Nerden biliyorsun? Sadaka türü de adak yerine geçiyor Evet veya tamam demek adak yerine geçmez mi? Bide bu olaydan sonra adak yerine geçtiğini düşünüp " böyle adak oluyor " demek yine adak yerine geçer mi? Kafama takıldı lütfen ( sorunun saçmalığını görmezden gelerek net olarak cevaplarsanız çok memnun olurum )
Sebebini de soyler misin peki? Neden geçmez? Bide bunu söyledikten sonra " böyle adak oluyor " demek yine adak yerine geçmez değil mi? Sorunun saçmalığını görmezden gelerek net olarak cevap verirseniz çok mutlu olurum rica ediyorum sizden
Hayır, "evet" veya "tamam" demek, bir adak yerine geçmez. Adak, belirli bir dileğin veya niyetin gerçekleşmesi için yapılan bir ibadettir ve genellikle o kişinin kendi isteğiyle, belirli bir şeyin yerine getirilmesi amaçlanır. Sadaka vermek, bu adakla ilişkili olabilir, ancak sadece "evet" demek veya birine tamam demek, adak olarak kabul edilmez. Adak, bir tür yerine getirilmesi gereken bir söz ya da ibadettir.
Yani, sadaka vermek niyetinde olduğunuzu belirtiyorsanız, bu niyetin bir adak olabilmesi için somut bir eyleme dönüşmesi gerekir.
Sadece koşullu adak adanmıyor ki Allah rızası için adanan adaklar da var tabi ben adak kastıyla söylemedim de Bide bunu adak zannedip " böyle adak oluyor " gibi şeyler dedim bu sözüm de adak yerine geçmez değil mi? Kafam bir türlü rahatlayamadı ondan soruyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Geçmez
Nerden biliyorsun?
Sadaka türü de adak yerine geçiyor
Evet veya tamam demek adak yerine geçmez mi?
Bide bu olaydan sonra adak yerine geçtiğini düşünüp " böyle adak oluyor " demek yine adak yerine geçer mi?
Kafama takıldı lütfen ( sorunun saçmalığını görmezden gelerek net olarak cevaplarsanız çok memnun olurum )
Lütfen bi cevap verin rica ediyorum özellikle 2. Soruma lütfen
Geçmez
Emin misin nerden biliyorsun
Kesin mi
Lütfen çok önemli benim için
Geçmez abla böyle bir şey mi olur tamam veya evet demek nasıl adak yerine geçiyor
Sadaka türü de adak olabiliyor
Ama evet veya tamam demek adak olmuyor değil mi?
Kesik mi?
Çok özür dilerim kafama takıldı çünkü
La yok. Öyle saçma bir şey mi olur. Kim diyor size bunları ya? O zaman biz sabahtan akşama kadar adak adayalim
Sebebini de soyler misin peki?
Neden geçmez?
Bide bunu söyledikten sonra " böyle adak oluyor " demek yine adak yerine geçmez değil mi?
Sorunun saçmalığını görmezden gelerek net olarak cevap verirseniz çok mutlu olurum rica ediyorum sizden
Nolur yalvarıyorum tek bi cevap
Hayır, "evet" veya "tamam" demek, bir adak yerine geçmez. Adak, belirli bir dileğin veya niyetin gerçekleşmesi için yapılan bir ibadettir ve genellikle o kişinin kendi isteğiyle, belirli bir şeyin yerine getirilmesi amaçlanır. Sadaka vermek, bu adakla ilişkili olabilir, ancak sadece "evet" demek veya birine tamam demek, adak olarak kabul edilmez. Adak, bir tür yerine getirilmesi gereken bir söz ya da ibadettir.
Yani, sadaka vermek niyetinde olduğunuzu belirtiyorsanız, bu niyetin bir adak olabilmesi için somut bir eyleme dönüşmesi gerekir.
Sadece koşullu adak adanmıyor ki Allah rızası için adanan adaklar da var tabi ben adak kastıyla söylemedim de
Bide bunu adak zannedip " böyle adak oluyor " gibi şeyler dedim bu sözüm de adak yerine geçmez değil mi?
Kafam bir türlü rahatlayamadı ondan soruyorum
Öyle bir ibadet şekli yok abla
Çok teşekkür ederim
İyi akşamlar
Rica ederim