Merhaba 2 sorum olacak lütfen bilenler cevaplasın:
1- benim askerliğim 1/1/2026 kadar tecilli ve tecil bittikten sonra 31/12/2026’a kadar mı yoklama vermem gerekiyor?
2- ben yurtdışında kaçak olarak çalışıyorum tahminen 3-4 sene sonra geleceğim. Örnek veriyorum benim tecilim 2026 yılında bitti ve o sırada ben yurtdışında olduğum için bir tutanak gbt veya çevirme durumuna rastlamayacağım ve ben türkiyeye 2028 yılında geldim ve geldikten sonra polis çevirmesinde tutanak yedim. Tutanak yediğim tarihten sonrası için mi günlük para cezası işleyecek yoksa yurtdışındayken mi işlemeye başlayacak.
3- yurtdışından türkiyeye gelince havalimanı içerisinde bir işlem görür müyüm askerlikle alakalı?
4- yoklama kaçakları yurtdışına giriş ve çıkışta sıkıntı yaşıyor mu?
Fazla bilgi kirliliği var bilmeyen yazmazsa sevinirim.
1- benim askerliğim 1/1/2026 kadar tecilli ve tecil bittikten sonra 31/12/2026’a kadar mı yoklama vermem gerekiyor?
2- ben yurtdışında kaçak olarak çalışıyorum tahminen 3-4 sene sonra geleceğim. Örnek veriyorum benim tecilim 2026 yılında bitti ve o sırada ben yurtdışında olduğum için bir tutanak gbt veya çevirme durumuna rastlamayacağım ve ben türkiyeye 2028 yılında geldim ve geldikten sonra polis çevirmesinde tutanak yedim. Tutanak yediğim tarihten sonrası için mi günlük para cezası işleyecek yoksa yurtdışındayken mi işlemeye başlayacak.
3- yurtdışından türkiyeye gelince havalimanı içerisinde bir işlem görür müyüm askerlikle alakalı?
4- yoklama kaçakları yurtdışına giriş ve çıkışta sıkıntı yaşıyor mu?
Fazla bilgi kirliliği var bilmeyen yazmazsa sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tecil işlemi yaptırdığını aynı yılın sinuna kadar süresi var. bu zaman içinde yurt dışı giriş çıksın da tecil sebeplerine göre değerlendirilir. Okul sa okulun ile alakalı iş ise işin ile alakalı her şey serbest. Tabiki tatiline gidebilirsin sorun yaşamazsın
Abi 1/1/2026 a kadar tecilli yani ben 31/12/2026 a kadar yoklama mı yapmam gerekli?
Eğer öyleyse 2027 e kadar yoklama kaçağı olmuyorum dimi
Havalimaninda daha siz binerken ordan uçuş listesine düşüyorsunuz. Direk sizin indiğinizde alıyorlar. Ceza uygulaması bulunduğunuz ulke ile alakalı kaçak geçiyor bunuda cezali ödüyorsunuz. Yakalandığıniz zaman kaç yil kaçak kaldıysanız geriye dönük cezalı ödemeler çıkıyor.. o ülkeye girisiniz 3 ila 5 yil arasinda yasaklaniyor. tabi bu Türkiye çıkış vizesi almanızı da etkiliyor.5 yıl çıkışıniz olmaz bilginiz olsun. gelme ne işin var zaten askerlik kalkıyor
Evet 1.1.2026 tecillisiniz ama 2025 yılında 31.12.2025 yoklama almalısınız 2026 kalma kaçak olursunuz
Dediğiniz bilgiler yanlıs askerlik subesi 31/12/2026 a kadar yoklama yapman gerek sonra kacak olursun dedi
Aynı durumda benim öz kardeşim ve o yoklama kacagı ülke ülke geziyor ve havaalanında öule bir durum olmadı
Tecil aldığınız yıl içinde 1 yil geçerli bu izin belgeniz ve her yıl yenileniyor.
Gezmesi imkansiz uçuş bilgileri yolcu listesinde düşüyor ve hepsinin gbt si çekiliyor.
Sen yüksek lisans için 2 yıllık mi aldin? Tecili
Belki dediğiniz eski sistemdir geziyor ve bir arkadasım daha var bakaya kacagı durumda ve amerikaya gitti biletini alıp
Açık liseden aldım 31/12/2023 yılında
Bakim şuna açıklık getirim... tecil yılının sonuna kadar suren var. Yerinde olsam gelir yoklamada bulunur yine giderdim.. tecil başlangıç ve bitiş tarihini önemli.. zaten bolca zamanin da var kaçak düşmezsin
Evet 31.12.2026 ya kadar süreniz var 2027 kalma o yılın sonuna kadar süreniz var.2027 de kaçak olursunuz
Eyw abi
Kusura bakma askerim ama inan kafam gitti bir an kendime şaşırdım... sorun yok zaten fazla sürmez 6 ay da kalkıyor
Nasıl kalkıyor
12 ay olacak diyenler var
Bence kalkmaz bedelliden parayı buluyor devlet
Kalkacak zaten para alami için 6 aya indi aslında olmayacaktı.. askere de memur gibi parali maaşlı askerler alınacaktı. bilgili egitimli subaylar gibi askerlik olacakti. fakat ne olduysa onu yapmadilar ama 6 aya para almak için indirdiler... sanirkmbu yasalardan sonra sıra onda diye düşünüyorum. Bu sürekli konuşuluyor zaten
Valla bazıları savas cıkcak git yap diyor bazıları 12 ay olcak diyor herkes konusuyor
Yok. ya onu kim diyor ahah inanma 6 aya bu yönetim çekti telkiler olunca. normalde 2024 lozandan sonra askerlik kalkiyordu... yakındır kalkmasi
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!