Dinden çıkmadım ama kalp çok geç çıktın diyor.
Aileme söylersem sıkıntı olur mu?
Kalp hristiyan olmamı istiyor.
Dinden çıkmadım ama kalp çok geç çıktın diyor.
Aileme söylersem sıkıntı olur mu?
Kalp hristiyan olmamı istiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
peki beynin bu işe ne diyor sonuç olarak bedeni o yönetiyor kalp te dahil
İşin ucunda ceho olmasa 1 sn durmam diyor.
insanları dinlerine göre yargılamam ama ailenin bu işe sıcak bakacağını düşünmüyorum peki seni ne İslam'dan ayırdı ve ne Hristiyan olmaya itti
İbadette zorlama yapılması ve sonra tüm dinleri araştırmaya başladım.
Kuran, inciller ve tevrat ve diğerleri hepsini araştırdım ve okudum.
Kuranı seviyorum ama matta incilini beğendim.
Ve matta inciline uyuyorum daha çok. Kuranın sadece ibadet kısmını yapamıyorum (oruç ve namaz kısmını fazla yapamıyorum, hatta pek sevmiyorum da)
sen tefsire bakmamışsın ibadette zorlama yok hayya namaz kılmayan ve oruç tutmayana günahta yazılmıyor bunlar imanın güçlü olması için ALLAHın yapılmasını öğütlediği ibadetler illa yapacaksın demiyor hiç cuma vaazı dinlemedin galiba vaaz sonunda şöyle denir ALLAH düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor bak emrediyor ya da buyuruyor demir veriyor ALLAH insana özgür irade ve akıl verdi ayrıca matta incilinin yanında bir de barnabas incilini oku Hristiyanlar barnabas incilini kabul etmez çünkü onda yazanlar ruhban sınıfının işine gelmez ve bazı hususlardan kuranla örtüşür bir oku sonra yine konuşalım
O yüzden diğer dinleri ve islamıda araştırdım. Ortalama her insan inanmak için inanır. Doğdu dini doğru düzgün araştıran yok. Sadece kabullenme var ve öyle devam ediyor. Devamda ediyor.
gerçek İncil yok ona en yakını barnabas incilini papa kabul etmiyor Tevrat'ın bazı kısımları hahamlar tarafından değiştirildi ancak kuran hiç değişmedi çünkü onlarca değişik hafız tarafından birbirinden bağımsız yazarlar tarafından kağıda döküldü karşılaştırıldı aynı oldukları görüldü ve Hz. Ömer zamanında çoğaltılarak 4 1 yana gönderildi Zebur ise kayıp aslında Kudüs'te antik çağdan kalma 1 sütunun altında olduğu söyleniyor ama bu sütünün sadece kaidesi de kalmış olabilir ki buna benzer bir çok sütun var hangi birini araştıracaksın
diğer kitaplarada baktın mı?
Yoksa hocaların ezbere söyledikleri şeyleri mi önüme sunacaksın?
mahabarata ramayana popol vuh nordların kitabeleri kayıp indüs vadisi insanlarından kalma parşömenler ve daha başka kitaplar eski metinler ilk tarihçiler hepsini okudum hatta senin okumadığın diğer 3 incilide Luka Markus Yuhanna eğer dinlerin tarihi hakkında benle tartışmayı düşünüyorsan hiç tavsiye etmem
tartışa biliriz, sıkıntı yok
tarih ve din konusunda profum bir daha düşün istersen ama sen Hristiyanlığın nefsinin isteklerini karşıladığını düşünüyorsan mesela içkinin haram olmadığı gibi onun haram olmasının sebebininse hastalıklara yol açması olduğunu bildiğin halde içmen bu sadece 1 örnek
Kalbin sol tarafı açık ise şeytan girer ordan. Şimdilik zihnini kullan
Kalbinin sesini dinle
Hristiyanlığın elle tutulur ne yanı var ki?
Aynen üç harfliler çarpar seni
Onlarla zina yapmak isterim