Merhaba arkadaşlar. Ben bu seneye kadar ailesiyle harika bir iletişimi olan birisiydim istediklerini yaptıkça ancak bu sene iletişimimiz kötü olmaya başladı. Erkek arkadaşım sayesinde özgüvenli ve huzurlu hissediyorum bu yüzden onlara bana karşı her istediklerini yaptıramıyor. 1 ay önce babamla tartışırken "Sizi istemediğiniz birisiyle evlendiririm. Hayatınızın sillesini yersiniz. Çekmek neymiş görürsünüz" dedi. Aslında sadece makyaj yaptığım için bu konu ortaya çıktı.. Neyse erkek arkadaşıma bu durumdan bahsettim o da tehdit ettiğini düşünerek konuyu geçiştirdi ancak bunu yeniden 15 yaşındaki kız kardeşime "Seni vereceğim kişi zaten hazır. Ayağınızı ona göre denk alın." diyerek yeniden tehdit etmiş. Erkek arkadaşımı seviyorum ve bu evliliği kaçış olarak değil de bir mutluluk olarak görüyorum. Evlilik sonrası da kız kardeşime bakacağım her konuda arkasında olacağım. Erkek arkadaşımın ailesi bu konuda daha ılımlı beni seviyorlar ve rızaları var ancak ben bunu kendi aileme nasıl açmam gerektiğini açıkçası çokta bilmiyorum. Bu arada erkek arkadaşımda benimle aynı yaşta ve ikimizde duygusal açıdan olgun insanlarız. Maddiyat konusunda da bir sıkıntımız yok. Kafamı kurcaladığı için tanımadığım insanlara da sormak istedim bu durumu.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
hayır okuyun bir mesleğiniz olsun elinize ekmeğinizi alın kendi paranızı kazanın yiyip içip gezin eğlenin evlilik koca kaçmıyor
Okulum bitti zaten üniversiteyi de beraber okuyacağız. Aynı işi yapıyoruz beraber ve kariyer konusunda her zaman birbirimizi destekliyoruz.
Ailenle iletişim kötü olunca niye aklınıza evlilik geliyor anlamıyorum. Kurtarıcı bir rol vermeyin evliliğe, çocuksun hem daha.
Aksine evliliğe kurtarıcı bir rol vermiyorum. Ailem bana ceza olarak istemediğim bir insanı görüyorsa ki sadece makyaj yaptığım için sevdiğim insanla evlenmek en büyük haklarımdan birisi gibi ki yasal olarak yetişkin sayılmama rağmen bana çocuk diyorsunuz ancak 15 yaşındaki kardeşime de bu sözün söylenildiği bir evde ne kendimi ne de kardeşimi barındırmamak istemem çokta normal değil mi?
18 yaş evlılık ıcın çok erken. İnan ınsanlarlae değişebiliyor bugun sana çok değer veren yarın umursamayabılır.
Farkındayım ancak ikimizde hayatı günümüz 18 yaşındakiler gibi yaşamadık ne yazık ki duygusal ve akli açıdan inan daha büyüğüz
Tabı kendınızı siz bilirsiniz. Ama ben yinede 1 2 yıl daha sevgılı veya nişanlı süresinde kalmanızı tavsıye ederım
aslında evliliği hemen düşünmüyorum en azından 2026'nın ortalarında evlilik olur bu dönemler o sürece girilir ki babam en azından böyle bir işe kalkışamasın
Umarım kalkışmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun şimdiden
Teşekkür ederim.
Ne iş yapacak 18. yasindaki kişi de ev gevindirecek acaba , ama sorun yom diyorsan ailesi gelsin istemeye sende olur de bitti gitti
Yazılımcıyız ikimizde ablacım. Kendi projelerimizle yeterli bir maaş alıyoruz zaten.
O zman olgunlugunuzun yeterli olduğuna inanıyorsan seni anlayacak aile büyüğüne durumu aç öyle biri yok diyorsan hiç tanimiyormus gobi disardian gelsinler
Anneme bu durumdan sakince bahsetsem dinler gibi geliyor ama bazen de çok ters olabiliyor. Bilemiyorum o yüzden nabzını ölçüp konuya gireceğim.
Evet bak duruma göre ters tepmesin
İkinizin geliri toplam ne civardadır? Maddiyat sorun değil demişsin de.
Aylık 250-300 bin civarı denebilir.
Bu kadar özgüvenin arkasında böyle bişey tahmin etmiştim zaten😃
Geliriniz iyi. Bana da olgun geldin baya. Sevgiline de güveniyorsan erken yaşta evlilik kötü olmaz.
Özgüvenli olduğumu bu yazıdan çıkarmış olmanıza şaşırdım açıkçası ancak teşekkür ederim.
Hem yazıdan hem millete verdiğin cevaplardan. Rica ederim.
Bu devirde çok erken.
Farkındayım ancak istemediğim birisiyle olma ihtimali de çok cezbedici gelmiyor..
Suriyeliler 15 yaşında evleniyor
Suriyeli değilim..
Çok erken bence
zorluyorlar ne yazık ki en azından sevdiğim insanla beraber oluru bu konuda sevmediğim birisiyle olmak yerine
Tamam da erken
Zorlamaları yanlış
işte de anlamıyorlar maalesef... bende isterim ailemle iyi anlaşıp onlarla dertleşmek ancak bazı aileler buna izin vermiyor ne yazık ki
Allah yardımcın olsun
Çok iyi tanı derim
işin çok zor
Yok mudur bir akıl..
cocuk seni kaçıracak ailen izin vermeyecek bu evliliğe
cocugun babası gelse konuşsa ikna olur mu baban
Çocuk beni kaçırmayacak aslında. Ben bu teklif konusunu anneme açacağım ona göre de şekil alacağız. İlk önce en tatlı ve usulünce olan yolu deneyeceğiz.
bol şans diliyorum sana :)
Yanlış
Tüm yazıyı okuduğuna emin miyiz?
Evet
Asla değil
nasıl yani
Sebep ne olursa olsun evlilik hele ki bu yaşta doğru değil
Çocuğun geliri ne
Toplamda aylık 250-300 bin gelirimiz var.
Aylik 250bin geliri olan kimsenin boyle dertleri olmaz ben doktorum biz 200 u zor goruyoruz nobetle bilmem neyle. 250 geliri ne isle aliyor merak ettim
İkimizin toplam maaşı. İkimizde yazılımcıyız. Gece gündüz proje yapıyoruz ve yurt dışı bazlı çalışıyoruz. Normal değil mi?
Yani bilemedim yazilimci kadinin ailesiyle iletisimi nasil boyle olur
Ailem eski kafalı ne yazık ki. Ofise giderken makyaj yaptığım için onların gözünde tabiri caizse orspu oluyorum. Bu konudan dolayı tartıştığımızda ise böyle bir muhabbet çıktı ortaya ne yazık ki. İnsan ailesini seçemiyor ne de olsa.