Bu yoruma göre çok sayıda evren vardır ve bu evrenler birbirleriyle etkileşime girmeyip farklı gerçeklikler olarak var olurlar. Yani kuantum ölçümü rastgele bir sonuç belirlemek yerine, tüm olasılıkların gerçekleştiği farklı evrenlerin yaratılmasıyla sonuçlanır.
Kendinizi ve etrafınızdaki her şeyi düşünün. Atomlar bir araya gelerek bizi, dünyayı, galaksimizi oluşturuyor. Sonsuz bir evren, sonsuz çeşitlilikte atomik düzenleme olasılığının önünü açar. Yani, evrenin başka bir köşesinde, güneş sisteminde, sizin, benim, dünyanın ve diğer her şeyin, evrenin tamamen farklı bir köşesinde var olabilme olasılığı.
Kendinizi ve etrafınızdaki her şeyi düşünün. Atomlar bir araya gelerek bizi, dünyayı, galaksimizi oluşturuyor. Sonsuz bir evren, sonsuz çeşitlilikte atomik düzenleme olasılığının önünü açar. Yani, evrenin başka bir köşesinde, güneş sisteminde, sizin, benim, dünyanın ve diğer her şeyin, evrenin tamamen farklı bir köşesinde var olabilme olasılığı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
saçmalık hiç bir destekleyici delil olmak sızın konuşuluyor
Mantıklı buluyorum ama dini olan biri bunu zaten saçma bulacaktır, onlar evrenin sırrını bulmuşlar eminler zaten 🤣
Teoriden ibaret
Diyelim ki bir madeni para attın.
Para bulunduğun evrende yazı geldi.
Ama öteki yüzü başka bir evrende tura geldi.
Sen sadece kendi evrenindeki sonucu görüyorsun ama diğer olasılıklar da başka evrenlerde yaşanıyor olamaz mı
Hayır ben inanmıyorum böyle şeylere
Bi kafa patlat fizik bilimine bi düşün. Sürekli genişleyen bi galakside yaşıyosun. 100lerce 1000lerce fizik olayı gerçekleşiyo her an. Neden olasılıksız? Sana nazardan bahsetsem evet inanıyorum demeyi bilirsin
Nazarada inanmam ben ateistim
Hem ateistsin hem bilimsiz kalmışsın. Çok farklı bi türsün cidden
Sahte bilime uzağım aynen
Pekala
Bunlar bana Marvel evreni gibi geliyor sadece. kurgu yani
Ispatlı tüm fizik kanunlarıda başlangıçta teori safhasındaydı. Fakat bu öyle bir şey ki şu an ispatı mümkün değil bilimsel olarak. Sana şöyle diyim. Bundan 500 yıl öncesinde adına international network (internet) denilen bir iletişim ağı ortaya çıkacak. Dünyanın bi ucundan diğer ucundaki biriyle saniyelik görüntü alabileceksiniz deselerdi insan ırkı yine marvel evreni diyecekti
Canım benim olasılıkla konuşma ben bunlara çok kafa patlattım zamanında. Unumu eledim eleğimi astım
Tartışmak istemiyorum daha fazla😃. Perdelerini kaldırmak istemiyosun çünkü
Bu kafaya gelene kadar senelerce araştırma yaptım. Roma bir günde kurulmadı yani 😅😅
Uzun bi araştırma serüveninden geçtiğinden bahsettin. Bilimi öğrendikçe bi noktadan sonra hayal gücün gelişmiş olmalı ve şöyle derken bulmadın mı kendini aslında her şey mümkün olabilir bu dünyada imkansız diye bi olasılık yok
Hayır ben maddeye inanırım sadece. hayal bile kurmam
Ama bazı şeyler de insanın hayal gücüne dayanarak gelişiyor. Bilim bile bazen bir hayalle başlıyor.
Misal Newton'da yerçekimi kanununu ilk olarak bunu zihninde hayal ederek tasavvur ederek çözümledi.
Evet bu doğru ama ben bilim kadını değilim. Benim mantığıma uygun olan şekilde yaşayıp düşünüyorum sadece
Pekala, teşekkürler yorumların için
Rica ederim 😊