Çılgın bir mucit olsaydınız ne icat ederdiniz arkadaşlar ilginç cevaplar beklıyorum? :D
Cevabın nedir?
Soyut, hayali bir dünya icat ederdim.
Bir makine icat ederdim. Kendi kurduğun bir dünya, kendi kurduğun bir yaşantı, kendine biçtiğin bir rol.
Film seti gibi düşün. Kendini o makineye bağladığında, hayali bir dünyaya daldığında yönetmen sensin.
Bence bu çok değerli olurdu. Yaşamak istediğin bir yaşam, olmak istediğin bir insan olabileceksin. Sevipte söyleyemediğin insana dokunma fırsatın var orada. Ve kaybettiğin insanları yeniden yanında bulabilme imkanın var. Normal yaşantında mutsuzsan, orada mutlu olabilme şansın var. Orada dilediğin herşey var. Orası senin yaşamın, istediğin yaşantın.
Bence tüm insanlar hak ediyor bunu. Bir rüya gibi düşün. İstediğin zaman oturacaksın o koltuğa ve kendini istediğin yerde, istediğin şekilde bulacaksın.
O dünya rüya gibi değil ama. Sanki iki farklı dünya var ve sen bir kapıdan geçiyorsun, onları gerçekten yaşıyorsun gibi...
Kavuşamayanların kavuştuğu,
Kaybedenlerin kazandığı,
Mutsuz olanların mutlu olduğu,
Kavuşamayan insanların istedikleri bir hayata kavuştuğu,
Zevklerini dilediğin gibi yaşadığın,
Kendini olmak istediğin insan yerine koyduğun bir dünya.
Aslında bu yalnızca hayal olarak kullanılamaz. İnsanlar kendilerini sınayabilirler bu dünyada.
Mesela sen ! Ünlü bir dansçı olmak istiyorsun. Bu dünya rüya gibi değil, uçamıyorsun. Orada yeteneklerin aynı, ancak oynadığın rol farklı. Dans pistine bırak kendini, yeteneğini sorgula, insanların tepkisini sorgula, kendini sına. Sonra in sahneden ve alşıkları dinle. Baktın ki senin istediğin hayat bu, bu konuda başarılısın, o zaman gerçek yaşamda kendini bu şekilde sına !
Eminim ki bu insanları, bilimi, teknolojiyi yeniden şekillendirecektir.
En kötüsü bir bilim adamı ! Yapmak istediği deneyleri tehlikesiz bir biçimde orada yapabilir. Orası gerçeğe çok yakın hayali bir dünya.
Düşünsene, dünya yeniden şekillenecek.
Kim bilir, belkide dünyanın sonunu getirecek bir buluştur bu ! Kötülerin eline geçerse, dünyayı nasıl şekillendireceklerini bu sayede yeniden bulabilirler.816 Yorumla- +1 yıl
Bunuda filmlerdeki gibi düşün, veya bir hipnoz gibi düşün. Beyninde hayallerini yöneten, rüyaları yöneten kısma bir akım yolluyorsun ve bir ilaç yardımıyla buranın özüne iniyorsun. Sonrasında beynin, sana onları gerçekmiş gibi yaşatıyor. Bence bu mümkün. Etrafınıza bir baksanıza, olmaz diyeceğimiz ne varsa hepsi var şu an !
Daha telefon icat olmadan önce biri sana dünyanın öbür ucundaki insanı duyacaksın dese, onunla konuşacaksın dese kim inanırdı? Görmediğin bir sinyal, sana onun sesini getirecek. Ne kadar komik ve aptalca değil mi?
Ancak yaşadığımız dünyaya mantıklı bakabilirseniz eğer, bu dünyada hiç bir şeyin imkansız olmadığını anlayabilirsiniz. - +1 yıl
Aslında daha ufak çaplısı vardır bu buluşun belkide. Sonuçta insan bilmediğimiz birçok icat mevcuttur dünyada.
Bu icat dünyada çığır açacaktır, ancak insanlığında sonunu getirebilir.
Düşünsene bilim, teknoloji, askeri ve birçok olayda değerlendirilebilir bu.
Askerlere o kendi kurduğun dünyada gerçek çatışmalarla eğitim verebilirsin. Ölenler yeniden yollanır o hayali dünyaya, nerede hata yaptıklarına bakarlar, daha dikkatli olurlar. Ancak gerçekte bir kez öldüğünde, bir daha tekrar yapma şansın olmuyor.
Veya birçok bilim ile ilgili çalışmalar yapılabilir ve onun formülü yalnızca senin zihninde kalır.
Birçok hastalığı hiçbir risk ve kayıp olmadan tedavi edebilirsin.
İstediğin birçok alanda bu hayali dünyada eğitim alabilir, kendini geliştirebilirsin.
Yalnızca duygular için değil, birçok alan için geçerli bu.
Tabi beyninin derinliklerine indiğin için, belki büyük ölçüde zararıda olabilir bu durumun psikolojik olarak. Orasınıda yaparken düşünürüm. - +1 yıl
Teşekkür ederim hatun kişi.
Hepinize bir adet yollayacağım makineden.
Haydi iyisiniz yine.
https://i.hizliresim.com/6QlrO7.jpg - +1 yıl
O zaman bu dünyann bir manası kalmazdı
En İyi Cevaplar
insan beynine bir çip icat ederdim, uzaktan bağlantılı olucak açıcan birde beyinbedavastore. com bir internet sitesi ordan isteyen istediği uygulamayı beynine indirecek. :)) mesela çekicimi olmak istiyor indir abime bir uygulama, aşk acısımı çekiyor yapın abimin/ablamın BIOS ayarını çekin formatı kurtulsun bu azapdan :D
14 Yorumla
+1 yılBöle bir defterim var icat ve tasarım şimdi aklıma gelen şey kanat olabilir uçmayı sağlayan kocaman hem aksesuar olarak kullanılabilcek hem ulaşım farklı tarz ve modellerde süper olurdu bence victoria's secret daki gibi. Büyük falan :D ya da ışınlanma falan gibi ulaşımla ilgili sorunlarım yok öyle gözüksede ya da herkezin evini cebinde tasıması gibi katlayarak acılıp kapanabilinen otomatik tabiki :) denizlerde yasam için şehir tarzında adalar falan milyonlarca söliyebilirim yani her konuda :D
12 Yorumla- +1 yıl
Olsun o kadar TÜBİTAK benim sayemde dönüyo köşeyi 😄
+1 yılEvden okula bir uçan araba tahsis etmemm lazım, otobüs otobüs nereye kadar? Canım cıkıyor vallahi günde 2 saatim yollarda geçiyor.
Acil biri icat etsinn😻😻
Hiç olmadıı bir teleferik hattı neyinn olsunnnn , size güveniyorum😎24 Yorumla- +1 yıl
Eveeet yaaaa bir zahmetttt yapıversinlerr
- +1 yıl
😀😀😀
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
103Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılErkek bakışıyla kendinden çıkan kadın iç çamaşırı. :):
https://i.hizliresim.com/MP4Agk.gif52 Yorumla çılgın bır mucıt olsam işim evim olana kadar ve askerliğim bitene kadar aşık olma gıbı duyguları aldıran bır hap yapardım. cunku heo engelll karıyere hep engell yaa bunlarrr :)
11 YorumlaKültür & Sanat konusunda 518 cevap paylaştı. Şarjlı zaman makinesi ( pilli olmasını istemiyorum pil dayanmıyorki )
Ama şöyle bişiyde var yaaa çok eski zamanlara gittiğimde şarjı biterse ve o eski zamanda şarj aleti yoksa? veya ben şarj makinasını kaybettiysem. tribe girdim bak13 Yorumla
+1 yılBen dünyadaki bütün ateşli silahları anında ortadan kaldıracak bir alet icat ederdim dünyada savaş olmasın masumlar ölmesin savaş olacaksada yiğitçe kılıç kalkanla olaun
11 Yorumla
+1 yıl11 YorumlaÇirkin kadınları güzel gösteren bir lens. Yoksa türkiye çekilcek gibi değil :D
Birde TRİPSAVAR. Tripsiz kadının tadı olmaz ama arada devreye girecek alet gerek :)11 Yorumla
+1 yılErkekler için; Kadın tribini absorbe eden cihaz.
Kadınlar için; Regl dönemi ağrısını indirgeyen cihaz.
Sonuç: Dünya Barışı.11 YorumlaIşınlanma kabinlerini bulup özlemi sona erdirir, artık işe, okula, buluşmalara geç kalmayı ortadan kaldırırdım :)
11 YorumlaMillet bu fikirleri ucuza toparlayabilmek için paralı yarışmalar düzenliyor.
Sen bedavaya soruyosun , ne güzel.11 Yorumla
+1 yılYalan söyleyen insanları anında yakalayan sensörlü bir parça icat ederdim. Bu arada iyi gecelerr :))
12 Yorumla- +1 yıl
:) naber
+1 yılYeni nesil arabalara ve artik antika arabalarin onemsenmedigi bir antika araba ordusu icat eder ve eskilerin efsanelerin gucunu aciga cikaririm
11 Yorumlaİnsanları buharlaştırmak. Böyle tabanca olacak pufff diye bütün atomları parçalıcak. Gereksiz herkesi uçuracaksın.
21 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadınların beyninde ve kalbinde olan dusunceleri anlıycak ultra viyole mercekli bir gözlük ya da akıllı telefon :)
15 Yorumla- +1 yıl
sizi cok merak ediyoruz kolay cözemiyoruz
- +1 yıl
doğru Bu yüzden Nasa Uzayla İlgileniyor Bakmış kadınlarla ugrasılmaz Şöyle Dünyanın dışına çıksak ne var diyerek düşünüp uzaya kafayı yormuşlar :)
+1 yılyapmışlar zaten geç kaldım
https://pbs.twimg.com/media/B78NPM5IYAAGDlN.jpg37 Yorumla- +1 yıl
seri üretime geçsek köşeye döneriz:)
- +1 yıl
ama önce bunu bulup klonlamamız lazım:)
- +1 yıl
bilmiyorum ama sadece hayal olarak kalacak gibi:)
yurüyen uçah
https://www.youtube.com/watch?v=x_ou3YGhWXQ11 Yorumla
+1 yılşekil değiştirebilen canlılar yapabilmek isterdim :)
11 Yorumla
+1 yılGerçekten içten gülüşümü sağlayacak bir icat. Alkol gibi uyuşturucu gibi değil sağlıklı ama mutlu eden :)
19 Yorumla- +1 yıl
Gülmeye ihtiyacım var. Sahte değil içten ;) o yüzden şu an sadece bunun için çalışırdım sanki :)
- +1 yıl
En Son ne zaman içten ama gerçekten içten samimi gönülden güldün? :)
- +1 yıl
susmam gerekiyo sanki artık bu yorum icin cevabımı aldım. Beni şaşırtma hiç bir zaman sen hakkında düşüncelermde olur mu :)
- +1 yıl
tam aksine sorar sormaz kesinlikle hilal bu konuda benden farklı gülücük eksik olmayan biri diye ve öylede çıktı :)
Hizmetçi robot icat etmeyi isterdim küçükken.
Uzaktan kumandalı, düğmeye bastimi soyunacak :) çocuktum ben :D12 Yorumla
+1 yılbir ara sormuşum bu soruyu, erkek olduğumuzdan pek rağbet görmedi bizde.
Ben sarjsız akıllı telefon
Suyla çalışan araba
İstanbul trafigi için ışınlanma..11 YorumlaSevenin sevdiğini sevene sevdirecek bir iksir yapar etrafa saçardım herkes sevdiğine kavuşurdu heralde :))
15 Yorumla
+1 yılBeni cok seven kırmayan ne desem yapan bir dişi robot yapar evlenirdim :) cocugumuz olmazdı ama olsn napalım :)
13 Yorumla- +1 yıl
Yok ben cocuktan vazgectim sen asıl bir robotu düşün. Aşkım şunu yapalım tamam aşkım oraya gdlm tamam. Ayagım şişti demez başım ağrıo demez aybaşı yılbaşıda yok. Canı sıkılmaz hamilede kalmaz ya ben robot aşkımı istiorum :'(
Kültür & Sanat konusunda 1,4b cevap paylaştı. beyin gücüyle işe gidip beden gücüyle sabahlara kadar zıbarma şeysi icat ederdim.
112 YorumlaHer icat başlığında farklı şeyler yazdım bunda da geleneği devam ettirelim.
Suni ruh icad ederdim.14 Yorumla
+1 yılkarşı koltuktaki battaniyemi uçan battaniye yapıp üzerime örterdim :)
11 YorumlaKendime bir mercedes yapardım. Gerçi mucitlik değil ama şu an alabilecek param olmadığı için benim açımdan mucitlikten öte olurdu :-D
12 Yorumla
+1 yılBayramlarda unutulan ihtiyarların elini öpmeye giden robot icad ederdım. Demirden olsun saygılı olsun be.
23 Yorumla- +1 yıl
😊😊😉
Kültür & Sanat konusunda 618 cevap paylaştı. ahaha fbta bir video var biri yürüyen uçak diyor öyle bir şey olmasında :D
13 Yorumla
+1 yılValide hanımlar için otomatik terlik fırlatan bir robot :D :D
13 Yorumla- +1 yıl
Çok lazım çok :D
Evin modeminden dışarda kullanılmak üzere telefona internet depolamayı icat ederdim
12 YorumlaSABAH ayağıma yemek getirecek kalktıgımda masam full hazır bı alet yapardım :D
15 YorumlaHic bilinmeyen birsey icat ederdim ama ne icat edecem onu da bilmiyorum 😝😝😝
11 Yorumla
+1 yılPara makinası icat ederdim para basar dururdum nasıl
11 Yorumla
+1 yılİnsanları kanguruya çeviren bir makina zıp zıp git istediğin yere çantalardan dolayı bel ağrısına son at keseye gitsin.
11 Yorumla
+1 yılAkıllı robot öğretmenler. Özellikle sözel dersler için.
15 Yorumla- +1 yıl
Düşünsene sınıf başkanında bir kumanda var ve anlamadığın zaman soruyorsun. Akıllı robot olduğu için istediğin soruyu cevaplama kapasitesi var. İster on kere anlama, bas on kere tuşa anlatsın çakal :)
- +1 yıl
Ayrıca uzun zamandir ilk defa güzel bir soru gördüm. Bunun için teşekkür ediyorum size :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Kültür & Sanat konusunda 11,7b cevap paylaştı. Üstün özelliklere sahip bir robot icat ederdim... Ev işi, güvenlik, seks , eğlence... Yani evde aklımıza gelebilecek her işi ustasıbir insan gibi yapabilecek. Ha bir de iyi masaj yapsın...:))
00 YorumlaÇok güçlü bir robot icat ederdim. Özelliği de dünya da adaleti sağlaması olurdu.
11 YorumlaBir bakışta kızların düşüncesini okuyabilecegimiz bsy yapardm
12 YorumlaÇılgın bir mucitim zaten. Sallamıyorum. Harbiden. Valla imkanım olsa üretmediğim şey kalmayacakta
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenzinle çalışan herşeyin su ile çalışması için herşeyi yapardım.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim.
- Kültür & Sanat konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBorla çalışan motor. Böylece dünyaya barış, mutluluk ve huzur gelirdi.
10 Yorumla
+1 yılHeros yapmış aşk okunu ama o yerli dei ben yerlisini yapardım :)
20 Yorumla
+1 yılÇılgınım ama henüz mucit sayılmam bir kaç projem var ama hayata geçirmem için zaman lazım ;)
10 YorumlaTürk kızlarına ''Bıyık SAvar'' isimli bir ilaç Üretirdim :PP
10 YorumlaZamanı geriye sarma makinesi :(
11 Yorumlaerosu yok ederdim gereksizken ok atip durmasini onlerdim en azindan yerli yersiz cok can yakiyor :)
04 Yorumla
+1 yılfotosentez yapan araba.
11 Yorumlaçıplak gösteren gözlük
11 Yorumla
+1 yılKendi kendine ütü yapabilen ütü masası yapardım :D
11 YorumlaGözünden anlayan yalan makinası
11 YorumlaDüşünceler icat ederdim.
13 Yorumla
+1 yılInsanlığı icat ederdim..
11 Yorumla
+1 yılYürüyen uçak veya koşan gemi
11 Yorumla
+1 yılSevgili yapardm herhalde :)
18 Yorumla- +1 yıl
Ama bnkisi yemekte yapacak :)
- +1 yıl
Pekala yapinca kapistirirz :)
- +1 yıl
Onay alinmistir :)
- +1 yıl
:))
+1 yılgeçmişe gönderecek araç icat ederdimm
12 Yorumla- +1 yıl
osmanlı ya da peygamber efendimiz döneminde olmak isterdim böyle bozuk bir dönemde değil yanacağız cehenemde
+1 yılIşınlanma üşengeçlikten ölcem
13 Yorumla- +1 yıl
Tek istegim başka hiç bişey umrumda degil
Cilgin degil ama bitmeyen pil icat ederdm :)))
21 YorumlaUnutmayı icat ederdim.
11 YorumlaHiç bitmeyen şeker :)
13 YorumlaAlışverişe gitmeden kıayfet yapan makine isterdim
12 Yorumla- +1 yıl
Netten sanal marketleri kullan ;)
Herkesin saglik problemini aninda cozen bir ilac.
11 Yorumla- Devamını Gör (67)
Devamını Gör(112)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem