Kıskançlığın insanların hayatına zararı nedir nazara sebep olur mu?

Mutlu, huzurlu, sağlıklı bayramlar dilerim ♥️ Kuzenimden bahsetmek istiyorum sizlere mutlu olduğumda bana seni çok kıskanıyorum keşke bende senin gibi olsam diyor; mutluluğun ardından birşeyler kötü gittiğinde böyle olacağı belliydi fazla mutluydun hissetmiştim sonunun kötü olacağını ama kırılırsın diye bir şey dememiştim diyor. Ve ayakkabılarımın, kıyafetlerimin, takılarımın hepsinin aynısı onda da var saç kesim şeklimiz dahi aynı kendisi kaç kez telefon aldı bozuldu ben yıllardır eski hurda android ve tuşlu telefonlar kullandım telefonum kullanılmayacak hale gelince bu yıl yeni telefon aldım kuzenim bunu gördü ve şimdi aynı telefondan almak istiyor. Bugünde bildiğiniz gibi bayram yıllardır ona Bayram mesajlarını ilk ben atarım kendisi oralı bile olmaz bugünde atmak istemedim bana sen nankörsün diye sitemlerde bulunmuş.. neden hep ben atmak zorundayım 1 buçuk aydır hastanede tedavi gördüm hasta olduğumu bilmesine rağmen bi geçmiş olsun demedi bana mesat attı geçmiş olsun demedi kolumda serum vardı ikinci serumum takılmıştı bana yazdığı mesaj aldığın bir bluz vardı ya onun linkini bana atar mısın? Aşırı kıskanç ve sürekli bende olan herşeyin aynısını istiyor böyle yapmasından dolayı nazara sebep olduğunu düşünüyorum yolunda giden hayatım hakkında konuştuğu zaman hemen kötüye gitmeye başlıyor

Kıskançlığın insanların hayatına zararı nedir nazara sebep olur mu?