgiler verilir
Yoo alevileri tanimiyorsun bence onlar baya yobazmis
Sırf bir alevi yobaz diye tüm Aleviler yobaz değildir biz nasıl bir Sünni yobaz diye tüm Sünnileri yobaz tutmuyorsak sizde tutmayın zaten şuanki Alevilere karşı olan nefret burdan kaynaklı geliyor kimse gidibte alevi dernet sitelerinden araştirmiyor bizde sizin kadar inancliyiz bazı şeyleri farklı yaşıyoruz ibadetlerimiz farkli ama aynı Allah'a inanıyoruz yanlış anlama sadece fikrimi söylemek istedim 😊
Benim babam Alevi annem Hanefi babam kaçırmış da öyle almış Hanefiler de pek dışarı kız vermiyorlar yoksa.
sağ görüşteysen normal
müslüman çocukları olur.
reddettsin ne olcak ki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar