Ameller muhakkak niyete göre değer görür lakin dinle alakalı yorum yapmak yorum yapan için cennet ile cehennem arasindaki bir ince cizgi gibi kabul etmek gerekir. Uyumadan da teheccud kilinabilir gibi Yorumlar iyi niyet icersede uyumadanda teheccud kilinabilir onemli olan niyet demenin dogrulugundan her ne kadar alimlerin bazilarininda buna yonelik gorusleri varsada dogru degildir. Bu hususa ozellikle dikkat etmenizi yuce dinimizi iyi niyetlede olsa tahrifattan sakinmanizi rica ederim. Soruyu soran kardesim sana gelince Teheccudde genel gecer kural sadece peygambere farz bizlere sunnettir. . 1 dakika dahi olsa uyumak gerektigi cogunluk alimlerin gorus birligidir. Eger uyunmazsa alternafi gece namazidir bu sekilde niyet ederek gece namazi kilmaniz daha hayirli ve dogru olacaktir. Umulur ki rabbimiz size uyuyamamanizdan kaynakli teheccude alternatif namaz kilmanizdan dolayi belkide teheccudun katlarinca mukafatlandirir. Allah namaz ve dualarinizi kabul etsin
11 Yorumla- +1 yıl
amin çok teşekkür ederim :) uyuyup kılmayı tercih ediyorum ben zaten , bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
+1 yılNormal olarak yatsı namazını kılarsın, sonra kalkıp tekrar kılmak istersen nafile olarak o Gece namazıdır. Ama uyuyup sabah ezanından önceki arada kıldığın namazın da Teheccüd namazıdır. İki Rekat ta kılabilir, hadisi fazileti 12 rekattır. Her İki rekatta bir selam verilmesi de hikmetleri vardır.
Bulunduğun ile göre sabah namazı saatinden önceki vakti kendine belirle ve Niyet et.
Allah kabul etsin, Allah razı olsun
Saygılar..17 Yorumla- +1 yıl
amin kardeşim çok teşekkür ederim yardım ettiğin için , Allah hepimizden razı olsun inşaAllah :)
- +1 yıl
Amin, o bahsettiğim hikmetler nedir bilir misin?
Günahlara kefarettir, sadaka sevabıdır, Allah sevgisini arttırır ve her işinde hayırlı olan da olmayanda gösterilir. Çünkü Efendimiz s. a. v. bunu hadisinde belirtmiştir, " Sizden öncekiler gece namaza kalkarlardı " diyerek, devamında bu hikmetlerden bahsetmiştir. - +1 yıl
evet biliyorum çok önemli bir namaz ama işte uyku yüzünden kılmıyordum ama artık kılacam inşaAllah hep :) teheccüd kılmayanın kalbi kör olur diye duymuştum bir kere de :(
- +1 yıl
o tür hurafeler sadece buna teşvik amaçlı yanlış yönlendirmeden ibarettir. Siz niyet edip o namazı beklerken bile namazda gibi sevap kazanırken Allah böyle bir ceza verir mi kuluna.. Takmayınız.
- +1 yıl
Gece teheccüd vakti Allah dünyaya cok yaklaşır ve söylenirmiş bana dua eden yok mu kabul edeyim diye. O saatlerde namaz kılsanda kılmasanda ac ellerini dua et. Ben o saatlerde hakketen bişiler hissediorum bazen. Söledgm şeyde hadisi seriftir kubu sitte den
- +1 yıl
evet doğru diyorsunuz aslında :( @RüyaYorumcusu
- +1 yıl
evet ben de duymuştum onu çok doğru kılmasak bile dua etmemiz lazım teşekkür ederim :) @UgurKocaturk
+1 yılGeçiktirmemek en iyisi fakat niyet önemli.. imsağa girer kılınırmı diye bir tereddüte düştüm 2 dakkalık araştırma sonucu bunu buldum;
Fazilet takvimindeki imsak vaktinden 10 dakika sonrasına kadar da kılınabilir. Ayrıca; Teheccüd vakti, sadece "imsaka yakın zamanlar" değil, gece yarısından îtibarendir. Gece yarısı, içinde bulunduğumuz günün öğle namazı vaktinin giriş saatidir. Yani gecenin yarısı ile gündüzün ortası birbirine mütenazır/simetridir. Mesela öğle namazı vakti saat 12:00'de giriyorsa, geceliyin saat tam 12:00 (24:00)'yi gösterdiğinde o vakit gecenin ortasıdır. Dolayısıyla teheccüd vakti girmiş olur. yazısını gördüm, hemen uyu derim vakit gelmeden..13 Yorumla- +1 yıl
haa ben şimdi 5 te kılsam sorun olur mu teheccüdün gecikmesi de mi varmış :( ben hayatta 12 den önce uyuyamam vücudum alışmış sabah uyumaya gece baykuş gibi bakmaya :(
- +1 yıl
gece 12de girmiş oluyor,5'te kılarsan geçiktirmiş olursun, fakat içinden gelmesi önemli.
ben sabah namazının son dakkasında zar zor yetiştiğimi biliyorum, şu an yatsan 3 gibi kalkabilirsin alarm kur, 15 dakka bile olur allttaki arkadaşın dediği gibi - +1 yıl
içimden geliyor da uykum gelmiyo :( ben uyumaya alıştırayım kendimi o halde sağ ol :)
+1 yılAyy ne güzel Allah kabul etsin kardeşim. Tabii ki şöyle dalsan bile olur yani 1 saate gerek yok.
43 Yorumla- +1 yıl
amin canım hepimizin :) evet biraz da olsa olurmuş uyumaya çalışacam artık zorlansaam da :) çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim darısı başıma sabah namazına zor kalkıyorum ama ben de başlıcam inş
- +1 yıl
amin canım inşaAllah başlarsın ben de teheccüdü hep erteliyordum artık inşaAllah hep kılarım sen kıl canım :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu konuda iki ayrı görüş var. Birisi uymanin sart oldugunu digeri ise şart olmadigini soyler. Ikisi de sahihtir. Eger geceleri uyumama gibi bir sorununuz varsa uyumadan da kilabilirsiniz. Neticede nafile namaz olduğu için farzlar gibi çok kati kurallara tabi degildir.
17 Yorumla- +1 yıl
ama teheccüdün amacı o tatlı uykudan uyanıp Allah rızası için namaz kılmaktır :) nafile oruçları uyumadan da oluyor ama teheccüd de illa da biraz uyumak gerek diye biliyordum ben :)
Cevap sahibi+1 yılIki farkli gorus var işte."Peygamberimiz'e gece namazı farz olduğu için onun uyuması gerekiyordu. Bize ise gerekmez." diyenler de var. Ikisinin de dogru oldugu kabul edilmiş. Ama uyursan daha makbul oluyor.
Bu arada ateistleri dışlamayınız. Dinimiz hoşgörü dini, peygamberimiz merhamet peygamberi :)- +1 yıl
dışlamıyorum sadece saçma yorumlarına tahammüll edemiyorum :( biri her yorumu eksilemiş zaten onlardan biri mi günahı boynuna ve aşağıda biri ilk önce kazalarını bitir teheccüt kılman sana fayda sağlamaz dedi sonra ahlaksız olacaksan kıbleye yönelme sen dedi. mantığa bakar mısınız. yani böyle kavgaya meyiilli yorumlara nedense katlanamıyorum :(
- +1 yıl
Uyumadan teheccüd olamaz.
Cevap sahibi+1 yılTeheccut kazalardan onemlidir :)
@UgurKocaturk 5 sene ağır medrese eğitimi aldım. Sizinle bunu tartışmak istemiyorum. Hele böyle bir sitede asla. Soran arkadaşın takdirine bırakıyorum.- +1 yıl
iki ayrı görüş diye belirtmiş arkadaş , sonuçta niyet önemli burada Allah kabule der inşaAllah hepimizinkini, ben yine de uyumaya çalışacam :) ikinize de teşekkür ederim :) tartışamaya lüzum yok :)
- +1 yıl
Arkadasim uyumadan kilinabilir gorusu bazi alimlerde vardir lakin sahih diyebilmek icin muhalif gorus olmamasi gerekir peygamberimiz uyuyup uyanip kilarmis peygamberimize farz kilinmis peygamberimize farz olan sekli ile bir takim kurallara tabiidir bu namaz bize peygamberimiz kildigi icin sunnettir sartlari muspettir.
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yıluyuyup uyanmak gerekiyor diye biliyorum, süre sınırlaması yok. 10 dakika bile kendinden geçsen olur yani. Allah kabul etsin :)
33 Yorumla- +1 yıl
amin canım sağ ol :) ben de emin olmak için sordum teşekkür ederim :)
- +1 yıl
ne demek canım, rica ederim. Allah daim etsin inşalah :))
- +1 yıl
amin canım hepimizi inşaAllah :)
+1 yılTeheccütü kılmak için 1 salise bile uyusan olur. Önemli olan bilincini kaybetmiş olman 1 salise bile yeter. Allah kabul etsn arkadaşm
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim amin kardeşim :)
Niyet önemlidir önemli olan namazı eda etmektir tabi tam vakti vaktine yapsan daha güzel olur ama sonuçta o namaza niyet edip kalkıp kılıyor üşenmiyorsun
bilenle bilmeyen bir olur mu hiç? Allah azze ve celle kabul etsin namazlarını hayırlı geceler.02 Yorumla- +1 yıl
amin teşekkür ederim :)
Kardeşim gecenin dorte üçü gitmis olması gerek yani 3gibi kılabirsin eger olmuyosa yapamıyosanda sabah namazını kıl cunku o vakit sabah namaz vakti
13 Yorumla- +1 yıl
3 gibi oluyor dimi :) ya 3 ya da 4 gibi kılmayı düşünüyorum :) çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
peki teşekkürler :)
+1 yıl5 dk bile uyusan teheccut namazı kılabilirsin. Bu konuyu araştırdığım için biliyorum
21 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederm :)
Illa uyuyup uyanmak sart degilki gece namazidir gece olunca kilarsin.
15 Yorumla- +1 yıl
teheccüdde biraz da olsa uyumak lazım ama bunu diğer namazlarda ayıran bu
- +1 yıl
evet bir arkadaşta öyle dedi, teşekkür ederim):
- +1 yıl
:).
+1 yılHatta uyumasan bile olur. Yatağa girip uyumak niyeti ile yatarsın biraz beklersin uyumasan bile kalkıp kılarsın namazını. Allah kabul etsin.
01 Yorumla- +1 yıl
amin teşekkür ederim :)
+1 yıl10 dk bile uyusan teheccüd olur 5 biraz geç imsağa 1 saat kala en makbul saat 4:30da kalk daha eftal
18 Yorumla- +1 yıl
haa ben düşündüm ki 4 te yatayım 5 te kalkayım zaten sabah ezanı 6.15 gibi bişey :)
- +1 yıl
Ya olur tabi olmaz değilde ben sana eftal olan saatini söyledim yoksa olur tabiki imsağa kadarda uyumazsın sabahı kılar öyle yatarsın
- +1 yıl
ben hep öyle yapıyorum zaten sabah namazından sonra uyuyorum :) bir de bişey soracam imsak vakti mesela 5 diyelim ama ezan 6 gibi okunuyo. ben ezandan önce namaz kılabilir miyim yoksa sabah ezanını beklemeli miyim?
- +1 yıl
Erkekler imsaktan sonra kendileri ezan okuyarak kılabiliyolar ama kadınların ezan okuması caizmi değilmi bilmiyorum eğer caiz ise ezanı kendiniz okuyup ondan sonra kılabilirsiniz ama araştırın caizmi diye burdan yanlış fetva verip günahına ortak olmak istemem
- +1 yıl
haa ben sabah ezanını bekleyeyim o zaman zaten hep bekliyorum :) teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Aynen beklemen daha iyidir rica ederim
- +1 yıl
kötü bir alışkanlık farkıdayım , ters yaşar oldum :/ inşaAllah düzeltebilirim :/
+1 yılHerhangi bir şartı yok önemli olan gecenin 3/1nin geçmiş olması yani uyuyayım uyanayım kılayım diye düşünüp ve şeytanın vesveselerine kapılmadan yatsıyı kıldıktan sonra 2 rekattan başlayıp 12 rekata kadar kılabilirsin dert etme.. gönlünü ferah tut...
09 Yorumla- +1 yıl
ama uyumak lazım diye biliyorum ben
- +1 yıl
Gereği yok niyetin salih olunca emelin halis olur...
- +1 yıl
peki teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Uyumadan teheccüd olmaz. Bilmediğin konu hakkında yorum yapıp insanların vebali altına girme..
- +1 yıl
Rica ederim bizlerde bekleriz dua ;)
- +1 yıl
Mola googleden öğrenip konuşmaya lüzüm yok kardeşim aç biraz ilmihal oku ki öğren...
- +1 yıl
@UgurKocaturk
- +1 yıl
Pekala. Fatih kolejine gir. com sonra ugur kocaturk diye arat ilmi nerden ogrendiğimi anlarsın ;)
- +1 yıl
Mezunlara bak 2004 2005 olması lazım.
illa 4 şartı yok diye biliyorum gece 2 de 3 de de olur hani
010 Yorumla- +1 yıl
yaa ben erken yatamıyorum bu yüzden sordum sabah 5 te kalkarım diye
- +1 yıl
bir arkadaş akşam namazı öncesi dedi ilk defa duydum O. o sabah namazı öncesi değil mi normalde?
- +1 yıl
işte bir arkadaş akşam diye okumuş bir yerden yanlış :/ neyse işte teşkkür ederim :)
- +1 yıl
:) .
- +1 yıl
nasıl anlamadım :/ ?
Zaten kac rekat ki uykuya gelınce uyku problem olmaz bide ne zaman vaktın cıkacagını bılıyor muusn..=?
020 Yorumla- +1 yıl
sabah namazından 1 saat önce filan olması gerekiyormuş burada 6.15 gibi mi ne sabah ezanı okunuyo ben 5 te kalksam olur diye düşündüm ama bilmiyorum pek :/
- +1 yıl
haa o zaman biraz daha erken olması lazım o zaman 3 te uyuyayım 4 te uyanayım :/
- +1 yıl
amin çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
:))
- +1 yıl
birazdan uyumaya çalışayım en iyisi :)
- +1 yıl
normalde hafif evet ama artık bünyem sabaha kadar uyumamaya alıştığı için sabah uyuduktan sonra pek kalkamıyorum :D ama şimdi uyuyabilirsem 1 saat sonra rahat kalkarım :) ama işte uyuyabilirsem :D
- +1 yıl
:D :D yok onları dinleyince dha çok uykum kaçıyo :D mp3 ders açıp dinleyeyim bak o uyku getirir :D
- +1 yıl
slow şarkıları seviyorum aslında bir bakıma bildin :D ama onları dinleyince daha da dinleyesim geliyo :D
- +1 yıl
ne dinliyorsunuz şu an :D
- +1 yıl
haha damardan girmişsiniz :D ben arabesk çek sevmem ama müslüm gürsesin hasret rüzgarlarını çok seviyorum :D neyse ben artık çıkayım uyumaya çalışayım her şey için teşekkürler :)
+1 yılnamaz için az biraz kendinden geçmen yeter. 1 saat ya da yarım saatlik uyku şart değil. ancak bu uyku akşam namazı sonrası olmalı
17 Yorumla- +1 yıl
a aa ilk defa duydum benim bildiğim gece yatıp sabah namazından hemen önce
- +1 yıl
bende yatsıda sonra kılınır diye biliyordum. aksam olduğunu öğrendim
ama ımsak dan yarım saat 45 dk önce olmalı - +1 yıl
nereden öğrendin bana da atabilir misin? teheccüt sabah namazından 1 saat sonra filan olmalı akşam namazında sonra olması için uyumak lazım ve insanlar o zaman uyumaz ki bana saçma geldi :/
- +1 yıl
nerden öğrendiğimi düşünüyorum
- +1 yıl
aşağıda bir kız arkadaş ne zaman kılıncağını yazmış oku bir istersen :)
- +1 yıl
" oku istersen :) " tarzın hoş olmadı
- +1 yıl
afedersin ben kötü niyetle demedim :(
+1 yılOlur galiba kardesim sonucta tam uyuyosun
13 Yorumla- +1 yıl
tamam o zaman teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim hayirli ibadetler diler dua isterim (:
- +1 yıl
teşekkür ederim tabii ederim dua :)
Ne güzel valla. Allah kabul etsin :)
23 Yorumla- +1 yıl
amin hepimizin inşaAllah :)
- +1 yıl
:).
+1 yılKaza borcunu bitir
14 Yorumla- +1 yıl
amin inşaAllah
- +1 yıl
Bitirmeden o namazı kılman fayda etmez
- +1 yıl
bunu sen değil anca Allah bilir ! lütfen sorum dışında bana bilgi vermeye kalkma !
+1 yılOlur olur
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler :)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım