Bizim erkekler neden boy’a takıntılı kadınları görüp üzülüyor?

Bazı kadınlar “yhaa erkek dediğin 1,80-1,90 olacak” kafasında takılıyor haliyle bizim erkekler de “Benim boyum o kadar uzun değil mutsuz olacağım” moduna geçiyor. Ben 1,80’im belki sınırda olduğun için bana sen rahatsın diyebilirsiniz ama olayın gerçekten boy ile alakası yok, evet 1,90-2 metre olup karakterli insan var ama 1,70 olan karakterli insan da var. Bizimkiler bunu unutuyor bence. 1,80+ boyu olacak takıntısında olan kadınlar 1,90 yakışıklı birini bulup ilgi görmedikten, aldatıldıktan sonra “haaa olay boy değil karaktermiş” noktasına dönüyor. Tabii dediğim gibi karakterli yakışıklı uzun boylu insanlar mutlaka var yazdıklarım genelleme değil. Anlayacağınız 1,80 altı hatta 1,70 altı erkekler merak etmeyin pişmanlık yaşayıp “yaa olay karaktermiş boy değilmiş” diyip size yeşil ışık yakacak kadınlar illaki olacak, ha bu kadınlar uzun boylulardan istediğini alamadı beni kafa rahatlatmak için kullanıyor derseniz bir şey diyemem. (boyu takıntı etmeyen kadınları ayrı tutuyorum bilginize) Eklememde fayda var bu yazdıklarım sadece boy ile alakalı, belki kısasındır ama kadın senin boyuna değil de tipine, hal hareketlerine bakarak istemez o bambaşka bir konu.
Bizim erkekler neden boy’a takıntılı kadınları görüp üzülüyor?