Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar muaf olduğumu biliyor, gözden dolayı oldum sağ -12.75 sol -12 -3 -3 astigmat'ım renk körüyüm. Benim sorum ise bu yazdığım iki seçenekti. Eğitim bölümünde bir yerde 2031 yılına kadar tecil iptal hemen altında 2031'e kadar tecil yazıyor. Bu da ayrı sorunum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Ben de az daha muaf olacaktım ama ben istemedim.
Neden? İnsanlar muaf olmak için silahla ayaklarına sıkıyorlar. Bazıları da gitmek istiyor.
Ben -12.75 -12 astigmat toplam -30 diyoptrik
sağlık kurulundakiler şaşkınlığını gizleyemedi.
Ben zaten sivilden kaçmak için gittim askerliğe. Orayı da sevmiştim. Tanı almış olduğum 5 farklı psikiyatrik hastalık var, onca kullandığım ilaç var. Askerde de kendime zarar verme ve intihar davranışlarım oldu zaten. Ama yine de 8 ayda bitirdim askerliği. Göz bozukluğu da zor bende de göz bozukluğu vardı astigmat miyop onu da sorun etmediler. Askerde gözlük aldım zaten.
Soru ne hala çözemedim ama askeriye ile işin yok
1. "Yedeklik döneminiz sona erdiği için herhangi bir göreviniz bulunmamaktadır."
2. DURUMUNUZ : 17/04/2025 tarihinde askerlik hizmetinden muaf tutuldunuz.
E devlette böyle yazıyor. Ömür boyu muafım, bir sıkıntı olmayacak öyle değil mi?
Evet
Teşekkür ederim.
Muaf olma nedeniniz ne
Gözden dolayı oldum.
sağ -12.75 sol -12 Miyop /-3 -3 astigmat/renk körüyüm.
Nasıl muaf oldun ben de olmak istiyorum
Öyle önüne gelene verilmiyor, pazardan meyve mi alıyorsun, ciddi sağlık sorunun olması, askere elverişsiz olman gerekiyor.
Örneğin fazla kilo, kulak, göz gibi gibi sağlık sorunları diye gidiyor. Ben gözden oldum -12.75
Meali; seninle işimiz yok.
Ne alaka kafalarına göre eleme mi yapıyorlar böyle
@Sldodııdıdıso Kafalarına göre yapmazlar. Öyle bi yer değil, atmosferi gergin bir yerdir şubeler.
Belirli kiloda veya kronik hastalığı veyahut bedensel bi sorunu olanları almazlar.
Kilo fazlalığı olana git zayıfla gel denir fakat yinede zayiflamaz ise direk muafiyet tanınır.
Birliklerde ki düzeni bozmamak adına sokmazlar bu durumdakileri.
Vs..
Arkadaş niye muaf olduğunu anlamamış senin dediklerine göre olsa anlardı ki zeka geriliği olduğunu bildiğim biri vardı askerlik yapmış
@Sldodııdıdıso e devletten askerlik kağıdı sorgulaması yapınca bir not düşülür.. savaşta ve barışta askerlik yapmaya uygun değildir.
Bu cümle muafiyeti özetler zaten anlamayacak bi şey yok.
Askerlik güzel ortamdır ama sinirleri geren de bi yerdir.
Ben neden muaf olduğumu biliyorum, aslında hata bende ben tam açıklama yapamadım.
Ben çok tedirgin birisiyim diye bir kaç kere soruyorum. Sağlık raporunda savaşta ve barışta muaf olduğum yazıyor. Eğitim bölümünde ise tecilli, yazdığını gördüm bir an tedirgin oldum.
Yok zibilyon tane psikiyatrik sorunum olmasına ve ilaç kullanmama rağmen beni aldılar. Zaten askerde intihar girişimim oldu kendime zarar verme davranışlarım oldu. 2 hava değişimi ile 8 ayda bitirdim askerliği rdm olarak yaptım. Az daha çürük vereceklerdi ben istemedim, bitirmeyi istedim.
yok muaf olmuşsun işte öyle yazar
Bir sıkıntı var mı, artık ömür boyu ilişiğim yok öyle değil mi? Ben çok tedirgin birisiyim. Huyum kurusun öyleyim.
Çürük aldın yani
Evet aldım. 1. Sorumda yazdığı gibi artık askerlik yok.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!