Kızlar, Üvey babam her şeyde bana laf ediyor ne yapmam lazım?

Üvey babam makyaj yapsam, ceketin altına crop giymek istesem ya da başka bir şey olsa bana sürekli adi, şerefsiz, kuzum gibi şeyler söylüyor. Dinimden bile laf ediyor (müslümanım ama bunları yapmak istediğim için kâfir, ataist, hristiyan gibi) geçen sene sigara içtiğimi öğrendi ve okuluma gelip beni dövdü. Bir erkekle normal bir arkadaşlığım bile olsa demediğini bırakmıyor. Anneme bile demediği laf kalmıyor. Ondan bir de küçük üvey bir kardeşim var anneme boşan dediğimde sürekli bana kızıyor. Kendi aralarında boşanma lafı geçtiğinde ise annemi kardeşimle tehdit ediyor alıcam elinden falan diyor. Annemi boşanmaya nasıl ikna edebilirim. Ya da üvey babamı nasıl değiştirebilirim bugün akşam gelicekmiş şehir dışındaydı ve burnumu deldirdim hızma şeklinde ve ona da laf edicek dinden vuracak ve bildiğim kadarıyla hızmayı çıkarınca abdest geçerli de oluyor ve mekruh diye biliyorum. Onda ise kalıcı dövme var ve o abdest ve namaza tamamen mani ve yasaklanmış bir şey diye biliyorum. Annem ve üvey babam boşanmaya kesin karar verse sosyal hizmetler eve gelir mi? Yardım edin.

Güncellemeler
1 yıl
Bir şey söylemeyi unutmuşum 18 değilim daha okul zamanında yarı zamanlı bir işe alırlar mı meslek lisesinde okuyorum
Kızlar, Üvey babam her şeyde bana laf ediyor ne yapmam lazım?