Kumar Pişmanlıktır?

Herkese merhaba öncelikle bu yazıyı yazma sebebim belki de olurda 1 kişi de olsa belki bu okuduğundan etkilenerek bu işlerden uzaklaşırsa ne mutlu yaklaşık 17-18 yaşlarında yani bundan 7-8 sene önce arkadaş çevremdeki insanlardan bu kumar illetini görmüştüm ilk, ne kadar dikkatimi çekse de sadece izliyordum yanımda oynuyorlardı ne yaptıklarını anlamaya çalışıyordum o dönem öğrenci olduğum için çok fazla para elime geçmiyordu geçse de cesaret edip ben de deniycem diyemiyordum inanmıyordum açıkcası sanal alem 2-3 şeker patlayacak çarpan verecek ben de para kazanacağım kim kime bedava para verir diyordum sonrasında arkadaşlarım kazandığı paraları falan gösteriyorlar tabi etkiliyor mu beni tabi ki etkiliyor demek ki ben de oynasam böyle kazanabilirim düşüncesi yavaştan beynime işleniyor üyelik açtım sonrasında 20₺ bi yükleme yaptım o dönem 1 paket sigara 10-11 ₺ arası öyle söyliyim o 20₺ öyle böyle derken 100₺ oldu tabi hemen çektim parayı sonrasında tabi akılda bir yerde yer etti kazandım ya hani yine verir bu düşüncesi hep var ara ara deniyorum ama kazanamıyorum bıraktım uzun bir süre neredeyse hiç oynamadım 3-4 yıl gibi zaman dilimi hiç oynamadım gel zaman git zaman üniversite son sınıfım o dönem bir yandan da çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum artık aç gözlülük mü denir ne denir bilmiyorum o dönem nasıl başladım tekrar bu bataklığa nasıl düştüm düşündüğünde bile anımsayamıyorum çalışırken oynamaya başladım miktarlar tabi ki arttı artık her neyse sonrasında bir gün mesai saati içinde kupon yaptım maç takip ediyorum şirketin patronu telefonla oynadığımı görüyor pazartesi günü işten çıkarılıyorum tazminat alıyorum işten de çıkarılmışım artık nasıl para kazanıcam bilmiyorum büyük hayal kırıklığı üzgünüm de ilk iş deneyimim ve kovuluyorum aslında sebebi kumar ama bunu o zaman böyle düşünmüyorum tabi 1 hafta geçiyor kafamda sürekli artık çalışmıyorum nasıl para kazanıcam düşincesi neyse artık özet geçiyorum tazminatın hepsini kumarda kaybettim geçen sene 300 bin ₺ borca girdim Ailem Allah onları başımdan eksik etmesin destek oldu tüm borçlar kapandı geçen ay 150 bin ₺ borçlandım yine şu an 130 bin küsür borcum kaldı psikolojik olarak bitik durumdayım kendime yedirmiyorum ailem bunu bilmiyor bilseler çok üzülürler kendimle savaş veriyorum resmen uzun lafın kısası şunu söylemek istiyorum kumar kimseye gelir kapısı olmaz olamaz kumardan kimse para kazanamaz bugün kazandıysan yarın öbür gün her zaman daha fazlası gidecek bu bir hastalık ben bunu kabul ettim ve bugün hastalıkla mücadelemin ilk günü ben bugün kumarı bırakıyorum ve her gün girip bu yazıyı okuyup kendime bunu hatırlatacağım kumar oynuyorsanız bırakın hiç oynamadıysanız ne mutlu hiç oynamayın arkadaşlar hayatınızı bitirir burnu fazlasıyla yanmış 2 senedir çalıştığının hayrını görmemiş her kazandığını oraya atan biri olarak söylüyorum oynamayın umarım bir kişi de olsa bunu görüp etkilenir.

Kumar Pişmanlıktır?