Arkadaşlar ben 5 vakit namazlarımı kılıyorum cuma namazı benim bildim 4 rekat sünneti 2 rekat da farzı ben de öglen namazını kılıyorum birisi çıktı sen yanlıs kılıyorsun dedi sizce yanlıs mı
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Tabiki yanlis kiliyorsun. Ne oglesi yahu? Elinizde net var gozunu seveyim bu devirde de boyle sacma sapan oglen namazi efsanelerine nasil inaniyorsunuz? Cuma namazi saatinde ogle namazi sadece cuma ya gidemiyorsan olur cumayi killlmissan niye ogle kilasin?
Google diye bisey yokmu yahu ac cuma namazi rekatlarina bir bak. İlk olarak 4 rekat ilk sunnet kilinir. Sonra imam cuma hutbesi okur. Sonra iki rekat farz kilinir. Sonra 4 rekat cumanin son sunnetii kilinir. Sonra 4 rekat zuhru ahir namazi kilinir. Sonra iki rekat vaktin son sunneti kilinir. Ne oglesi ne ogle namazisi. Yil 2025 olmus yahu yapmayin etmeyin agalar.
Cuma namazı senin dediğin gibi 4 rekat sünnet 2 rekat farzdır. Diğerleri vaktin farzı ve vaktin sünnetleridir. Hutbeyi dinlemekte farzdır.
Hutbe farz değil hatta hutbe İslama sonradan eklenmiştir. Emevilerin propagandalarını yapmak için koyduğu bir gelenektir.
Öylede olabilir. Ben hutbe farz diye biliyorum
Araştırmak gerekiyor.
Şimdi araştırdım hutbesiz olmuyor. Ancak cuma namazı kılmak için hutbeyi dinlemek evet dediğin gibi farz değil. Düzeltelim cevabı. Teşekkürler bilgilendirme için
Hocam baktığın site İslami bir site ve birçok arabi geleneği İslam diye yazıyorlar işin tarihi boyutuna hiç değinmiyorlar. Tarihi Kaynaklardan araştırırsan emevilerin daha neler neler kattığını görürsün
Evet emevi döneminde , bir çok yanlış uygulama islama sokulmuş. Muaviye dönemi , geçmiş Halifeleri kötüleme dönemidir zaten. Daha bir derin araştırayım ben
@Cideralz sacma sapan konusma birader ne sonra eklenmesi. Cuma hutbesi her zaman vardi. Dine inanmiyorsan inanma islamin senin inancina ihtiyaci yok. Begenmiyorsan git hristiyan ol. Kimse sana zorla islam ol demiyor. İslamin kurali bu begenmiyorsan olma. Herseyin bir kurali var. İslamin ilk zamanindan beri cuma hutbe ile oldu. Hatta hutbede peygamberin hic elini dahi kaldirmadigi ve cemaatin basina kus konsa asla ucmayacagi gibi oldugu hz omer tarafindan bildirildi. Sen hz omerde dahami iyi biliyonda sacma sapan o yok bu yok diyorsun
@Cideralz gelmis burada dinsizlik proparagandasi yapiyorsun. Git avrupana orada ne halt edersen et. Kimse sana yaw gel inan demiyor. Cehenmem kocaman sana elbet bi yer bulunur
@kalp-komutanı abicim kimse kimseyi dinsizlikle suçlamıyor. Bir konuda bilgi verdi. Araştırılır öğrenilir. Cuma namazı kılmak için hutbeyi dinlemek farz değil. Arkadaşın yaptığı bu açıklama bu arkadaşı dinden çıkarmaz. Kuran-hadis-icma- kıyas , diyoruz 4 ana kaynak. İcma ne için var? İstişare edip öğrenmek için. Kimseye hakaret boyutuna gelmesin tartışmalar. Yakışı kalmaz abicim
Ne icmasi ne kiyasi burasi ilim meclisimi? Alimler mi var Şu an ? İcma kiyas yapabilecek icazetiniz var mı ? Buna icazet alabilmek bin yilda bir gorulebilecek birsy cunku bunun icin buyuk bir alim ve evliya olman ve ilim meclistekilerinin ortak karari gerekir. Burasi alelade bir int sitesi burada icma kiyas yapamazsin.
Ben hakarette ederim kufur de ederim. Kimse gelip burada emevi kurali bu onceden islamda yoktu bu su degil bu degil ki cok biliyormus gibi konusursa islam adina yalan beyanda bulunursa kafasini bile kirarim acimam. Gitsin kendi dini olan hristiyanlik ve deistlik icin tartismalarda bulunsun. İslam adina bisey uyduran babam olsa acimam
Zaten bizde kaynakları araştıralım dedik. Sen hakaret edersen küfür edersen bendende aynısını görürsün. Saygısız herif. Konuşmasını bilmiyor kalkmış burada nutuk atıyor. İsteyen deist olur isteyen hristiyan. Sanane abicim? Kalp doktoruymuç. Allah’ın dalkavuğu. Hadi abicim kalk git işine bak. Ortamda limon olma
Kimsenin kafasını da kıramazsın. Hatta sen hiçbir s*k yapamazsın. Kendi donunu toplamayı öğren önce.
@kalp-komutanı senden çok cumaya gidiyorum milleti tevkif etmeye seni kim yetkili kıldı? Biz hutbe yok demedik farz olayı Emevilerle geldi dedik. Milletin kafasını gözünü yarmaya çok meraklıysan iletişim bilgilerini bırakayım
@Cideralz bana özelden küfür edip engel atmış bu salatalık. Sen ulaşırsan bana bilgilerini atarsın gelsin birde karşımda desin bakalım oğlan.
Aynısını yapmış uğraşmaya değmez hocam
4 rekat sünnet 2 rekat farz. Sonra 4 rekat zuhru ahir kılınır. İstersen devamında 2 rekat sunnet kilabilirsin
Farzdan sonra 4 rekat son sunneti unuttun abicim
O konuda iki diyen var dört diyen var. Ben iki yazdım, teşekkür ederim yinede
Ha sen devaminda iki sunnet deyince zuhtu ahirden sonraki vaktin son sunnetini kastettigini dusundum ben. Evet haklisin farzdan sonraki sunnet iki de oluyor 4 te
Cuma namazını ben de anlamış değilim 4 sünnet 2 farz kesin de kimisi sonradan 2 rekat daha kılıyor kimisi 4 rekat daha.. Sorduğumda yorum farkı mezhep anlayışı dediler
4 rekat kılıp ögle namazı nı kılmıs gibi oluyormuş beb eskiden hoca bana bildiğim gibi anlattı
Hayır tam tersi. Tamam cuma namazı 4 sünnet 2 farz. Bide öğle namazı kılınabilir yani
Öyle değil galiba