Oruç tutan insan sayısı git gide azalacak mı?

Oruç bana ibadetlerin en kıymetlisi gibi görünüyor. Insanın irade ve sabrını güçlendiren, zihnini ve bedenini temizleyen bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Her yıl oruç tutan insan sayısının git gide azaldığını da görüyorum. Oruç sadece yeme içmeyi kısıtlamak değildir, aynı zamanda dedikodu, gıybet, kul hakkına girme gibi pek çok günahtan sakılmasını gerektirir. Oruç tuttuğu halde gıybet eden insan sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Bu insanları ben de çevremden uzaklaştırıyorum. Bir de hastalıkları olduğu için oruç tutmayan insanlar var, ama hastayım diye oruç tutmayıp sigara içilmesine anlam veremiyorum. Hastalığın varsa o zaman niye sigara içiyorsun değil mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
1 yıl
Bu da edindiğim bir bilgi arkadaşlar; Ramazan orucu Hz. Peygamber’in imanın ve İslâm’ın temellerini açıklayan meşhur hadislerinde İslâm’ın beş şartı (rükün), Vedâ hutbesinde cenneti hak etmek için gerekli temel görevler veya dört temel ibadet (Taberânî, Müsnedü’ş-Şâmiyyîn, II, 401-402) arasında sayılmış, başlangıçtan itibaren İslâm ümmeti bu ibadetin farz olduğu hususunda ittifak etmiştir.

Tabi ki cennete gitmek için tutmuyorum ben. Cennete gitmek için ibadet etmek çocuksu ve hayalci geliyor..
Güncellemeler
1 yıl
Cennetin varlığına inanıyorum ama bildiğimiz ve bize öğretilen anlamda bir cennet olacağını düşünmüyorum. Cehennemi de cenneti de bu dünyada yaşayacağız. Eğer ibadetlerimizi yerine getirirsek zihinsel ve bedensel anlamda sağlıklı, frekansı yüksek derler ya, enerjisini zihinsel anlamda koruyan bireylere dönüşeceğiz. Bu da cennet anlamına geliyor. Bence çok az insan bu aşamaya erişebilecek..
Oruç tutan insan sayısı git gide azalacak mı?