Biz 2 kardeşiz abim önceden hiç böyle değildi 17 yaşları civarında şu an 25 yaşında ve 17-25 e kadar olan süreçte o kadar kötü bir hal almaya başladı ki durdurulamaz bir öfkesi var sanki onun kötülüğünü istiyor muşuz gibi davranıyor. Dışarıda görseniz ne kadar saygılı dersiniz ama asla evde öyle değil. Resmen annem babam veya benle tartışsa öldüresiye tartışıyor asla annemdir babamdır kardeşimdir diye düşünmüyor tüm gücüyle kalkıp vurabilir. Bizlere etmediği küfür yok kız arkadaşınında haberi var bu durumdan ona da benim hakkımda bu benim düşmanım hain vs diyormuş. Hadi ben kendimi geçtim her şey bir kenara benim zoruma gidiyor anneme babama bu şekilde davranıyor olması onlar bunu asla hak etmiyor. Ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum benimde psikolojimi alt üst etti kendime zarar vermeye çok yakın zamanlardan geçiyorum onun siniri stresi yüzünden
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Abinin bu hali anne ve babanin yapmis olduğu bazi eylemler veya soylemis olduğu bazi sozlerden kaynaklaniyor olabilir. Anne babanin günahi ve evlat iliskisini arastir.
Annemle babam ikimize de el bebek gül bebek bakmıştır yaptığı tüm hatalara rağmen abimi affettiler ve bu benim artık zoruma hidiuor
El bebek gul bebek yetistirmesinden bahsetmiyorum. Anne ve baban acaba siz dogmadan once bazi buyuk sozler soylemis olabilirler mi? Mesela " bir cocugum olsunda ne olursa olsun " gibi... veya yerine getirilmemiş bir adak vs var mi? Bunları arastir derim.
Annemle babam görücü usulü olarak evlenmişler zaten çocukları olmasa evet bu cümleyi kurmuş olabilirler belki ama 1 yıl olmadan çocukları olmuş zaten o tarz kelimeleri kullanan insan değillerdir konuşulan laflarona dikkat ederler
Peki bir kinama var mi? Baskasinin evladini kinamis olabilirler mi
Yok sanmıyorum dinini bilen insanlar kınamayı ki heleki hiç sevmezler içlerinden ufak bir düşünce geçtiyse bilemem tabii
Abinin bu halinin duzelmesi icin isyan etme. Abinjn halinin afiyetle duzelmesi icin Sadaka verip abin icin dua et bence. Onun bu halinin affi icin istiğfar et. İnşaallah faydasi olur.
Bir sure yap bunu sonra sonucu burada paylasir misin
İnan bunu çok yapıyoruz dua da ettik sadaka da verdik elimizden geleni yaptık ama henüz bir faydasını görmedik inanıyorum faydasını göreceğimize elbet göreceğiz ama beni öyle bir yıldırıyor ki artık bu durum şirk koşup kendime zarar vermekten korkar oldum
Kendine zarar vermek cozum degil. Aksine sana daha buyuk sıkıntılar getirir. Duayi terketme...
Umarım teşekkür ederim
Henüz ergenlikten çıkamamış gibi ama mutlaka anlayacaktır. Aile herşeydir
Şimdi nişanlanacak o kızla bilezik vs istendi kızın ailesinde baba çalışmıyor vs kız ve anne çalışıyor onlara kalkıp işte babası çalışmıyor nasıl alsınlar diyor fakat babama gelince sen babasın almak zorundasın diyor bu ergenlik değil
Kesinlikle ergenlij hemde ağır.
Var öyle kansız şerefsizler sen kendini koru yaa
Kendimi korumalık bir durum artık bırakmadı 22 yaşındayım 9. Sınıftan beri bunun bu hallerini çekiyorum dediğim gibi kendime zarar vermeyi çok düşündürtüyor bu durumlar
Durumun sebebi baban. Ona hak ettiğini dayagı atmadığı için böyle. Aynısı bizim. Evde de var. Ben atınca dayagı kesti sesini yani senin. Abine. Temiz bir dayak atacaksın şöyle 1 ay kolu bacagı kırık yatacak ozaman akıllanır. Yani durum ailenin rahat büyütmesinden kaynaklı .. senin durumuna ve annenin durumuna üzüldüm
Bunu bende düşünüyorum babam bir kere el kaldırmamıştır. Bağırmamıştır aman kırılmasınlar diye şimdi utanmadan babam elini kaldırsa kalkar ona el kaldırdır deliye dönüyor resmen sinirlenince
Bunun tek sebebi bu yani. Baban zamanında dövmediği için durum bu. Yani ona dayak atmadıgınız sürece evlenir gider kurtulurum diyorsun gene adam olmaz o ona artık Baban olur amcaların olur birileri temiz dayak almalı . Erkekler birileri dayakla gözünü korkutmadıgı sürece böyle kansız şerefsizler huzur vermezler ki abin gibi birini kimsede alıp evlenmez. Aynı öküzden bizde de var benden 3 yaş büyük ama benden dayak yedi sesini kesti sonra
Yani imkanım olsa senin abine ben gereken ayarı veririmdim ona bir dayak atarım bir daha bırak kavgayı sesini bile yükselemez di
El kaldıran olsa el kaldırır oda vurur geçenlerde benim bacağımı kırıyordu resmen yerde sürükledi ki olay yok demediğim bir lafı dedi bende demedim diye tartıştım
Anlıyorum ona gücünüz yetmiyor diye böyle senin abini ben tek elimle döverim yani gücünüz yetecegi biri değilim. Benim abim 185 170 kilo. Ben. 170 boyundayım onu yere serdim. . Yani benim bır kaç kavgada bir çocuk Ardahan ölecekti. Bilmiyorum baban ya da aile büyüklerinden biri ona temiz bir dayak atmalı. Yoksa onu kimse dize getiremez
Doğru
Yine zarar gelmesin büyük ama bence de bir dayak hak ediyor
Umarım yanlışını anlar ve döner kendiliğinden
Yani sana tavsiyem asla muhatap olma. Sen evlenir gider kurtulursun. Ama baban ayar vermeli buna. Benzer bir durumda haberde de gördük aynı. Sorunları yaşayan bir ailede babası oğlunu öldürdü. Herkes çocogun ne pislik olduğunu biliyor ama. Babasına başka care bırakmamış adam silahla oğlunu öldürdü yani tamamen babanın yetiştirme sorunu.
Yani öldürmek değilde. Birinin size verdiği zararı anlaması için yani eşek sudan gelinceye kadar dövmesi şart onu
Allah göstermesin öyle bir şeyi ne isterim ne düşünürüm ama kendine gelmesi lazım illa onun yüzünden illa canıma mı kıymam lazım ki anlasın
Sen kendine zarar verme ya bu düşünceden çık ilerde kendi ailen olunca ona göre kurtulursun. Yani durum bu aile ve çocuk yetiştirme sorunu ilerde başa bela oluyorlar.
Ben aile bireylerimden çok memnunum evleneyim kurtulayım düşüncem yok bir tek abim sorunlu burada umarım kendisi evlendiği zaman yuvasında da bizim yanımızda da mutlu olur ve zararı dokunmaz diyecek kelimem daha yok maalesef
Sen kızsın kızlar uysal ama erkekler genelde aynı. Sorun ondan dedim . Sen kendini üzme kendine zarar verme. Sadece insan yerine bile koyma muhatap olma o halde
Hiçbir şey olmamış gibi gelip konuşabiliyor siniri geçince evde tatsızlık olmasın diye konuşmamazlık yapamıyorum
Sen bilirsin kendine dikkat et.. diyorum ya temiz bir dayak yesem kesilir sesi soluğu
Doğru teşekkür ederim
Seviliyorsun dikkat et kendine 🩷
Evden ayrılma şansın yok mu
Annemle babamı bırakamam evlenip gidince umarım tüm sorunlarını da alır ve gider
Saygıyı yitirmiş
Maalesef
Çeki düzen vermesi gerek kendine
Vermiyor
Hanfendi sizde de yok saygı. İnsan gibi uzun uzun yazmışız tek kelimeyle yazıyosunuz iyi günler
😅peki