devamı..
Bir kutuda 3 tane sinek var.. Bilmece çözelim mi?
devamı..
Zekamı kullanmaya çalışınca mantığım sineğin ya da sineklerin yardım almadan kutudan çıkma ihtimallerini reddediyor sanırım bu bir zeka sorusu değil bu sonuca vardım.
İkinci tahminimde sineklerin kutu içerisinde üremesi ve sonucunda içine sığamayacak kadar sineğin oluşması dolayısıyla kutunun patlaması ve sineklerin kurtulması. (bir sinek haftada 400 bin yumurta bırakabiliyor) :P Yinede en iyi ihtimalle 1-2 haftada çıkmayı başarırlar ki larvaları beslemek için zayıf olanlar güçlüyü öldürüp yer.
Bunu çözmek imkansız
yuzamanınla istediği kada güçsüz olsunlar bunların uçma yeteneği yok mu? Kutu açıksa uçark giderler. Eğer kutu kapalıysa. normal güçlükte olan en altta durur. güçsüz olan onun üstüne çıkar birbirlerinin bacaklarından tutarlar en güçlüde en üstte durur. Kutuyu açar özgürlüklerini kavuşurlar.
cevabi soyle merak ettim ya :/
Kişisel bilmecenin doğru cevabı ise:
Kapalı kutunun içinde 3 tane farklı renkleriyle sinek olduğunu söylemiştik bu renklerden biri yeşil ve yeşil olanı ise en güçsüz olanıydı.. Yeşil sinekler diğer sineklere göre daha farklı yaşam biçimi vardır araştırabilirsiniz belgesel veya hayvan severler varsa bunu asla unutmasın. Diğer sineklere gelince her 2 sinekler yolunu bulmaya çalışırlar ancak güçleri oldukça yetersiz ve uçabilmeleri anca zıplayabilecek güce sahipler yeşil sinek onların ölmesini beklerken diğer sinekler çıkma yolunu bulurlar ancak dediğim gibi uçma konusunda yetersiz güçleri tükenir ve ölürler diğer yeşil sinek ise onları yiyerek gücünü toplar ancak akıllı sinek tırmanarak kapalı kartonun üst kısımdan kendine yer açabilecek kadar yer açarak kartondan kurtulmayı başarır sonuç budur.
Yeşil sinek hakkında kısa bilgi:
Yeşil sinekler hızlı hareket edebilir tırmanma konusunda ve uzun süre hareket edememe teknikleri ayrıca ısırma konusunda iğne acısı kadar sayılabilir yedikleri, yaşadıkları manda gibi bulunan ortamda yetişir ve vücut yapısı oldukça serttir.. :)
Bumu yani -_-
Arkadaşlar burada kimsenin bilmediği kadar iyi insanım ancak bir yerden sonra beni psikopata bağlattırmayın.. Burada kimseyi tanımam soru da cevapta sorulmadan önce baştan hazırlanmış bir bilmece bu kadar çok biliyorsunuz kendiniz çözün o zaman.
Burada senin gibi konuşanların çoğunda bir zerre kadar akıl yoktur.. Biraz balık tüketin.
Cevap
116Cevap
Güçlerini birleştirsinler birlikte çalışsınlar çıkarlar. Hepsi bir olup kutuyu tersine döndürsünler :) Bir ihtimale kurtulurlar :)
Ya da Ömür Gedik'i arasınlar :)) O mutlaka bir şeyler yapar =)
Sonuçta Hayvan Hakları ^^
Haha :D
=^-^=
@Hotandice teşekkür ederim :D
hem guru olucan hem komik olucan buradan kutluyorum :)
@talphalevantis kendimi guru oldum diye kasacak değilim ya ben de bir üyeyim sonuçta eleştirdiğim şeyden olmam merak etme :))
Böyle düşünmene mutlu oldum ^^ Teşekkürler :)
daha kendimi çözemiyorum ben..
3 tane b*klu sineği mi düşüneyim yaw, kutudan çıkınca bana bir faydası mı olcak?
ARI FELAN OLSA ÇIKARIRDIK :)
sonuç?
En güçlü sinek en güçsüzü yer diğer sinekle yavrularlar ve minik minik tatlı sinekleri olur yeni mutlu ve sıcacık bir yuva kurarlar. Bunlar giderek cogalirlar ve kutuda baska bir dunya kurarlar. Dışarı çıkmadan mutlu mesut yaşarlar. Ya da kutuda bir delik vardır direk uçum giderlee
şimdi bunların üçü birleşir voltranı oluşturur kutuyu delip giderler, kutunun ağzı kapalımı, içilerinde dişi var mı varsa bu çok kötü itifak kuramazlar karı kız sorunu başlar, farkılı renkdeler dedin anladığım kadarı ile ve akraba değiller ya da arkadaş yani tanışmıyorlar. üçünün gücü farklı 1 en güçlü 2 orta güçlü 3 az güçlü olarak belitmişsin, bunlar doğrumu doğru ise he de patlatayım cevabı.
sineğin sineği yediği nerde görülmüş.. annanem oturduğu yerde pat pat sineklikle öldürdüğü zaman bir, iki , üç tane derken.. sonra derdi ki: şimdi hepsi de gelir cenazesini kaldırmaya.. ben de tek tek onları da öldürürüm:) kutunun kapağı açılınca kurtulabilirler. örnek kutu bir kavanoz olsaydı renk renk'den hareketle biri yakalıyor kapatıyor da derdim:)
Kutunun ağzı açık cevap bu ama bu soruyu güçlü olan diğerlerini yesin daha da güçlensin diye cevaplayanlar işini başkalarını engelledikleri için ön planda tek kalarak çözen kişiler bence. Hiç bir sinek bir kartonu oynayacak kadar güçlü değildir çünkü...
-Kutunun kapağı açık zaten uçarak veya tırmanarak cıksınlar.
-Merak edip gerçekten üç tane sinek var mı diye kutuyu actıgımızda çıkarlar
(Kesinçoksaçmabircevabıvar)
Sanırım önce bu sineklerin tanışması gerekiyor. Adamlar birbirini düşman görmesin renklerinden dolayı :) Neyse tanıştılar diyelim. En güçlü olan sırasıyla diğer sinekleri yukarı taşıyıp üstten çıkarır. Ya da el birliği ile kutuyu devirirler sineklerin gücü de buna nasıl yetecekse artık.
Çelişkilerle dolu.. bir kere hıc bir sinek birbirini tanımıyosa hangısi hangısının güçlü oldugunuda bilemez. Bu etapta gücün önemi yok demektir. 3 üde mücadele içinde olacaktir sineklerın cinsiyetını belirtmemişsin dişi var mı? Bu durumda yetersız bilgi ona gore ddvam edeyım
Kutunun açık olup olmadığını soylememissin ki. Aciksa ucar giderler. Degilse de ölürler. Ne yoruyon bizi canısı :)
Birbiriyle çiftleşsinler birsürü sinek olsun sonra onları yeyip güçlensinler öyle çıksınlar hahahah
Ya 3üde erkekse zeki arkadaşım
El ele tutuşup selenayı çağırsınlar tamam berbattı kabul ediyorum. :/
kahlaha attım sağol +1 :D
Beğenme sevindim :) @yagmurrgozlumm
Beğenmene :dd
Ahaha
@pireneler :)))
2 de eksi var :Dd @pireneler
Laaann :-D:-SD
Kartaliçemizi kıskanıyorlar :)
@Bebegimcokadisin burada da mı sen kartopu :)
Gidiyom @Pireneler :/
@Bebegimcokadisin yok be ne güzel karşılaştık nereye böyle :) kal kal
Hih :/
3 sineğinde cinsi aynı rengi farklı anlamı çıkıyor. Tanımıyorlar tanismalari lazım. birbirlerini ayrı yazmışsın bir birlerini şeklinde yazmışsın. Burdan girdim acaba bişe çıkar mı diye düşünüyorum hâlâ :)
Belki olabilir :P :D
acaba sinekler çiftleşip çoğaldıktan sonra falan mı dfg
Biri at sineği olsa biri bk sineği biride helikopter sineği varya ondan olsa. Bk sineği ata binip helikoptere zıplar, artık gerisi onlara kalmış. Ben odanın heryerini kapattığımda gene biyerden giriyolar namussuzlar ordan da çıkarlar😎
Senin de başın dertte sanırım 😄😄 @Türkmen28
@Pipili-peri Maalesef Bir de uyurken insanın suratının etrafında tavaf etmiyorlar mı... :@ Allah'ın cezaları.
Onların da nöbeti var sanırım😬😁 @Türkmen28
beynim 404 not found verdi interneti kesilmiş twitter gibi oldum sinir eder beni bilmeceler küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk bilmecesini sordugumda arkadasım şarap fıçısı dediği zamandan beri bulaşmıyorum :)
Soruyu soran zengin kız fakir oğlandaki banka müdürü olduğuna göre çözse çözse bu soruyu Nurhan çözer
Olabilir.. :D
Eğer kutunun ağzı açıksa sinekler uçarak veya tırmanarak çıkabilir. Eğer kutunun ağzı kapalıysa sinekler oradan asla çıkamaz.
kutu karton kardeşim üstelik incicik :D bence 3 üde aç ve güçsüz olduğu için aynı yeri yemeye başlarlar ve kendi vicutları miniminnacık oldu üçun :D hemen delik açıp çıkarlar :D ve mutlu son :D
şimdi sinekler güçsüz birbirlerini yiyemezler yeseler bile güçlenmezler güçlenselerde o kutu için yetersiz kalırlar ama aynı anda sol ve sağa doğru uçup kutuya vurdukça devirip özgür kala bilirler zorlamadım ama anlık bir cevap işte :)
kutunun agzını sinekler kapatamaycagına göre sinekleri kutuya hapseden bir adam var. bu adamın vicdanına kalmış bişey. merhamet ederse kutuyu açar çıkar sinekler. açmazsa yine çıkar sinekler ama ölüleri :) bunun baska MANTIKLI açıklaması yok bence.
3 sinek müslüman olurlar ve dua etmeye başlarlar. Allahın izniyle çıkarlar abi işte. şöyle 1 çeşme 1 havuzu 2 saatte doldurduğuna göre, 2 çeşme kaç saatte doldurur gibisinden bir şeyler yok mu yav
Kutunun ağzı açık olmasına rağmen uçacak kadar güçlü değillerse yürüyerek çıkarlar. En güçlü olan başta olur, zayıf olan ortada olur, ikinci de en altta. Zayıf olan en altta olursa tutunamaz düşer çünkü.
Guclu sinek agalik sistemi kurar. digerleride maraba oluyo aga kayiyo onlara cocuklar melez oluyo biri anne bana püskevi al diyor. gucsuz sinek domalmaktan bıktığı için ergenekonu kurar diger orta guclu sinek israilin altina yatar guclenir sonra hep si agaya kayar aga sinirler amannnnn
Güçlü olan sinek kendi cikar. Diğerleri de sinyal verir antanleriyle s. o. s şeklinde. Bizim herkül sinek de bir tekme ile diger kolileri devirir ve mutlu son :))
dasgdshsdh
Bir sineğin nesi var, üç sineğin vızıltısı var.. Birlikten kuvvet doğar. :/
Çözdüm.
1. Sinek Polat'ı temsil ediyor
2. Sinek Cahit'İ
Ve 3. sinek te Mematiyi.
Sorunun cevabını ilerleyen bölümlerde öğreneceğiz.
Haha :D
Şu ana kadar yorumları okumadım
en güçlü sinek altta duracak üstüne az güçlü sinek çıkacak onunda üstüne daha az güçlü sinek çıkacak en güçlü sinek Onları yukarı uçarak çıkartacak. Umarım dogrudur
sizinkide mantıklı ama güçleri oldukca yetersiz diyor bilmecede. 2 sineyı tasıyabılcek gücleri yok yani :)
biri çok güçlü..
Diğeri ise ondan daha az güçlü.. ve üçüncü olan ise ondan daha az güçlü ve açlar bunların çıkması gerekiyor ancak güçleri oldukça yetersiz çıkabilmeleri için ne yapmaları gerekiyor nasıl çıkabilirler?
dİYOR :)
olabilir cevap buysa eig secılırsın ztn :D
Bence De :=)
Bu nasil bir bulmaca ya
Atmasyon urunu tamamiyle
He bizde yesil sinek gucsuz sinek diye arastiricaz
Uza..
Sineklerin 3 üde aç olduguna gore guclerinin bir anlami yok en guclu olan sinek ilk temeli atarak kutuyu delme cabasiyla gucu az olana kadar olan sinegin ayni yeri delme cabasiyla kurtulabilirler
nasıl girdilerse? sonuçta girişi varsa çıkışıda vardır
Şimdi gerçek hayatı dusunursek en guçlu olan diger ikisini yani zayıf olanları yerse daha guclenip cıkabilir. Zayıf olanlar yok olmak zorunda malesef. s
Uçarak çıkarlar bunun güçle alaksı yok ama güçlerini birleştirip birbirlerine tutunarak yine çıkabilirler En güçlü ile normal olan diğerini taşıyabilir 2x3 toplam 6 kanat var :D Öyle çıkarlar yani benim tahminim öyle :)) Birlikten kuvvet doğar
aç oldukları için çıkamıyor kardeşim en güçlü sinek en güçsüzle anlaşsın ortancayı yesinler belki çıkarlar yine çıkamazlarsa en güçlü güçsüzü yesin busefer kazandığı güçle kessin çıkar sonuçta hepsi çıkmış olur :D
Cevabı yaz , bu saatte mantık yürütecek ya da beyin fırtınası yapacak birilerinin olduğunu düşünmüyorum cevap dediğin gibi zorsa eğer
Sorry söylemem :D bakalım öğrenciler tam bilgililer mi :)
Mesaj kutum dolu yer yok galiba herkes onu soruyor :D
Aradan 22 gün geçmiş biraz daha zaman geçsin güncelleme yapacağım beklemek kızlar için zor olacak galiba :D yine soracağım bilmece bende çok var bundan önce yine sormuştum basit sordum doğru cevap verdiler baktım tan tana ediyor alın size zor bilmece yani :)
Madem bir kutuda 3 sinek var ve sen onları görüyorsun niye çıkarmıyorsun hayvan =D
Kutuda çiftleşsinler ve sonra onlarca sinek kutuyu açsınlar asdfghasfd :D
Soru içeriği ve örnek kutu dikkate alındığında, kutunun ağzının açık olduğu kanısı doğar. Uçup giderler bence.
Sinek işte uçsun gitsin ne kasıyonuz kanatları yok mu allala :D
Dönüşümlü olarak 2 sinek diğerini taşısın önce ikisi aralarında en güçlüyü taşısın sonra en güçsüz olan yorulcağı için değişip onu taşısınlar böyle böyle dinlene dinlene çıkarlar
Birbirlerini tanımaları için bir fırsat nasıl olsa o kutu açılacak Allah rızkı verir yani ben işin esprisinden çok mantığıma göre cevap vermek istedim.
Kutunun agzi aciksa zaten onlar bilir yapcagini. kutunun agzi kapaliysa 3 sinek kutunun ayni bolgesini sirayla yesinler. hem karinlari doyar hem kacabilecekleri delik acilir
cevap saçma salak bişey çıkmazsa bende hesabımı iptal ederim. Risk budur.
hocam bir de örnek sinek koysaydın :) ben o sineklerden şüpheleniyorum :))
Güçlü olan diğerlerini yer daha çok güçlenir kutudan da çıkmayı başarır.
Boylemi dusunuyosun gercekten
Benim gorüşümü oku biraz ufkun açilsin
3 ü arka arkaya geçsinler dedteklesinler birbirlerini çıkarlar
Evde matematik sorusu cozdugumde bu kadar zorlanmadim :))
Kutu yer hizasindan bir yerden zaten deliktir ve oradan cikabilirler?
Doymak için çıkmalarına gerek mi var? :/ Güçlü olan ikisini yer karnını da doyurur arkadaşım. O kadar! asdfs
@Sametiedi Soruyu tekrar oku. :/
Renkk burdabi etken mi
Nerden yola cikacagimiz. belli degil kanka
Kutuyu kaldiracak ve acacak gucte degiller. degil mi toplamlarida degil
Birlesip kutunun duvarina vursunlar, kutu devrilir ve cikarlar olmaz mi? )
Emdikleri kanı fiskirtsinlar kutunun acilmasi kolay olur :D Bana kalsa oldurmustum hepsini :)
simdi ben buraya neden ciktim nicin ciktim?
ucsunlar, olmuyor mu?
Kendi ağırlıklarını taşıyamayan sinek mi olur diyerekten hepsi uçsun çıksın işte diyorum :D
Orta güçteki sinek en güçsüzü yer en güçlü sinekde orta güçlüyü yer açlık kalmaz
En güçlü olan digerlerini yer daha da güçlenir. Bu sayede kutudan cikar
boylece üçü de çıkmış olur
Ben ygs yi düşünüyorum senin bana yaptığına bak :// çıkarlarsa ekime kadar çıkamazlarsa 15 Mart
Kutunun kapağını açık unutmussunuz uçarak cikarlar ya da tirmaanarak
Schrödinger'in kedisi bitti, bir de sineği mi çıktı?
Ne pis bir adammış rahmetli Schrödinger. :)
Hiç bir şey klostrofobisi olan sinekten daha tehlikeli olamaz.
kutunun kapagi ornekteki gibi acik oldugu icin cikar giderler..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar