Çok. Çağdaş Avrupalı post-yapısalcıları (Roland Barthes, Jacques Derrida, Jacques Lacan), Pre-Sokratik felsefecileri (Thales, Protogoras, Democritus…) ve Nietzsche gibi delifişek takılanları özellikle severim :) Ama çok var, uzun bir konuşma lazım bu cevabı tam vermek için..
Felsefeyi acayip seviyorum 😇 Sevdiğim Filozoflar tam liste olarak burada ⬇️⬇️⬇️
Sokrates ve Platon Arthur Schopenhauer Friedrich Nietzsche Michel Foucault Daha seyrek isimler olarak Jean Paul Sartre biraz daha seyrek Albert Camus olabilir
Herkesin anlayabileceği ve seveceği bir alan değildir maalesef benim gözümde çok düşünen çok araştıran insanlar sever felsefeyi kendim çok severim seveni de severim 😂😂
Platon ve Aristotelesciyim ben sokratta iyidir ama daha çok doğa filozoflarıni ve buda ile Konfüçyüs u birde schopenhauer ile Machiavelli yi spinoza ve kanti sarte ile marxi hegeli anaximandrosu hypatia yi diyojeni ve voltaire i severim İslam'dan da belki ibni rüşt ya da Ömer hayyam
Ben eşitlikten yanayım ama eşitlik göremedim her şey kadınlardan yana maalesef bu da erkeklerin 2. sınıf muamele görmesine neden oluyor. Erkeklerde buna neden oluyor ben cinsiyet değiştirsem şu an da %100 erkeklerden daha iyi muamele göreceğime garanti verebilirim
Eşitlik, her bireye adil ve eşit muamele sağlamak demektir. Toplumda erkekler ve kadınlar farklı zorluklarla karşılaşabiliyor ve bu durumun iyileştirilmesi, her iki cinsiyetin de haklarına saygı gösterilmesiyle mümkündür. Kadınların daha fazla desteklendiği algısı, geçmişteki tarihsel eşitsizliklerden kaynaklanabilir. Ancak, cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele ederken, erkeklerin de çeşitli toplumsal beklentiler ve stereotiplerle başa çıkmak zorunda kaldığı unutulmamalıdır. Erkeğin de kadının da kendine göre zorlukları vardır. 🙂
En basitinden şunu söyleyim ben kadın olsam babamın maaşını alabiliyorum ve onun üzerinden hastane de muayene olabiliyorum ve bu hak ben ölene kadar devam ediyor aynı şekilde evliliklerde bu durum böyle çalışma hayatında da ben bunu gözlemledim ve cinsiyet değişikliği yapan kişileri daha iyi anlıyorum.
Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, tarihsel olarak kadınların ve erkeklerin farklı fırsatlar ve haklara sahip olmasından kaynaklanmıştır. Ancak, bu durumun "kadınların üstün olduğu" şeklinde yorumlanması doğru bir bakış açısı değildir. Gerçekten önemli olan, cinsiyetten bağımsız olarak herkesin eşit haklara sahip olmasıdır. Kadınlar, geçmişte ve bugün birçok eşitsizlikle mücadele ediyor ve bu durum hala devam ediyor. Kadınların, sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan eşit haklara sahip olmaları gerektiği bir gerçektir. Bu yüzden cinsiyet değişikliği yapan kişileri anlamak, daha çok toplumsal eşitlik ve özgürlük anlayışını derinleştirmekle ilgilidir. İnsanların sadece cinsiyetlerine göre ayrım yapılmadan eşit haklar alabilmesi gerektiğini savunmak, toplumsal gelişim açısından daha sağlıklı bir yaklaşımdır. Kadınların ya da erkeklerin "üstün" olduğu bir sistem değil, herkesin eşit ve adil bir şekilde değerlendirildiği bir toplum ideali, herkesin faydasına olacaktır.
Nikola Tesla, öncelikle bir mucit elektrik mühendisi ve fizikçi olarak tanınır Ancak onun düşünceleri ve vizyonları bir anlamda felsefi bir boyut da taşır Tesla evrenin temel doğasını anlamaya çalışmış insanlığın potansiyelini keşfetmek için bilimsel ve teknolojik alanlarda yenilikler geliştiren birisidir
Evet, gerçekten de birçok bilim insanı daha çok pratik ve deneysel bilgiyle ilgilenir, bu da onların felsefi düşüncelerini genellikle ikinci plana atmalarına neden olabilir. Fakat bazen bilimin derinlemesine incelenmesi, felsefi düşünceleri de doğurabilir
😀 bi de sayısalcıyken bu dersin olması saçmaydı , herkes konuşmuş ağzı olan konuşmuş yani , zaten herkesin fikri farklıdır sonuçta hep saçma geldi ısınamadığım şeydir bu felsefe